Ostolaskujen kierrätys -sovelluksessa avoinna oleva lasku tiliöidään Laskun syöttö -näkymän alareunan Laskurivit-osiossa. Lisää rivi -painikkeella lisätään uusia tiliöintirivejä. Lasku voidaan käyttöoikeuksista riippuen tiliöidä missä tahansa kierrätyksen vaiheessa. Lasku on oltava kokonaan tiliöity kierron viimeisessä vaiheessa ennen reskontraan siirtoa.

Lisää rivi -painike avaa näkyviin tiliöintitiedot, joista täytetään tarvittavat kentät.

Jos lasku tiliöidään useammalle tiliöintiriville, saat uusia rivejä napsauttamalla Lisää rivi -painiketta.

Tiliöintirivien poistaminen

Tiliöintirivit on mahdollista poistaa joko yksitellen tai useita kerralla: Valitse ensin poistettava rivi valintaruudun avulla, ja napsauta sen jälkeen Lisää rivi -painikkeen viereen näkyviin tullutta Poista valitut rivit -painiketta.

Ongelmatilanteita

Kirjanpidon tili puuttuu Tili-kentästä

Jos Tili-kenttään ei ole valittavissa haluamaasi kirjanpidon tiliä, siirry tilikarttaan, etsi kyseinen tili ja tarkista seuraavat asiat:

1. Tili ei ole tilikartassa Kytkemättömät tilit -otsikon alla. Mikäli tili löytyy kytkemättömistä tileistä, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Kytke kytkemätön tili.
  2. Tilin asetuksissa, eli sivun oikean reunan Käytössä:-otsikon kohdalla, on valittuna kohdat Tositesyöttö ja Ostot.

Verkkolaskun Verokanta-kenttään tulee väärä alv

Verokanta tuodaan tilin tai Ostoreskontran Perustietojen perusteella

Fivaldi hakee Ostolaskujen kierrätykseen laskun tiliöintiriveille ehdotuksen verokannaksi verkkolaskuaineistolta löytyvien RowVatCode- ja RowVatRatePercent-elementtien perusteella. Laskurivien Verokanta-kenttään nousee siis tieto aina ensin verkkolaskuaineistolta.

Kirjanpidon tilin lisäyksen yhteydessä kyseisen tilin tiedoissa oleva alv-määritys kumoaa verkkolaskuaineiston oletuksen. Jos tilillä ei ole alv-määritystä, tuodaan riville Ostoreskontran Perustietojen oletusverokanta. Jos sitäkään ei ole, on rivin verokanta valittava manuaalisesti.

Esimerkki: Jos verkkolaskuaineistossa on laskurivin veroprosenttina <RowVatRatePercent>24,00</RowVatRatePercent>, hakee ohjelma ensin Yrityksen perustiedoista ostojen alv-määrityksistä 24-koodilla oikeaa alv-määritystä. Jos ohjelma löytää useampia voimassa olevia alv-määrityksiä samalla veroprosentilla tai alkamispäivämäärällä, valikoituu verokannaksi se tieto, jossa RowVatCode (verokoodi) täsmää. Jos aineistolta puuttuu verokoodi, nousee Verokanta-kenttään ensimmäinen sopiva osuma. Alv-määrityksen tuorein päiväys on valinnassa vahvin kriteeri. Jos taas veroprosentilla 24 ei löydy yhtään voimassaolevaa ostojen alv-määritystä, Verokanta-kenttä jää oletuksena tyhjäksi.

Verokanta tuodaan laskuaineiston perusteella

1. Käytössä tiliöintiehdotukset

Verokannan päivittymisen osalta on huomioitava, että tiliöintiehdotuksia käytettäessä päivittyy ainoastaan kirjanpidon tili, ei verokanta. Jos saapunut verkkolaskuaineisto ei sisällä rivin verokannan tietoa, käytetään Ostoreskontran Perustietojen Oletuskoodi, jos ei tilille annettu -kenttään annettua tietoa. Tilin päivityksessä vain tyhjä verokanta korvataan tilin verokannalla ja toissijaisesti Ostoreskontran Perustietojen oletuksen verokannalla.

2. Toimittajalle tallennettu ostojen tiliöintikoodi

Verkkolaskuna saapuneen laskun riveille on mahdollista nostaa toimittajan takaa tiliöintikoodi, mutta laskuriveille nousee tiliöintikoodilta vain sille määritelty kirjanpidon tili sekä mahdolliset seurantakohteet. Verokantatieto tuodaan siis aina saapuneelta verkkolaskuaineistolta ja koska alv-kanta on aina saapuneen laskuaineiston mukainen, vaatii toiminnallisuus tilin valinnan manuaalisesti uudelleen, ennen kuin alv-tieto päivittyy laskuriville tilin tiedoista.

Verokanta tuodaan tiliöintikoodin tililtä

1. Aineisto ei sisällä rivin verokantatietoja

Jos aineisto ei sisällä rivin verokantatietoa, tuodaan laskuriville tiliöintikoodin tilille määritelty verokanta.

2. Toimittajalle valittu Älä tuo Finvoicen tiliöintirivejä -asetus

Yritysrekisterin Laskujen välitys -välilehdellä olevalla Älä tuo Finvoicen tiliöintirivejä -asetuksella on mahdollista estää toimittajakohtaisesti tiliöintirivien nosto kierrätykseen verkkolaskuaineistolta. Tällöin tiliöintirivit tulee syöttää manuaalisesti, mikä mahdollistaa sen, että rivin syötössä käytetään toimittajalle annetun tiliöintikoodin tilin lisäksi myös sen verokantaa sekä tiliöintikoodin seurantakohteita.