Tässä ohjeessa kuvataan yhden palkkatietoilmoituksen tietojen korjaaminen. Jos on tarve korjata tietoja useamman kauden tai palkansaajan osalta, toista tämän ohjeen kaikki kohdat kaikille kausille ja palkansaajille. Jos korjattava tieto on sellainen, että muutos koskee kaikkia erän aineistoja, voit tehdä mitätöinnin Lähetyserät-välilehdeltä. Lue ohje Lähetyserän mitätöinti Fivaldissa, muutos perustiedoissa

Yksittäisten palkkakauden ilmoitusten mitätöinti

1. Jos haluat mitätöidä yksittäisen palkkatietoilmoituksen, hae Palkkatietoilmoitus tulorekisteriin -sovelluksen Henkilö-välilehdellä sen palkansaajan ilmoitus, jonka haluat mitätöidä. Oletuksena Fivaldi näyttää ilmoituksen viimeisimmän lähetetyn version. Mitätöinti on mahdollista ainoastaan palkkatietoilmoituksen viimeisimmälle versiolle ja kyseisen version tulee lisäksi olla hyväksytty tulorekisterissä.
  1. Napsauta sivun alareunan Mitätöi ilmoitus -painiketta (painike ei ole näkyvissä, jos ilmoitusta ei ole hyväksytty tai se ei ole viimeisin versio). Fivaldi kysyy vahvistusta mitätöinnille. Kun vahvistat mitätöinnin, Fivaldi luo ilmoituksesta uuden version, jolla mitätöidään ilmoituksen edellisen version tiedot Tulorekisterissä. Ilmoituksen uuden version tila on Mitätöity, ei lähetetty.

1. Jos haluat peruuttaa mitätöinti-ilmoituksen lähettämisen, napsauta sivun alareunan Peruuta ilmoituksen lähetys -painiketta. Fivaldi kysyy vahvistuksen lähetyksen peruutukselle (peruutuksen voi tehdä ainoastaan ennen kuin mitätöinti on lähetetty). Jos napsautat Kyllä-painiketta peruutuksen vahvistusikkunassa, Fivaldi peruuttaa mitätöinnin, eli tilanne palautuu samaksi kuin se oli ennen mitätöintiä. Vahvistusikkunan Peruuta-painike sulkee ikkunan tekemättä mitään muutoksia (eli mitätöinti jää edelleen voimaan).

1. Sivun alareunan Mitätöidyt ilmoitukset -painikkeen numerosta näet, miten monen ilmoituksen mitätöinti odottaa lähetystä. Kun painat Mitätöidyt ilmoitukset -painiketta, avaa ohjelma uuden ikkunan, jossa voit tarkistaa ja lähettää mitätöidyt ilmoitukset.
    Voit ensin merkitä kaikki tarpeelliset ilmoitukset mitätöitäviksi ja vasta sen jälkeen lähettää kaikki mitätöinti-ilmoitukset kerralla.
  1. Lähetä mitätöinnit tulorekisteriin napsauttamalla ikkunan Lähetä-painiketta. Ilmoitus muuttuu Mitätöinti lähetetty -tilaan.

Tietojen korjaaminen

Odottaessasi tulorekisterin hyväksyntää mitätöinnille, voit tehdä tarvittavat korjaukset. Halutessasi voit myös ensin odottaa mitätöinnin hyväksyntää ja tehdä korjaukset vasta sen jälkeen.

Korjaa seuraavat tiedot, jos niissä on virheitä:

• Suorituksen maksajan tunnisteen korjaus (sovellusikkuna > Taloushallinto > Yrityksen perustiedot > Yritys-välilehti)
  • Suorituksen tulonsaajan tunnisteen korjaus (sovellusikkuna > Palkat > Palkansaajat > Henkilön perustiedot ‑välilehti)
  • Tulonsaajan syntymäajan korjaus (sovellusikkuna > Palkat > Palkansaajat > Henkilön perustiedot ‑välilehti)
  • Eläkejärjestelynumeron korjaus (sovellusikkuna > Palkat > Palkansaajat > ylävalikosta Palkanlaskennan henkilöt > Perustiedot > Vakuutukset-välilehti)
  • Työtapaturmayhtiön yhtiötunnuksen ja vakuutusnumeron korjaus (sovellusikkuna > Palkat > Palkansaajat, ylävalikosta Palkanlaskennan henkilöt > Perustiedot > Vakuutukset-välilehti)
  • Maksupäivän tai palkanmaksukauden korjaus (sovellusikkuna > Palkat > Palkanlaskennan perustiedot > Palkkakaudet-välilehti)

Uuden ilmoituksen tekeminen ja lähettäminen

1. Tee uusi ilmoitus: Kun tulorekisteri on hyväksynyt mitätöinnin, viimeisimmän version tila on Mitätöinti – Hyväksytty (alla olevan kuvan kohdat 1 ja 2). Kun virheelliset tiedot on korjattu, voit luoda uuden ilmoituksen napsauttamalla näkymän oikean alareunan Tee uusi ilmoitus -painiketta (kuvan kohta 3). Toista tämä kaikille tulonsaajille ja palkkakausille, joille teit mitätöinnin.

Fivaldi kysyy vielä varmennuksen uuden ilmoituksen tekemiselle.

Kun napsautat varmennusikkunan Tee uusi ilmoitus -painiketta, Fivaldi luo uuden ilmoituksen, jonka tilana on Lähettämättä ja ilmoituksen versio on 1.

1. Lähetä uusi ilmoitus: Tarkista, että ilmoituksen tiedot ovat oikein. Kun tiedot ovat varmasti oikein, napsauta ikkunan vasemman alareunan Uudet / Korvaavat ilmoitukset -painiketta, josta avautuu ikkuna, josta voit tarkistaa lähetykseen sisältyvät ilmoitukset ja lähettää ne.
  2. Fivaldi asettaa uuden ilmoituksen lähetysjonoon, josta ilmoitus lähtee tulorekisteriin. Lähetysjonossa olevan ilmoituksen tila on Lähdössä, lähteneen mutta vielä hyväksymättömän ilmoituksen tila on Lähetetty. Onnistuneen tulorekisterin käsittelyn jälkeen ilmoituksen tila on Hyväksytty. Mitätöinti ja siihen liittyvä uuden ilmoituksen lähettäminen on nyt suoritettu onnistuneesti.

Milloin mitätöidyn ilmoituksen uusi ilmoitus pitää viimeistään toimittaa Tulorekisteriin?

Tee lähetyserät aina per palkkakausi ja lähetä sekä mitätöinti että uusi ilmoitus aina saman päivän aikana Tulorekisteriin ennen klo.16. Mitätöintejä ei lisäksi suositella tehtävän kuukauden 15.-20. päivien aikana. Lisätietoja ja ajantasaiset tiedot korjausaikatauluista löydät esim. tästä Verottajan ohjeesta  ja tästä Tulorekisterin ohjeesta

Mikäli mitätöintejä tehdään edelliselle vuodelle ja ilmoitusaikataulu on päättynyt, tulee kaikki kyseisen vuoden palkkatietoilmoitukset lähettää saman päivän aikana ennen klo. 16. Suosittelemme tekemään korjaukset aina sovellustuen aukioloaikoina (arkipäivä) ja aamupäivän aikana, jotta ehdimme auttaa mahdollisissa virhetilanteissa, jos mitätöinti on mennyt läpi ja uusi ilmoitus jää virheeseen.

Mikäli ilmoitus/ilmoituksia on mitätöity ja virheeseen jäänyttä/jääviä uusia ilmoituksia ei saada lähtemään onnistuneesti Fivaldista klo. 16 mennessä, suosittelemme syöttämään tiedon manuaalisesti Tulorekisterin asiointipalvelussa.

Tulorekisteri ilmoittaa viimeisen päättyneen palkkavuoden korjausaikataulun omilla sivuillaan. Tarkista tulorekisterin aikataulusta, milloin korjaukset ehtivät vielä päättyneen vuoden esitäytetyille veroilmoituksille.