Sovellusikkuna

Visma Fivaldin sovellukset toimivat joko web-käyttöliittymässä tai sovellusikkunassa. Web-käyttöliittymä on se, joka avautuu, kun kirjaudut sisään Fivaldiin. Sovellusikkunan saat avattua napsauttamalla Avaa sovellusikkuna -painiketta ruudun oikeassa ylälaidassa. Sovellusikkuna avautuu uudessa välilehdessä.

Sovellusikkunan pääkäyttöliittymä

Yrityksen valinta

Sovellusikkunan ylälaidasta voit valita käytössä olevan yrityksen alasvetovalikosta. Voit myös hakea haluamaasi yritystä napsauttamalla suurennuslasikuvaketta.

Sovelluksen valinta

Sovellukset on jaoteltu eri välilehdille toiminnallisuuden mukaan. Valitse haluamasi välilehti.

Valitse haluamasi sovellus napsauttamalla sen alleviivattua nimeä. Valittu sovellus avautuu, ja sovellusikkunan pääkäyttöliittymä sulkeutuu. Sovellusten käyttö on kerrottu niiden omissa ohjeissa.

Sovellusikkunan sulkeminen

Voit sulkea sovellusikkunan joko sulkemalla sen välilehden tai napsauttamalla sovellusikkunan oikeassa ylälaidassa olevaa x-painiketta. Napsauttamalla Siirry Fivaldi webiin avaat Fivaldin web-käyttöliittymän uudelle välilehdelle, ja sovellusikkuna jää auki omalle välilehdelleen.

Sovellusten käyttöliittymä

Kun olet valinnut sovelluksen sovellusikkunan pääkäyttöliittymässä, sovellus avautuu ja pääkäyttöliittymä sulkeutuu. Sovelluksen käyttöliittymän käyttö on kerrottu sovelluksen omassa ohjeessa, mutta kaikissa sovelluksissa on yhteisiä elementtejä ylävalikossa sekä sovelluksen ikkunan vasemmassa laidassa.

Sovelluksen ylävalikko

Ylävalikosta voit avata jonkin toisen sovelluksen. Sovellusten alasvetovalikot ovat samat kuin pääkäyttöliittymän välilehdet. Avaa uusi sovellus napsauttamalla sen nimeä.

Aiemmin käyttämäsi sovellus ei sulkeudu, kun avaat uuden sovelluksen, vaan jää uuden sovelluksen alle. Voitkin halutessasi esimerkiksi siirtää kaksi sovellusta näkymään rinnakkain näytölläsi.

Toiminnot

Toiminnot-alasvetovalikosta voit valita seuraavat toiminnot:

• Tallenna. Tallentaa sovelluksen näytöllä olevat tiedot.
  • Näytä virhe. Näyttää lisätietoja joidenkin virhetilanteiden sattuessa.
  • Poistu. Sulkee sovelluksen.

Tietue

Tietue-alasvetovalikosta voit valita seuraavat toiminnot:

• Edellinen. Sulkee avoinna olevan tietueen (esim. henkilön) ja siirtyy yrityksen edelliseen tietueeseen.
  • Seuraava. Sulkee avoinna olevan tietueen (esim. henkilön) ja siirtyy yrityksen seuraavan tietueeseen.
  • Vieritä ylös. Vierittää aktiivista näkymää ylöspäin.
  • Vieritä alas. Vierittää aktiivista näkymää alaspäin.
  • Lisää. Avaa uuden tietueen, johon voit syöttää uuden tietueen (esim. henkilön) tiedot.
  • Poista. Poistaa ruudulla olevan tietueen kannasta.
  • Monista. Kopioi ruudulla olevan tietueen uuteen tietueeseen, jota voit muokata.
  • Tyhjennä. Tyhjentää ruudulla olevan tietueen tiedot, mutta ei poista sitä kannasta.

Sovelluksen vasemman laidan valikko

Sovelluksen vasemman laidan valikossa näkyy eri määrä painikkeita riippuen sovelluksesta. Näet painikkeen nimen viemällä hiiren painikkeen päälle.

Yleisimmät painikkeet ovat:

• Tallenna = Tallentaa sovelluksen näytöllä olevat tiedot.
  • Sulje ruutu =  Sulkee sovelluksen. Jos suljettu sovellus oli ainoa käytössä ollut sovellus, sovellusikkunan pääkäyttöliittymä avautuu.
  • Seuraava tietue =  Sulkee avoinna olevan tietueen (esim. tuotteen) ja siirtyy yrityksen seuraavan tietueeseen.
  • Edellinen tietue = Sulkee avoinna olevan tietueen (esim. tuotteen) ja siirtyy yrityksen edelliseen tietueeseen.
  • Etsi = Avaa hakuikkunan, josta voit hakea tietuetta (esim. tuotetta) erilaisten hakuehtojen avulla.
  • Uusi = Avaa uuden tietueen, johon voit syöttää uuden tietueen (esim. tuotteen) tiedot.
  • Tulosta = Tulostaa ruudulla olevat tiedot. Tulostusmahdollisuus vaihtelee sovelluksen mukaan.
  • Kopioi = kopioi ruudulla olevan tietueen uudeksi.
  • Poista = Poistaa ruudulla olevan tietueen kannasta.
  • Sovellusvalintaan = Avaa sovellusikkunan pääkäyttöliittymän.

Sovelluksen sulkeminen

Voit sulkea sovelluksen joko valitsemalla ylävalikosta Toiminnot > Poistu, napsauttamalla sovelluksen vasemman laidan valikosta Sulje ruutu -painiketta tai napsauttamalla sovelluksen oikean yläkulman x-painiketta.

Sovellusikkunan koko

Voit suurentaa sovellusikkunan kokoa painamalla näppäimistön näppäinyhdistelmää CTRL +. Voit pienentää sovellusikkunan kokoa painamalla näppäimistöltä näppäinyhdistelmää CTRL -. Voit muuttaa sovellusikkunan kokoa myös pitämällä CTRL-näppäimen pohjassa ja skrollaamalla hiiren rullalla.