Lokakuu 2020 Fivaldi-päivityksessä lähtien on ylläpitäjälle mahdollisuus antaa valittujen käyttäjien tehdä oman Fivaldi-tunnuksen Visma Connect migraatio itsepalveluna Fivaldiin kirjautumisen yhteydessä.

Tähän tarvitaan kaksi vaihetta:

1. ylläpitäjä antaa käyttäjälle luvan omatoimiseen migraatioon Visma Connect migraatiotyökalun Varmista tiedot–sivulla ruksaamalla käyttäjälle rivin lopussa olevan Salli omatoimimigraatio -valintalaatikon
  2. käyttäjälle, jolle ylläpitäjä antoi migraatioluvan, ilmestyy seuraavan Fivaldi-kirjautumisen yhteydessä esiin lomake, jonka tiedot hän tarkastaa ja korjaa ajan tasalle (etunimi, sukunimi ja sähköpostiosoite)
    1. kun tiedot ovat kunnossa, käyttäjä voi migroida itsensä Connectiin
    2. vaihtoehtoisesti käyttäjä voi ohittaa migraation yhden kerran, jolloin kuluvana päivänä migraatiopyyntöä ei hänelle enää esitetä. Seuraavana päivänä migraatio on kuitenkin tehtävä eli Fivaldiin ei pääse kirjautumaan ilman migraation loppuun viemistä.

Ylläpitäjän toimet

Ylläpitäjä sallii Fivaldi-käyttäjän omatoimisen Visma Connect migraation valitsemalla migraatiotyökalussa käyttäjälle Salli omatoimimigraatio –valinnan.

Käyttäjän toimet Visma Connect –käyttöönotossa, kun ylläpitäjä on valinnut käyttäjälle omatoimimigraation.

Käyttäjä kirjautuu Fivaldi –käyttäjätunnuksellaan Fivaldiin

Käyttäjälle näytetään kirjautumisen jälkeen pop-up-lomake:

Tarkistetaan ja korjataan lomakkeen tiedot. Kun tiedot ovat oikein, painetaan Ota Connect käyttöön –painiketta, jolloin migraatio Visma Connectiin käynnistyy.

HYVÄ TIETÄÄ: Sähköpostiosoitteen tulee olla henkilökohtainen. Jos antamasi sähköpostiosoite on jo käytössä ympäristön sisällä toisella käyttäjällä, voidaan käyttää +-loppuliitettä käyttäjien sähköpostiosoitteissa yksilöllisten käyttäjätunnusten luomiseksi.  Alla esimerkki tämän käytöstä:

Sähköpostiosoitteet tilintarkastaja+rauma@yritys.fi ja tilintarkastaja+pori@yritys.fi toimivat sähköpostilähettämisessä kuin osoite tilintarkastaja@yritys.fi, mutta näistä luodut käyttäjätunnukset ovat Visma Connectin näkökulmasta yksilöllisiä. Eli osoitteeseen tilintarkastaja+rauma@yritys.fi lähetetty sähköposti saapuu osoitteeseen tilintarkastaja@yritys.fi.

+ -loppuliitteellisen sähköpostiosoitteen toimivuus tulee testata varmistamalla, että osoitteeseen lähetetty viesti tulee perille pääosoitteeseen, ennen tällaisella osoitteella luotavan käyttäjätilin luontia! Osa sähköpostipalvelimista ei tue tätä ominaisuutta, vaikka se on standardissa määritelty.

HYVÄ TIETÄÄ: Sähköpostiosoiteen valinta, jos käyttäjällä on jo entuudestaan Visma Connect -käyttäjätunnus ja hänellä on juuri vaihtunut sähköpostiosoite:

Fivaldi-tunnuksen migraatio tulee tehdä ensiksi siihen Visma Connect -käyttäjätunnukseen (sähköpostiosoitteeseen), jolla on otettu käyttöön aikaisempia Connectia käyttäviä palveluja (Community, Expense...) ja vasta tämän jälkeen vaihtaa Connect-käyttäjän sähköpostiosoite Connectin Omat tiedot –osiossa uuteen osoitteeseen, jos siihen on tarvetta.

HUOMIOI: Käyttöönotto voidaan ohittaa yhden kerran, jolloin käyttöönottoa kysytään seuraavalla kuluvan päivän jälkeisellä kirjautumisella. Tällöin Connect on otettava käyttöön.

Migraation jälkeen ruudulle tulee ilmoitus käyttöönotosta.

Ilmoituksessa käyttäjää pyydetään viimeistelemään Visma Connect –käyttäjätunnuksen käyttöönotto sähköpostiin tulevan viestin mukaisesti joko vahvistamalla uusi käyttäjätunnus (kuten alla) tai hän saa ilmoituksen, että käyttäjätunnus on valmis Fivaldi-kirjautumista varten:

Tilin aktivointi -painike avaa salasanan syöttöruudun, jossa käyttäjä luo Visma Connect –käyttäjätunnukselleen salasanan ja pääsee sen jälkeen kirjautumaan Fivaldiin uudella Visma Connect -käyttäjätunnuksellaan.