Pääyritykset

Valitse yritykset, jotka jakavat resurssejaan alustettavalle yritykselle:

• Tiliotteen lähettävä yritys
    • Valitse pudotusvalikosta tiliotteet lähettäväksi yritykseksi yritys, joka hakee tiliotteet pankista ja jakelee ne muille (yritys, jolla on konekielinen tiliote -valinta pankkiyhteyden perustiedoissa).
    • Alustaja tarvitsee tiliotteen lähettävään yritykseen oikeudet: Palvelunhallinta > Sovellukset > Kirjanpito > Tiliotteiden tiliöinti.
    • HUOM. Yritys ei näy alasvetovalikossa vaikka oikeudet olisivat kunnossa, jos sillä itsellään on pääyrityksenä tiliotteen lähettävä yritys.
  • Viitesuoritusten sisäänluvun pääyritys
    • Valitse pudotusvalikosta viitesuoritusten sisäänluvun pääyritykseksi yritys, joka hakee viitesuoritukset pankista ja jakelee ne muille (yritys, jolla on viitesuoritukset ‑valinta pankkiyhteyden perustiedoissa).
    • Alustaja tarvitsee viitesuoritusten sisäänluvun pääyritykseen oikeudet: Palvelunhallinta > Apuohjelmat > Viitesiirtojen luku.
    • HUOM. Yritys ei näy alasvetovalikossa vaikka oikeudet olisivat kunnossa, jos sillä itsellään on jo viitesiirron pääyritys.

Pankkisopimus

Valitse pankkisopimus, johon yrityksen tilit kytketään.

Mikäli pankkisopimuslistassa ei näy yhtään valittavaa yritystä, pankkisopimus on perustettu johonkin muuhun yritykseen kuin alustusyritykseen. Tällaisessa tapauksessa yrityksen tilit kytketään pankkisopimukseen alustuksen jälkeen pankkiyhteysyrityksessä.

Alustuksen jatkaminen

Kun olet määrittänyt pankkisopimukset ja pääyritykset, napsauta Seuraava-painiketta.

Jos alustat liikeyritystä, Yhteenveto ja alustuksen vahvistus -sivu avautuu. Lue ohje Yhteenveto ja alustuksen vahvistus.

Jos alustat taloyhtiötä, Kiinteistöhallinnan pääyritykset -sivu avautuu. Lue ohje Kiinteistöhallinnan pääyritykset (sekä taloyhtiön osakesarjat).