SISÄLTÖ

Ennen tilinpäätösasiakirjapohjan (tasekirja) tekoa, määritellään ohjelmaan muutamia perusasetuksia etukäteen, jotka halutaan nousevan toimintakertomukselle automaattisesti.

Henkilötiedot/hallituksen jäsenet

Määritellään henkilötietoihin tilikauden aikana toimineen hallituksen jäsenet ja suojelujohtaja.

• Haetaan henkilö
  • Valitaan henkilöryhmän alta titteli esim. Hallituksen puheenjohtaja. Valitse Lisää ja Tallenna.
  • Toimintakertomus ei lue kenttää Voimassa, joten päivämääriä ei välttämättä tarvitse määritellä.

• valitse Kiinteistöhallinta > Henkilöt.
  • Haetaan henkilö
  • Napsauta Lisää henkilörooli ja valitse rooli
  • Toimintakertomus ei lue kenttää Voimassa, joten päivämääriä ei välttämättä tarvitse määritellä.

Taloyhtiön perustiedot

Taloyhtiön tilikauden kulutuslukemat nousevat toimintakertomukselle, jos ne on syötetty taloyhtiön tietoihin.

Huomioithan, että mikäli halutaan seurata useamman vuoden kulutuksia, on ne vietävä käsin toimintakertomukselle tai tasekirjapohjan teksteihin.

Taloyhtiön toimittajista tasekirjalle nousevat isännöitsijätoimisto, huoltoyhtiö  ja vakuutusyhtiö.

Maksulajit tilinpäätöksessä

Maksulajien tiedot nousevat toimintakertomukselle, kun näkyminen määritellään maksulajeille.

•  Valitse maksulaji
  • Valitse alhaalta Tiedot toimintakertomuksella
  • Mikäli yhtään ryhmää ei ole perustettu
    • Valitse Lisää uusi (ryhmä toimintakertomuksella)
    • Anna ryhmälle nimi (yleisesti käytetyt ryhmät ovat Vastikkeet, Rahoitusvastikkeet, Vuokrat ja Käyttökorvaukset)
    • Napsauta Lisää.
  • Valitse ryhmä, jonka alle maksulajin halutaan tulostuvan.
  • Anna maksulajille nimi, joka tulostuu toimintakertomukselle.

Tämä määrittely tehdään kaikille maksulajeille, jotka halutaan esittää toimintakertomuksella.

Toimintakertomukselle haetaan maksulajien hintatiedot alkukuukausien mukaisesti.
Huomioi tämä tilanteessa, kun taloyhtiö on siirtynyt kesken tilikauden. Alku päivämäärä on muutettava käsin toimintakertomukselle.

Talousarvio

Tarkista, että taloyhtiön talousarvio on syötetty Fivaldiin.

Syötä tarvittaessa tilikauden talousarvio:

• Valitse Kirjanpito > ylhäältä Kirjanpito > Talousarviot.
  • Napsauta Lisää uusi
  • Valitse Tilikausi, anna Tunnus ja anna talousarviolle Nimi
  • Napsauta Luo tyhjä (tai kopioi olemassa oleva talousarvio esim. edelliseltä tilikaudelta ja muokkaa talousarviota)
  • Anna kirjanpidon tili ja syötä talousarvion summa Yhteensä-kenttään ja Tallenna ja hae samassa näkymässä seuraava kirjanpidon tili ja toista kunnes talousarvio on syötetty.
    HUOM! Tuotot syötetään käyttäen etumerkkiä - (miinus) ja kulut syötetään ilman etumerkkiä.
  • Kun talousarvio on syötetty, näkyy Talousarviot ikkunassa syötetty budjetti sekä budjetin mahdollinen yli-/alijäämä.