Tämän ohjeen sisältö on päivitetty tammikuussa 2019. Huomioithan, että Fivaldi on saattanut päivittyä toiminnallisuuden osalta ohjeen päivityksen jälkeen. Mikäli sinulla herää kysyttävää, olethan meihin yhteydessä.

Raporttiajojen hallinta

Listauksessa näkyy kaikki tallennetut ajot, jotka ovat käytössä. Raporttiajojen hallinta avautuu, kun napsautat omaa käyttäjänimeäsi, valitset Asetukset avautuvasta valikosta, ja napsautat Yleinen > Raporttiajot.

Raporttikäyttäjät

Raporttikäyttäjillä on raporttitulostimessa parametrien muokkaus- ja tallennusoikeus. Raporttikäyttäjä voi avata ajon ja muokata ajoparametreja kaikissa muissa ajoissa paitsi ”käyttäjän esivalinta”- ja ”toisen käyttäjän automaattinen ajo” -tyyppisissä, jotka eivät näy tällä käyttäjällä.

Raporttiajot-näkymässä raporttikäyttäjät pääsevät ainoastaan selailemaan ajoja.

Raporttiajojen pääkäyttäjä

Raporttiajojen pääkäyttäjä on tunnus, jolle on Palvelunhallinnassa annettu käyttöoikeus ”Raporttiajojen pääkäyttäjä” -websovellukseen.

Raporttikäyttäjäoikeuksien lisäksi, raporttiajojen pääkäyttäjällä on oikeus poistaa muiden käyttäjien ajoja. Raporttiajojen pääkäyttäjä pääsee myös hallinnoimaan kaikkia automaattisia ajoja.

Ainut ajo jota raporttiajojen pääkäyttäjä ei pääse käsittelemään on ”käyttäjän esivalinta” -tyyppinen ajo, joka näkyy aina ainoastaan kyseisen ajon tallentajalla.

​Raporttiajojen taulukko

Hakukenttä

- Ajon haku käynnistyy syöttämällä haluttu kriteeri.

- Voit etsiä ajon tietoja minkä sarakkeen tiedolla tahansa.

Taulukon sarakkeet

Tallennusnimi

- Raporttiajon tallennuksessa käyttäjän syöttämä kuvaus.

- Mikäli ajo on muodostunut automaattisesti arkiston käyttöönotosta, nimenä näkyy kyseisen raportin kuvaus.

Raportti

- Kyseisen raportin nimi.

Käyttäjä

- Raporttiajon alkuperäinen luontikäyttäjä, tai raporttiajojen pääkäyttäjän ajolle muuttama käyttäjä.

- Mikäli ajo on muodostunut automaattisesti arkiston käyttöönotosta, näkyy alkuperäisenä luontikäyttäjänä kyseinen arkistokäyttäjä.

Tallennustyyppi

- Esivalinta | Automaattinen

Käyttö

- Koskee vain tallennustyyppiä ”Esivalinta”.

Yrityksen

- Kyseinen ajorivi näkyy vain tässä yrityksessä.

Käyttäjän

- Kyseinen ajorivi näkyy vain käyttäjällä, joka on tämän ajon tallentanut.

Yleinen

- Kyseinen ajorivi näkyy kaikissa saman ympäristön yrityksissä.

Kohde

- Näytölle | Sähköpostiin | Arkistoon

Ajotyyppi

- Koskee vain tallennustyyppiä ”Automaattinen”.

- Ajastettu | Kausikäsittely

Toimintopainikkeet ja kuvakkeet

Avaa ajo -kuvake

- Siirtyy raporttitulostimeen kyseisen raportin kohdalle.

- Mahdollistaa ajon muokkauksen kaikissa ajoissa jotka käyttäjällä näkyy.

Muuta ajoa -kuvake | Muuta ajoja -painike

- Koskee käyttäjän vaihtoa ajoille, joiden tallennustyyppi on ”Automaattinen”. Esimerkiksi tilanne kun alkuperäisellä käyttäjällä ei ole enää raportin käyttöoikeutta.

- Käyttäjä voidaan vaihtaa ainoastaan raporttiajojen pääkäyttäjän toimesta (jos muutosoikeus).

- Muutos voidaan tehdä ajokohtaisesti Muuta ajoa -kuvakkeilla tai massana kaikille valituille taulukon päällä olevalla Muuta ajoja -painikkeella.

Muuta ajoja -ikkuna

Muuta ajoa -kuvakkeen ja Muuta ajoja -painikkeen napsauttaminen avaa Muuta ajoja -ikkunan.

- Pääympäristön (esim. tilitoimiston) käyttäjätunnus voi valita ikkunassa Vaihda ajon käyttäjäksi - hakulistasta sekä pääympäristön että mahdollisten asiakasympäristöjen käyttäjät.

- Asiakkaan raporttiajojen pääkäyttäjän tunnus voi valita hausta ainoastaan oman asiakasympäristönsä käyttäjät.

- Tarkistathan, että valitulla ajon käyttäjällä on käyttöoikeus kyseiseen raporttiin, muussa tapauksessa automaattinen ajo epäonnistuu.

Poista ajo -kuvake | Poista ajot -painike

- Ajo voidaan poistaa ainoastaan raporttiajojen pääkäyttäjän toimesta (jos poisto-oikeus).

- Poisto voidaan tehdä ajokohtaisesti Poista ajo -kuvakkeilla tai massana kaikille valituille Poista ajot -painikkeella.

Ajotilanne | Kaikkien ajotilanne

- Koskee vain niitä ajoja, joiden tallennustyyppi on ”Automaattinen”.

- Mahdollistaa ajotilanteen tarkastelun kaikissa automaattisissa ajoissa, jotka käyttäjällä näkyy.

- Ajotilannetta voidaan tarkastella ajokohtaisesti Ajotilanne-kuvakkeilla tai massana kaikkien ajojen osalta Kaikkien ajotilanne -painikkeella.

- Katso ohje Raporttien ajotilanne.