Voit luoda uusia tuotteita Fivaldin Tuoterekisterissä (Fivaldi web > ylävalikosta Myynti > Tuoterekisteri) joko manuaalisesti tai kopioimalla olemassaolevan tuotteen tiedot.

Luo uusi tuote  

  1. Aloita uuden tuotteen luominen manuaalisesti napsauttamalla sivun oikean yläreunan Luo uusi tuote -painiketta. Ohjelma avaa uuden sivun, jossa annetaan uuden tuotteen tiedot.
  2. Syötä tuotteen tiedot Perustiedot-, Hintatiedot-, ja Tullaustiedot-osioihin. Tuotekoodi on ainoa pakollinen kenttä. Katso tarkemmat tiedot kenttiin liittyen ohjeesta: Tuotteiden muokkaaminen.
  3. Kun olet syöttänyt haluamasi tiedot, tallenna uusi tuote napsauttamalla sivun oikeassa alareunassa olevaa Tallenna-painiketta. Voit perua uuden tuotteen luomisen napsauttamalla Takaisin-painiketta. 



Huomaathan, että kaikkia Fivaldin sovellusikkunan Tuoterekisterin sisältämiä kenttiä ei vielä löydy uudesta web-puolen Tuoterekisteristä. Tietoja tullaan päivittämään web-puolelle seuraavissa ohjelmistopäivityksissä. Jos et löydä jotain kenttää web-puolen Tuoterekisteristä, voit muokata tietoja edelleen sovellusikkunan Tuoterekisterissä.

Uuden tuotteen luominen kopioimalla

Voit luoda uuden tuotteen kopioimalla olemassaolevan tuotteen tiedot. Aloita tuotteen kopioiminen joko 1) napsauttamalla kopioitavan tuotteen tuoterivin lopussa olevaa kolmeen pisteen painiketta ja valitsemalla Kopioi tai 2) avaamalla kopioitava tuote napsauttamalla tuoteriviä taulukosta ja napsauttamalla sivun vasemmassa alareunassa olevaa Kopioi-painiketta. Kummassakin tapauksessa ohjelma avaa Uusi tuotekoodi -ikkunan.


Syötä kenttään uuden tuotteen koodi ja napsauta Kopioi-painiketta. Tuotteen koodi on yksilöivä tieto, eli Tuorerekisterissä jo olevaa tuotekoodia ei voi antaa uudelle tuotteelle.

  • Tuotekoodin minimipituus on 2 merkkiä ja maksimipituus 20 merkkiä. Tuotekoodi voi sisältää sekä kirjaimia että numeroita, vältä kuitenkin erikoismerkkejä.

Jos haluat peruuttaa kopioinnin, napsauta Peruuta-painiketta.

Huomioitavaa tuotteen kopioinnissa

Käytä uuden tuotteen kopioinnin pohjana aina sellaista tuotetta jonka veromenettely vastaa uuden tuotteen veromenettelyä. Kopioinnin pohjana tulee olla tuote, jolla on samanarvoiset verokäsittelyt jokaisessa tiliöintiryhmässä kuin uudellakin tuotteella.

Esimerkiksi:

  • Kopioi kirjasta vain kirjoja
  • Kopioi tavarasta vain tavaroita
  • Kopioi palvelutuotteesta vain palvelutuotteita (tärkeää jos EU-myyntiä!)

Jos havaitset virheen tiliöinneissä, voit korjata tuotteen tiliöintien tiedot sovellusikkunan Tuoterekisterissä.



Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.