Autoedun yleiset asetukset

Autoedun ilmoittamiseksi ei tarvita muutoksia nykyisiin asetuksiin. Vapaa autoetu ja auton käyttöetu määritellään molemmat samoin. Autoedun ikäryhmä ja tyyppi on määriteltävä Palkanlaskennan perustietojen Luontoisedut –välilehdellä (sovellusikkuna > Palkat > Palkanlaskenta > ylävalikon Palkanlaskenta > Perustiedot > Luontoisedut-välilehti).

Lisäksi Palkansaajan Luotoisedut ja ulosottotiedot sekä Henkilön palkkalajit –välilehdiltä (sovellusikkuna > Palkat > Palkansaajat) pitää löytyä voimassa oleva autoetu –rivi.


Näillä asetuksilla palkkalaskelmalta nousee palkkatietoilmoitukselle autoedun suuruus, autoedun tyyppi, sekä auton ikäryhmä.

Kilometrikohtaisen arvon ilmoittaminen

Jos halutaan ilmoittaa tulorekisteriin autoedun kilometrikohtainen arvo, siihen on olemassa kaksi vaihtoehtoa.

Mikäli palkkalaskelman Määrä-kentän arvo on suurempi kuin 3, Fivaldi lukee palkkatietoilmoitukselle siirrettävät kilometrit palkkalaskelmalta, muuten kilometrimäärä luetaan Palkansaajan Luontoisedut ja ulosottotiedot -välilehdellä olevasta Kilometrimäärä-kentästä.

Päästöarvon ilmoittaminen

Fivaldin palkkatietoilmoituksella voi raportoida myös auton päästöarvon tulorekisteriin. Sovellusikkunassa Palkansaajatietojen Luontoisedut ja Ulosottotiedot -välilehdellä on kenttä Auton päästöarvo, johon päästöarvo merkitään numeroarvolla 0–100 (kahdella desimaalilla). Tieto ei ole pakollinen. Päästöarvo ilmoitetaan, jos olet alentanut autoedun määrää siksi, että auto on nolla- tai vähäpäästöinen. Päästöarvon voi ilmoittaa vain, jos maksupäivä on vuosina 2022–2025. Lisää tietoja saat verohallinnon sivuilta: LINKKI. Päästöarvo ei näy Palkkatietoilmoitus tulorekisteriin -ruudulla, eikä myöskään vielä lähetyserän aineiston katselussa (jonka näkee Näytä-xml -painiketta napsauttamalla). 

Muuta huomioitavaa

Jos henkilöllä on käytössä samaan aikaan kaksi eri autoetua niin vain toinen näistä tallennetaan Fivaldin Palkansaajan Luontoisedut ja ulosottotiedot -välilehdelle, koska Fivaldista ei voida ilmoittaa tulorekisteriin kahta erilaista autoetua. Mikäli palkansaajalla on kahta erilaista autoetua niin toinen niistä pitää tallentaa asiointipalvelun kautta, tai sitten tehdä kaksi palkkariviä samalle autoedulle ja käydä toinen näistä myöhemmin muuttamassa asiointipalvelun kautta.

Palkkalaskelmalla olevat autoeturivit voivat olla joko positiivisia tai negatiivisia, kunhan yhteissumma on vain positiivinen. Miinusrivit voidaan kohdistaa toiselle palkkakaudelle, kunhan kohdistettavan kauden loppusumma on vain positiivinen. Kohdistuksen voi tehdä myös kaudelle, jolloin käytössä oli eri autoetu, Fivaldi osaa silloin korjata tuolloin käytössä ollutta etua. Autoedun pitää olla voimassa kyseisen palkkakauden maksupäivänä. Positiivisen autoetupalkkarivin voi myös kohdistaa sellaiselle kaudelle, jolloin autoetutulolajia ei ennestään ole ollut.Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.