Ennakkosuorituksen kohdistaminen

Jos valitulle asiakkaalle on kirjattu ennakkosuorituksia, näytetään ne Suoritusten kirjaaminen -välilehdellä avoimien laskujen alapuolella.

Ennakkosuoritus voidaan kohdistaa avoimeen laskuun napsauttamalla Kohdista-painiketta halutun ennakkosuorituksen rivillä. Painikkeen napsauttaminen avaa kohdistamisen ikkunan, jossa voit valita asiakkaan avoimen laskun johon haluat kohdistaa ennakkosuorituksen.

Kohdistamisikkunan yläosassa näkyy valitun ennakkosuorituksen tiedot. Tietojen alla näytetään kaikki kyseisen asiakkaan avoimet laskut, jotka ovat samaa valuuttaa kuin ennakkosuoritus. Koko ennakkosuorituksen summa kohdistetaan kerralla valittuun laskuun napsauttamalla halutun rivin kohdalla Kohdista-painiketta.

Kun napsautat painiketta, sen tekstiksi muuttuu Kohdistetaan, ja kyseisen rivin suoritettavaan summaan päivittyy ennakon summa eli se summa millä laskua hyvitetään. Jos haluat vaihtaa kohdistettavaa, napsauta toisen rivin Kohdista-painiketta, jolloin se vaihtuu hyvitettäväksi laskuksi.

Kun jollekin riville on valittu kohdistus, muuttuu ikkunan Kohdista ennakkosuoritus -painike aktiiviseksi.

Ennakkosuorituksen kohdistus voidaan peruuttaa napsauttamalla Peruuta-painiketta, joka sulkee ikkunan.

Kun olet tyytyväinen kohdistukseen, kohdista ennakkosuoritus napsauttamalla Kohdista ennakkosuoritus -painiketta. Ikkuna sulkeutuu ja luodun suoritustositteen tiedot näytetään sivun ylälaidassa.