Tämän ohjeen sisältö on päivitetty tammikuussa 2019. Huomioithan, että Fivaldi on saattanut päivittyä toiminnallisuuden osalta ohjeen päivityksen jälkeen. Mikäli sinulla herää kysyttävää, olethan meihin yhteydessä.

Roolien hallinta -sivulla voidaan luoda uusia rooleja. Fivaldi järjestelmästä tuodaan kaikki tarvittavat roolit valmiiksi.

• Roolit
    • Arkistossa määritetään käyttäjätunnuksille ja käyttäjäryhmille oikeuksia roolien kautta. Rooli määrittää mitä arkiston hakemistolle tai dokumentille voi tehdä. Lukittuja rooleja ei voi poistaa.
  • Dokumenttien oikeudet
    • Oikeudet annetaan käyttäjätunnukselle tai käyttäjäryhmälle kyseiseen dokumenttiin.
        • Luku
          • Oikeus lukea kyseinen dokumentti.
        • Muutos
          • Oikeus tehdä dokumenttiin muutoksia, esim. muuttaa hakukentän arvoa.
        • Lisäys
          • Oikeus kopioida, lisätä sijaintiin tai siirtää kyseisestä dokumenttia. Jos tämä oikeus on hakemistolla, niin silloin on oikeus lisätä dokumentteja kyseiseen hakemistoon.
        • Poisto
          • Käyttäjätunnuksella on oikeus poistaa kyseinen dokumentti.
  • Oikeuksien hallinta
    • Luku
      • Oikeus katsoa Oikeudet-välilehdeltä keillä kaikilla on dokumenttiin tai hakemistoon oikeuksia
    • Muutos
      • Oikeus muokata kyseisen kansion tai tiedoston muiden käyttäjien oikeuksia sekä tarvittaessa poistaa oikeuksia tai lisätä käyttäjille oikeuksia.
  • Hakemisto-oikeudet
    • Luku
      • Oikeus nähdä kyseinen kansio. Jotta kansio näkyisi myös selailussa, pitää olla oikeus nähdä kansiot arkiston juuresta asti.
    • Muutos
      • Oikeus tehdä muutoksia kansioon, esim. muuttaa nimeä.
    • Lisäys
      • Oikeus lisätä kansioita kyseiseen kansioon
    • Poisto
      • Oikeus poistaa kyseinen kansio.
  • Uusi rooli
    • Painikkeesta voi tehdä uusia rooleja.
    • Uudet roolit voi määrittää yritykselle tai koko ympäristölle. Itse luotuja rooleja voi myös poistaa.