Jos käyttäjän käyttäjätiedoissa on ruksi kohdassa "Käyttäjä lukittu", kyseisen käyttäjän kirjautuminen järjestelmään on estetty.

Käyttäjätunnus on mennyt automaattisesti lukittu tilaan

Jos käyttäjä on yrittänyt kirjautua sisään liian monta kertaa väärällä salasanalla, ohjelma lukitsee käyttäjän automaattisesti.

Tämän jälkeen sisään kirjautuminen ei enää onnistu (edes oikealla salasanalla) ennenkuin tunnuksen lukitus on poistettu.

Se, kuinka monta kertaa järjestelmä sallii yrittää kirjautumista väärällä salasanalla, määritellään yleisissä asetuksissa.

Käyttäjätunnuksen lukitus pääkäyttäjän toimesta

Pääkäyttäjä voi tarvittaessa estää käyttäjätunnuksen pääsyn järjestelmään ruksaamalla kohdan ”Käyttäjä lukittu”.

Käyttäjätunnuksen lukituksen poisto pääkäyttäjän toimesta

Pääkäyttäjä voi purkaa käyttäjätunnuksen lukituksen poistamalla valinnan  kohdasta ”Käyttäjä lukittu”.

Jos lukittu-tilanne johtui väärän salasanan antamisesta, voit määritellä tarvittaessa käyttäjälle uuden salasanan Vaihda salasana -painikkeen kautta.