Mallitiedostojen luonti

Saat muodostettua CSV-mallitiedoston Fivaldin CSV-tiedoston lataus -apuohjelmalla, joka löytyy sovellusikkunan Muut-välilehdeltä.

1. Avaa CSV-tiedoston lataus -ohjelma ja valitse näkymän alaosan Yleiset tiedot -osion vasemmasta reunasta haluamasi mallitiedosto (esim. Yritystiedosto) napsauttamalla sen vasemmalla puolella olevaa valintaruutua.
  2. Napsauta Muodosta CSV-malli -painiketta. Tällöin mallitiedosto latautuu omalle koneellesi.
  3. Avaa mallitiedosto esim. Microsoft Excel -ohjelmalla joko tietokoneen resurssienhallinnan kautta (etsi äsken lataamasi tiedosto Ladatut tiedostot -kansiosta) tai internet-selaimesi Lataukset-osiosta (painikkeen nimi on selainkohtainen, esimerkkikuva alla Chromesta).

4. Täydennä mallitiedostoon tarvittavat tiedot:
    • Mallitiedoston rivillä 1 on sarakeotsikot, joiden nimiä ei saa muuttaa. Tarpeettomat, ei pakolliset sarakkeet voit jättää pois. Pakolliset sarakeotsikot voi tarkistaa tämän dokumentin tietuekuvauksista.
    • Mallitiedosto on otsikkoriviä lukuunottamatta tyhjä.
    • Syötä sarakeotsikkorivin alapuolelle (riviltä 2 alkaen) ne tiedot, jotka haluat siirtää Fivaldiin.
  5. Kun olet syöttänyt mallitiedostoon tarvittavat tiedot oikeisiin sarekkeisiin ja riveille, tallenna tiedosto.

Jos haluat sisäänlukea tallentamasi tiedoston Fivaldiin: Siirry yrityspaikkaan, johon haluat siirtää tiedoston, ja sisäänlue tiedosto Fivaldiin CSV-tiedoston lataus -apuohjelman avulla. Katso ohje: CSV-tiedoston lataus Fivaldiin.