1. Perusta uusi palkkakausi jonka voit nimetä esim. Hyvityspalkkakausi xxx Matti Meikäläinen. Laita palkkakauden päivämäärät täysin samoin kuin hyvitettävässä palkkakaudessa. Syötä myös samat veropäivät ja työpäivät kuin hyvitettävällä palkkakaudella, mutta miinusmerkkisenä.
    Huomioi, että hyvityspalkkakaudella on oltava valittuna kohta Palkkakautta ei ilmoiteta tulorekisteriin.
  2. Kun hyvityspalkkakausi on perustettu, mene kohtaan Hyvityspalkkalaskelman teko (sovellusikkuna > Palkat > Palkanlaskenta > ylävalikon Palkanlaskenta > Hyvityspalkkalaskelman teko).
  3. Valitse Hyvitettävä kausi -kenttään hyvitettävä palkkakausi ja Hyvityslaskelman kausiselite -kentään tuo perustamasi hyvityspalkkakausi. Valitse kenttään Henkilö/Henkilöryhmä haluamasi henkilöryhmä tai kaikki, jos haluat tehdä hyvityspalkkalaskelman kaikille palkansaajille.
  4. Napsauta Tee hyvityspalkkalaskelma -painiketta. Tarkista, että hyvityspalkkalaskelman ja alkuperäisen palkkalaskelman tiedot ovat muuten täsmälleen samanlaiset, mutta hyvityspalkkalaskelmassa luvut negatiivisia.
  5. Perusta tämän jälkeen uusi palkkakausi ko. kuukaudelle ja oikealle maksupäivälle. Nimeä palkkakausi esim. korjauspalkkakausi xxx Matti Meikäläinen. Koska hyvityspalkkalaskelma kumoaa alkuperäisen palkkalaskelman, laske palkkakausi siten, että kaikki alkuperäisen palkkalaskelman paikkansapitävät tiedot ovat uudella kaudella olemassa ja kirjattuna oikein ja tee tarvittavat korjaukset.
    Valitse palkkakaudelle Palkkakautta ei ilmoiteta tulorekisteriin -valintaruutu, jos korjauspalkkalaskelman ei ole tarkoitus mennä tulorekisteriin. Jos ilmoitus lähetetään tulorekisteriin korjaamaan alkuperäinen ilmoitus, mitätöi alkuperäisen palkkalaskelman tulorekisteri-ilmoitus, etteivät palkkakauden tiedot ole tulorekisterissä tuplasti. Katso myös ohje Tulorekisteri-ilmoituksen mitätöinti Fivaldissa, muutos vaatii uuden palkkalaskelman  ja laske palkat normaalisti.
  6. Tee hyvityspalkkalaskelmalle maksetuksi merkintä.
  7. Tee korjauspalkkakaudelle maksetuksi merkintä. Jos palkkalaskelma on jo maksettu palkansaajalle alkuperäisellä palkkalaskelmalla ja korjauspalkkalaskelma ei muuta maksettavaa summaa, älä muodosta maksuaineistoa palkkakaudesta. Jos palkkakaudelle ei ole valittuna Palkkakautta ei ilmoiteta tulorekisteriin -valintaruutua, ilmoitus lähtee tulorekisteriin maksetuksi merkinnän yhteydessä.