Tämän ohjeen sisältö on päivitetty lokakuussa 2019. Huomioithan, että Fivaldi on saattanut päivittyä toiminnallisuuden osalta ohjeen päivityksen jälkeen. Mikäli sinulla herää kysyttävää, olethan meihin yhteydessä.

Ilmoituksen tiedot (1) -välilehti

Kun kausiveroilmoitus on olemassa, napsauta Yrityksen valinta -välilehdellä siniseksi yritys, jonka tietoja haluat tarkastella / täydentää käsin, ja avaa sen jälkeen valitun maksukauden ilmoitus napsauttamalla Ilmoituksen tiedot (1) -välilehteä. Ilmoituksen kentissä näkyvät ALV-kauden ja TAS-kauden tiedot kausiveroilmoituksen tietotunnuksen mukaisilla riveillä.

”Selite tai aik. arvo” -sarakeotsikon perässä oleva i-painike tuo edellisen lähetetyn version arvot näkyviin i-painikkeen alle. ”Selite tai aik. arvo” -sarakkeesta näkee myös edelliseen versioon käsin syötetyt arvot. Nämä käsin syötetyt arvot täytyy tässä vaiheessa syöttää uudestaan uuteen versioon Käsin/muutettu arvo -sarakkeeseen, koska Fivaldi ei osaa vielä hakea niitä ruudulle. Tämä koskee siis tilanteita, joissa muutoksia tehdään ALV-puolelle.

”Haettu arvo” -sarakkeessa on yrityksen rekistereistä noudettu tieto. Tämän sarakkeen tietoja ei voi muuttaa ruudulla.

Tämän dokumentin lopussa on verottajan tarkistussäännöt eri tietojen välisistä riippuvuuksista. Tässä versiossa Fivaldi osaa lisätä tarvittavat nolla-arvot kenttiin 609 ja 610 seuraavan säännön mukaisesti: Jos jompikumpi kentistä 601 ja/tai 602 on täytetty ja molemmat kentät 609 ja 610 ovat tyhjiä, kentät 609 ja 610 saavat arvon 0,00. Muut tarkistukset tehdään verottajan toimesta ilmoituksen lähetyksen yhteydessä.

”Käsin/muutettu arvo” -sarakkeessa voi tehdä muutoksen rivin arvoon, jolloin ”Ilm. arvo” -sarakkeeseen tulee kausiveroilmoituksessa verottajalle ilmoitettava arvo.

Ilmoittamattoman ilmoituksen yläosassa on P-painike (= Poista), jolla voi tarvittaessa tyhjentää ALV- tai TAS-ilmoituksen tiedot.

”Haettu arvo” -sarakeotsikon vieressä olevalla Hae-painikkeella ohjelma hakee uudet maksukuukauden tiedot. Hae-painike ei muuta käsin tallennettuja tietoja.

Ohjelma ei hae tietoja yrityksen rekistereistä tunnuksille: 315, 316 ja 317. Ne pitää syöttää ja tallentaa tarvittaessa käsin.

Ilmoituskauden ”Ei alv-toimintaa” -tieto syötetään 1.1.2017 lähtien Ilmoituksen tiedot (1) -välilehdellä kentän 056 sarakkeeseen antamalla luku 1 ja tallentamalla tieto ennen sivulta poistumista. Muita tietoja ei enää anneta.