Ostolaskun luominen oma-aloitteisista veroista

Jos yrityksellä on valittu Oma-aloitteiset verot-sovelluksen perustiedoissa valittu Ostolaskun vienti kierrätykseen -valinta, voit luoda viimeksi lähetetyn ilmoituksen perusteella laskun ostolaskujen kierrätykseen Yrityksen valinta -välilehden Luo ostolasku valituista -painikkeella. Saat auki Ostolaskujen kierrätyksessä olevan laskun laskurivin lopussa olevalla Näytä kierrätys -painikkeella. Lasku avautuu Fivaldin Web-sovellukseen.

Maksun voi tehdä vasta, kun ilmoitus on lähetetty onnistuneesti verottajalle. Valitse Oma-aloitteiset verot -sovelluksen Yrityksen valinta -välilehdellä ne yritykset, joista haluat tehdä ilmoituksen summien mukaisen ostolaskun.

Ostolasku syntyy kierrätykseen perustiedoissa olevien tietojen perusteella. Laskulla on korkeintaan neljä laskuriviä: ALV, ennakonpidätys, lähdevero, ja sosiaaliturvamaksu. Yksittäisellä laskurivillä voi olla miinussumma, mutta laskun kokonaissumman täytyy olla positiivinen. Nollailmoituksesta tai miinuslaskuista (palautettava vero) ei tule ostolaskua. Miinuslasku (palautettava vero) pitää tehdä manuaalisesti ostoreskontraan. Jos miinuslaskun jälkeen on luotu ja lähetetty korjausilmoitus, jonka loppusumma on suurempi kuin edellisen ilmoituksen palautettavaksi tuleva osa, kierrätykseen luotavassa maksussa otetaan huomioon pohjalla odottava miinussumma ja maksuksi muodostuu näiden kahden ilmoituksen erotus. Ostoreskontraan tiliöidään molempien ilmoitusten arvojen erotus.

Näet mahdolliset viestit ja virheet Oma-aloitteiset verot -sovelluksen Yrityksen valinta -välilehden i-painiketta napsauttamalla.

Oma-aloitteiset verot -raportti

Ostolaskun luonnin yhteydessä Fivaldi tallentaa arkistoon oma-aloitteisten verojen ilmoitus -raportin. Jos arkiston perustiedoissa ei ole otettu käyttöön Ostolaskun kierrätystä, tulee viesti-ikkunaan tästä arkistovirhe. Lasku muodostuu oikein, mutta laskulla ei ole liitteeksi tehtyä PDF-raporttia. Voit tulostaa raportin Oma-aloitteiset verot -sovelluksen Tulosta valitut -painikkeella, ja voit liittää sen laskuun ostolaskujen kierrätyksessä.

Ostolasku TAS-ilmoituksesta

Oma-aloitteiset verot -sovelluksella voidaan luoda maksu kierrätykseen ensimmäisestä TAS-ilmoitusversiosta, jos sitä ei ole jo tehty Palkkatietoilmoitus tulorekisteriin -websovelluksella Erillisilmoituksen massalähetys -välilehdellä. TAS-ilmoituksen on oltava merkitty lähetetyksi joko ALV-lähetyksen yhteydessä tai sen jälkeen Lähetä ilmoitus valituista -painikkeella, jotta lasku voidaan muodostaa kierrätykseen. Ensimmäisen version jälkeen luodut korvaavat versiot TAS-tietoihin ilmoitetaan tulorekisterin erillisilmoituksella ja laskut luodaan kierrätyksen Fivaldin Palkkatietoilmoitus tulorekisteriin -sovelluksen Erillisilmoituksen massalähetys -välilehdellä. 

HUOMIOI: Ostolaskun liitteeksi tuotavan Oma-aloitteisten verojen ilmoitus -raportin alaosan versiokohtaiset tiedot eivät välttämättä ole ajantasalla. Yhteenvetoalueella näkyvät summat tulee tarkastaa virheiden varalta. Ostolaskun tietoihin mahdolliset raportin virheet eivät vaikuta.


Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.