Taloyhtiöissä maksulajirekisteri voi olla joko taloyhtiökohtainen tai kaikkien taloyhtiöiden yhteinen.

Yhteinen maksulajirekisteri luodaan yhden kohteen taakse esim. alustusyritys ja kaikkien taloyhtiöiden kaikki maksulajit perustetaan ko. yrityksen maksulajirekisteriin ja niiden ylläpito tapahtuu myös ko. yrityksen kautta. Taloyhtiölle määritellään Yhtiön ohjaustiedoissa yrityssuhde Maksulajien pääyhtiöön.

Taloyhtiökohtaisessa maksulajirekisterissä, jokaisella taloyhtiöllä on omat maksulajit joita voidaan ylläpitää myös taloyhtiökohtaisesti ja Yhtiön ohjaustiedoissa on Maksulajien pääyhtiönä kyseinen taloyhtiö.

Maksulajit on hyvä numeroida esim. ryhmittäin niin että hoitovastikkeet ovat omassa numerosarjassa (esim. 010-019), rahoitusvastikkeet omassa (020-029), vesi omassa, käyttökorvaukset omassa jne. Ohjelma kohdistaa sidokselle tulleen maksun mm. maksulajinumeroinnin perusteella aloittaen pienimmästä numerosta.

Maksulajin luonti aloitetaan valitsemalla vasemmasta reunasta Uusi maksulaji  ja antamalla nimi maksulajille.

Ihan ensimmäistä maksulajia luotaessa ei tarvitse valita Uusi maksulaji, vaan voit aloittaa antamalla maksulajin nimen ja lisäämällä maksulajin muut tiedot.

Jotta maksulajin voi tallentaa on myös tiliöintitiedot annettava.

Ohjeen kuvat maksulajeista ovat mallikuvia ja tiliöinnit on tehtävä oman tilikartan mukaisesti. Maksulajit on tehty taloyhtiökohtaiseen maksulajirekisteriin. 

Hoitovastike -ohjeessa on kerrottu tarkemmin eri kenttien toimintatavat ja muiden vastikkeiden/käyttökorvausten osalta kyseisen vastikkeen/käyttökorvauksen olennaiset kentät.



Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.