Pyöristysajo

Pyöristysajolla tarkoitetaan tilannetta, jossa saatavat tai ennakkot kirjataan pyöristyksiin.

Asetukset ja maksulaji

Jotta pyöristysajo voidaan tehdä:

1) Perusta Yhtiön ohjaustiedot -rekisterissä Ohjaustiedot II-välilehdellä uusi maksutyyppi Pyöristys ja anna sopiva kirjanpidon tili jolle pyöristykset viedään kirjanpitoon. 

2) Tämän jälkeen luotu maksutyyppi valitaan samalla välilehdellä Pyöristykset-kohtaan. Mikäli uusi maksutyyppi ei näy heti alasvetovalikossa, käy sovellusvalikossa ja siirry uudestaan takaisin Ohjaustiedot II-välilehdelle. Myös pyöristyksen määrä rajataan tässä  ikkunassa. Maksulaji valitaan tähän myöhemmin, kun ko. maksulaji on perustettu.

 

 

3) Perusta Pyöristys-maksulaji.

  • määrän peruste = annettava määrä
  • maksulajin tyyppi = normaali
  • tiliöintitiedot taloyhtiön tiliöintien mukaan
  • voimassaolokuukaudet = valitaan kaikki
  • alkukuukausi siitä kaudesta alkaen josta pyöristysten teko aloitetaan
  • a-hinta = aina 1,00.

 

4) Kun maksulaji on perustettu, se valitaan Yhtiön ohjaustiedot -rekisterissä Ohjaustiedot II-välilehdellä Pyöristykset kohtaan maksulajiksi.

 Pyöristysajo

Kun nämä kohdat on tehty, voidaan ajaa pyöristysajo Vuokrareskontra > Ylhäältä Vuokrareskontra > Pyöristysajo.
Annetaan Pyöristyskausi ja tarvittaessa voidaan vielä muuttaa Pyöristä korkeintaan lukuja ja tämän jälkeen Tee Pyöristykset.


Pyöristysajosta muodostuu tavoite, jonka voi myös tarvittaessa poistaa. Tavoitteen kohdistus tulee ensin poistaa, jotta tavoitteen pystyy poistamaan.

 

Pyöristysajon saa peruttua ajamalla pyöristyskauden tavoitteet uudestaan. Jos pyöristysajo on tehty virheellisesti ja ennakot ja saatavat raportti näyttää samaa pyöristyssummaa listalla, tavoitteet voidaan ajaa uudestaan pidemmällä kausivälirajauksella, huomioi mikäli on tehty vesitasauksia, ettei ne yliajaudu tavoitteiden ajossa. 

Pyöristysajo on suositeltavaa tehdä kaudelle jolloin ei ole tehty mitään muuta poikkeavaa ajoa esim. vesitasausta, jotta mahdolliset korjaukset on helpompi tehdä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.