Jos otat yrityksen käyttöön ilman alustusta, Fivaldi tuo yritykseen valmiiksi muutaman vakiomaksuehdon. Jos luot malliyritystä, jota aiotaan käyttää muiden yritysten alustusyrityksenä, sinun pitää säilyttää kaikki oletusarvot sellaisenaan. Luomisen jälkeen niissä yrityksissä, joita ei käytetä alustuksessa, voit muokata maksuehtoja vapaasti yrityskohtaisten tarpeiden mukaisesti.

Fivaldi tuo Asetuksissa määritetyn maksuehdon myyntiasiakirjalle, mikäli asiakkaalle ei ole tallennettu muuta maksuehtoa. Fivaldi tuo maksuehdon myyntiasiakirjalle seuraavassa järjestyksessä:

1. Asiakkaalle tallennettu maksuehto
  2. Yrityksen oletusmaksuehto
  3. Jos oletuksia ei ole määritelty, Fivaldi tuo Tilaustenkäsittelyn tilaukselle oletuksena maksuehtolistan ensimmäisen maksuehdon. Myynninhallinnassa sinun tulee valita maksuehto listalta.

Lisää maksuehto

Aloita uuden maksuehdon perustaminen napsauttamalla Lisää maksuehto -painiketta. Syötä tarvittavat tiedot maksuehdon kenttiin ja napsauta Tallenna-painiketta tallentaaksesi uuden maksuehdon.

Poista (Roskakori-kuvake)

Poista valuutta napsauttamalla roskakoripainiketta ja napsauttamalla sen jälkeen Tallenna-painiketta. Poisto on estetty, jos kyseinen maksuehto on tallennettu asiakkaalle Yritysrekisteriin.

Maksuehdon tiedot

Napsauta maksuehdon riviä, niin maksuehdon tiedot avautuvat muokattaviksi. Voit sulkea maksuehdon tiedot napsauttamalla maksuehdon nimen riviä uudestaan.

Numero

Numero-kentässä näkyy Fivaldin sisäinen maksuehdon yksilöivä numero. Tieto on pakollinen ja pituus maksimissaan neljä numeroa (1-9999). Kun luot uutta maksuehtoa, Fivaldi tarjoaa pienintä vapaata numeroa, mutta voit muokata numeroa halutessasi. Et voi muokata numeroa enää tallennuksen jälkeen.

Eräpäivät

Eräpäivät on pakollinen tieto. Syötä kenttään maksuehdon nettoeräpäivien määrä. Esimerkiksi, jos maksuehto on 14 päivää netto, syötä arvoksi 14.

Selite

Selite-kentässä näkyy maksuehdon kielikohtainen selite, joka näkyy laskulla.

Esimerkki:

• Laskun kieli suomi = 7 pv netto
  • Laskun kieli ruotsi = 7 dagar netto
  • Laskun kieli englanti = 7 days net

Kieli (suomi, englanti, ruotsi)

Sinun on syötettävä Selite vähintään yrityksen kielen mukaiselle kielikoodille. Voit tallentaa selitteet myös kahdella muulla kielellä.

Jos tulostat laskuja kieliversioina, syötä jokaiselle käytössä olevalle maksuehdolle selite jokaiselle käytetylle kielelle. Esimerkiksi, jos laskuttajayrityksen kieli on suomi ja laskutusasiakkaan kieli on englanti, Fialdi tulostaa asiakkaan laskut englanninkielisinä. Jos asiakkaan kielen mukaista selitettä ei löydy, laskulla näytetään yrityksen kielen mukainen selite.

Selite

Syötä Selite-kenttään haluamasi kielikohtainen selite.

Poista (Roskakori-kuvake)

Poista selite napsauttamalla roskakoripainiketta ja napsauttamalla sen jälkeen Tallenna-painiketta. Yrityksen kielellä luotu selite on pakollinen, joten et voi poistaa sitä.

Lisää selite

Napsauta Lisää selite -painiketta lisätäksesi uuden kieliversion selitteelle.

Alennuspäivät

Jos kyseessä on kassa-alennuksen sisältävä maksuehto, määritä myös alennuspäivät. Esimerkiksi, jos maksuehto on 14 päivää – 2 % 30 pv netto, syötä Alennuspäivät-kenttään numero 14. Jos maksuehto ei sisällä kassa-alennuksen ehtoja, jätä Alennuspäivät-kenttä tyhjäksi.

Alennusprosentti

Jos kyseessä on kassa-alennuksen sisältävä maksuehto, määritä myös alennuspäiviä koskeva alennusprosentti. Esimerkiksi, jos maksuehto on 14 päivää – 2 % 30 pv netto, syötä Alennusprosentti-kenttään numero 2. Jos maksuehto ei sisällä kassa-alennuksen ehtoja, jätä Alennusprosentti-kenttä tyhjäksi.

Oletusmaksuehto

Valitse Oletusmaksuehto-kenttään se maksuehto, jota haluat käyttää oletuksena myyntiasiakirjoilla, mikäli asiakkaalle ei ole valittu asiakaskohtaista maksuehtoa.

Kassa-alennusten lisäpäivät

Voit määrittää myös kassa-alennusten lisäpäivät. Fivaldi ottaa laskulla huomioon Kassa-alennusten lisäpäivät -kentän arvon, jos laskulla on kassa-alennettu maksuehto.

Esimerkki: 100 €:n laskun maksuehtona on 14 päivää – 2 % 30 pv netto. Asiakas voi maksaa 98 €:a, jos maksu tehdään 14 päivän sisällä laskun päivästä. Jos Kassa-alennusten lisäpäivät -kentässä on arvona 2, alennus huomioidaan, vaikka suoritus olisi tullut 2 päivää määritetyn 14 päivän jälkeen.

Tallenna

Napsauta Tallenna-painiketta tallentaaksesi kaikki tekemäsi muutokset.

Peruuta

Napsauta Peruuta-painiketta peruuttaaksesi kaikki muutokset, joita ei ole vielä tallennettu.