Lähettäjän tiedot

Laskuttavan yrityksen tiedot asetetaan Yrityksen perustiedoissa.

Laskun muut tiedot

Alla kuvatut kentät avautuvat käyttäjän muokattaviksi kenttää napsauttamalla. Kentän saa suljettua valitsemalla Tallenna (tallentaa kenttiin tehdyt muutokset ja sulkee muokkaustilan, ei kuitenkaan tallenna itse laskuluonnoksen tietoja) tai Peruuta (sulkee muokkaustilan ja tehdyt muutokset menetetään, ei kuitenkaan peruuta laskuluonnosta vaan se pysyy muokattavana).

Asiakkaan laskutusosoite

• Asiakarekisterissä olevat laskutustiedot tuodaan alla listatussa järjestyksessä:
    • 1. Laskutusosoite, mikäli sellainen on asetettu;
    • 2. Postiosoite, mikäli laskutusosoitetta ei ole;
    • 3. Käyntiosoite, mikäli laskutusosoitetta tai postiosoitetta ei ole;
    • 4. Toimitusosoite, mikäli muita osoitetyyppejä ei löydy.
  • Jos asiakkaalla on useampi samalla osoitetyypillä oleva osoite voidaan laskuluonnoksella valita mitä osoitetta halutaan käyttää laskutuksessa
  • Osoitetietoja voidaan muuttaa laskukohtaisesti ennen laskutusta tai suoraan asiakasrekisterin puolella Asiakastiedot-linkin takaa.
    • Vain asiakastiedoissa tehdyt muutokset tallentuvat asiakasrekisteriin
    • Mikäli muutat asiakastietoja (esim. lisäät osoitteita) eikä ohjelma tuo uusia osoitteita laskulle voit hakea asiakkaan uudestaan laskulle hakukentän avulla. Uusi haku ottaa huomioon myös asiakasrekisteriin laskulla tekemäsi lisäykset.

Asiakkaan toimitusosoite

• Toimitusosoitteeksi tuodaan asiakkaan taakse tallennettu toimitusosoite.
  • Jos asiakkaalla on useampi toimitusosoite, voidaan laskuluonnoksella valita mitä osoitetta halutaan käyttää toimitusosoitteena.
  • Toimitusosoitteen voi lisätä myös laskukohtaisesti.
  • Voit valita onko asiakkaan toimitusosoite sama kuin laskuosoite kohdasta Toimitusosoite on eri kuin laskutusosoite.

• Toimitusosoite näytetään myös tulostetulla laskulla, mikäli Näytetään yrityksen nimi myyntiasiakirjoilla -vaihtoehto on valittuna Myynninhallinnan asetuksissa. Katso ohje Asetukset - Myynti - Laskutus.

Tekniset tiedot

• Luontiaika
    • Ensimmäisen tallennushetken päivämäärä, kellonaika ja käyttäjätunnus.
  • Muokkausaika
    • Viimeisimmän muutoksen tallennusajan päivämäärä, kellonaika ja käyttäjätunnus.
  • Id
    • Laskukohtainen uniikki tunniste.

Sarakeikoni

• Voit muokata laskurivitaulukkoa näyttämään vain tarvitsemasi sarakkeet sarakeikonin takaa. Valinta ei vaikuta laskutulosteella näytettäviin tietoihin, ja selaimesi muistaa tekemäsi valinnat

Tuotekoodi

Tuotteen nimi

• Muokattavissa rivikohtaisesti.

Määrä

• Muokattavissa rivikohtaisesti.
  • Voidaan antaa lukuja kolmen desimaalin tarkkuudella, esimerkiksi 0,235, tämän jälkeen luku pyöristetään.

Yksikkö

Jos tuotteelle on tuoterekisterissä tallennettu yksikkö, tämä tuodaan automaattisesti riville. Yksikön voi vaihtaa tai se voi olla tyhjä.

Yksikön selite (esim. kpl/pc/st) näytetään valitun kielen mukaisesti. Mikäli asiakirjan kielen mukaista yksikköä ei löydy, näytetään laskuttajayrityksen kielen mukainen yksikkö.

Yksiköiden ylläpito: Asetukset | Yleinen | Yksiköt.

A-hinta (laskun valuutta)

• Muokattavissa rivikohtaisesti.
  • Valuuttalaskut: Voit tarkistaa yksikköhinnan euroissa viemällä hiiren valuuttasumman päälle.

A-hinta sis.alv (laskun valuutta)

• Muokattavissa rivikohtaisesti.

Ale-%

• Muokattavissa rivikohtaisesti.

Seurantakohteet

Myyntitili

Alv-%

Hinta (laskun valuutta)

• Rivin veroton summa yhteensä.

Alv (laskun valuutta)

• Rivin arvonlisäveron summa yhteensä.

Yhteensä (laskun valuutta)

• Rivin verollinen summa yhteensä.

Laskun arvonlisäveroerittely

• Laskun arvonlisäveroerittely esitetään joko pelkissä euroissa tai sekä euroissa että käyttämässäsi valuutassa.
  • ALV-erittelyssä näytetään koko laskun summat yhteensä verollisena ja verottomana sekä arvonlisäveron osuus.

Toiminnot

• Lisää riville selite
    • Lisää laskuriville selitteen (ulkoinen lisätieto, maksimimerkkimäärä 512).
    • Ulkoinen kuvaus näkyy asiakkaalle laskulla.
      Huom. Jos haluat, että tuotteen Ulkoinen kuvaus näkyy laskulla tuoterivin alla, avaa sovellusikkunan Myyntireskontran perustiedot (sovellusikkuna > Myynti Myyntireskontra > ylävalikon Myyntireskontra > Perustiedot). Avaa Asiakirjat-välilehti ja merkitse Tulostetaan rivilisätiedot -valintaruutu Tilausasiakirjat-kohdan riviltä Lasku. Katso kohta Tulostetaan rivilisätiedot ohjeesta Myynnin perustiedot - Asiakirjat.
    • Jos rivillä on jo selite tai tuotteelle asetettu ulkoinen lisätieto, Toiminnot-valikossa näkyy Poista rivin selite -vaihtoehto. Napsauttamalla Poista rivin selite -vaihtoehtoa, selite/tuotteelle asetettu ulkoinen lisätieto poistuu laskulta. Ulkoinen lisätieto ei kuitenkaan poistu tuotteelta Tuoterekisterissä. Jos olet poistanut rivin selitteessä olleen ulkoisen lisätiedon ja haluat lisätä tuotteelle tallennetun ulkoisen lisätiedon takaisin riville, sinun pitää lisätä teksti käsin.
  • Muokkaa sisäistä lisätietoa
    • Fivaldin hakee riville automaattisesti tuotteelle tallennetun sisäisen lisätiedon. Voit muokata lisätietoa napsauttamalla Muokkaa sisäistä lisätietoa -vaihtoehtoa. Muokkaus ei vaikuta tuotteelle Tuoterekisterissä tallennettuun sisäiseen lisätietoon.
  • Kopioi rivi
    • Kopioi laskurivin.
  • Poista rivi
    • Poistaa laskurivin.