Kun tilikausi on valmis, se päätetään ja lukitaan.

Tilikauden päättäminen

Alkusaldojen syötön jälkeen tilikausi päätetään. Syötetyistä alkusaldoista kannattaa tulostaa tarvittavat raportit.

Päätettävän tilikauden kirjauskaudet on oltava suljettuna ennen kuin tilikauden voi päättää.

Tilikausi päätetään Taloushallinto -välilehdellä, Tosite - Kirjanpito,

ja valitaan valikosta Kirjanpito - Tilinpäätös.

Päätä vuosi VVVV -painikkeella, jossa VVVV on päätettävä vuosi, päätetään vanhin tilivuosi.

Sovellus varmistaa tilikauden päättämisen.

Lopuksi ilmoittaa kuinka paljon tilikauden tulosta on kirjattu kertyneisiin voittovaroihin.

Tilikauden lukitseminen

Tilikausi suositellaan lukittavaksi siinä vaiheessa kun tilintarkastus on tehty ja yhtiökokous on vahvistanut tilinpäätöksen.

Tilikausi lukitaan Taloushallinto -välilehdellä, Tosite - Kirjanpito,

ja valitaan valikosta Kirjanpito - Tilinpäätös.

Tilikauden lukitsemisen jälkeen ikkunaan ilmestyy painike Hyväksy tilinpäätös VVVV, jossa VVVV on lukittu tilikausi. Painiketta painamalla lukitaan painikkeessa mainittu tilikausi.

Sovellus varmistaa lukitsemisen.

Lopuksi sovellus vahvistaa lukitsemisen.