SISÄLTÖ

Talousnäkymä avautuu, kun kirjaudut yrityskäyttäjänä Fivaldiin tai kun valitset jonkin yrityksen yläpalkin yrityslistasta. Talousnäkymä on uusi Fivaldin etusivu kaikille tilitoimistojen asiakasyritysten käyttäjille.  Näet Talousnäkymässä kaikki yrityksen tärkeät ilmoitukset ja tehtävät. Saat myös kuvan yrityksen taloudellisesta tilanteesta yhdellä silmäyksellä. Voit itse valita Omat tiedot -sivulla, kumman näkymän haluat avautuvan ensimmäiseksi kirjautuessasi Fivaldiin.

Talousnäkymä koostuu yksittäisistä widgeteistä, joiden järjestystä ja näkymistä ruudulla voit muokata sinulle sopivaksi.

Talousnäkymän käyttöoikeudet

Jotta voit nähdä Talousnäkymän eri widgettejä, sinulla tulee olla käyttöoikeudet kyseisten widgettien käyttöön.

 1. Tilitoimiston/isännöintitoimiston käyttäjien oikeudet: annetaan Palvelunhallinnassa (sovellusikkuna > Muut > Asetukset > Palvelunhallinta). Valitse ensin haluamasi käyttäjä/käyttäjäryhmä. Valitse sitten Sovellustyyppi > Widgetit ja Sovellusalue > Taloushallinto. Valitse Widgetit-listasta ne widgetit, joihin haluat antaa käyttöoikeuden kyseiselle käyttäjälle/käyttäjäryhmälle. Oikeuksia ei tarvitse antaa erikseen Talousnäkymän oikeuksien hallinta -työkalussa.
 2. Tilitoimiston/isännöintitoimiston asiakasyritysten käyttäjien oikeudet: annetaan Fivaldi webin Talousnäkymän oikeuksien hallinta -työkalussa (katso ohje Talousnäkymän oikeuksien hallinta). Asiakkaiden käyttäjille ei tarvitse antaa kohdan 1 oikeuksia Palvelunhallinnassa lainkaan.

Fivaldin etusivun valinta Omat tiedot -sivulla

Voit valita Omat tiedot -sivulla, haluatko nähdä Fivaldiin kirjauduttuasi ensimmäisenä Talousnäkymän vai Kirjanpitäjän tehtävänäkymän. Jos olet tilitoimiston asiakasyrityksen käyttäjä, et voi valita näkymää, vaan sinun etusivunasi toimii Talousnäkymä.

 1. Napsauta Fivaldin yläpalkissa oman nimesi vieressä olevaa nuolta ja valitse avautuvasta valikosta Omat tiedot.
 2. Valitse Oletusnäkymä kirjautumisen jälkeen -valikosta joko Kirjanpitäjän tehtävänäkymä tai Talousnäkymä.
 3. Napsauta Tallenna muutokset -painiketta.

Valitsemasi oletusnäkymä näkyy sinulle ensimmäisenä seuraavan kirjautumisen jälkeen. 

Jos valitset oletusnäkymäksi Talousnäkymän, Fivaldissa on kirjautumisen jälkeen valittuna se yritys, jota edellisellä kirjautumiskerralla käsittelit viimeksi. Jos valitset oletusnäkymäksi Kirjanpitäjän tehtävänäkymän, Fivaldissa ei ole kirjautumisen jälkeen valittuna mitään yritystä.

Talousnäkymän muokkaaminen

Voit muokata Talousnäkymää napsauttamalla Muokkaa näkymää -painiketta. Widgetit-sivupaneeli avautuu. Näet sivupaneelissa kaikki ne widgetit, joihin sinulla on käyttöoikeus kyseisessä yrityksessä.

Widgetin lisääminen Talousnäkymään

Voit raahata haluamasi widgetit Talousnäkymään Widgetit-sivupaneelista.

Widgetin poistaminen Talousnäkymästä

Voit poistaa widgetin Talousnäkymästä napsauttamalla widgetin oikean yläkulman rastia.

Widgettien järjestyksen muuttaminen

Voit muuttaa widgettien järjestystä Talousnäkymässä raahaamalla.

Muutosten tallentaminen

Kun olet tyytyväinen tekemiisi muutoksiin, tallenna muutokset napsauttamalla Tallenna-painiketta ikkunan oikeassa alakulmassa. Voit perua muutokset napsauttamalla Peruuta-painiketta.

Useiden yritysten Talousnäkymien muokkaaminen kerralla

Kirjanpitäjänä voit muokata useiden yritysten Talousnäkymiä kerralla. Kaikki tekemäsi muutokset vaikuttavat vain sinun näkemiisi Talousnäkymiin. Tekemäsi muutokset eivät vaikuta yrityskäyttäjien näkemiin Talousnäkymiin.

Aloita useiden yritysten Talousnäkymien muokkaaminen napsauttamalla Muokkaa näkymää -painiketta. Valitse Widgetit-sivupaneelin Tallenna muutokset -valikosta, mihin kaikkiin yrityksiin haluat tekemiesi muutosten vaikuttavan.

Voit tehdä muutoksia kerralla joko:

 • Vain tämän yrityksen näkymään
  • Tekemäsi muutokset koskevat vain sitä yritystä, joka sinulla on valittuna Fivaldin yläpalkissa.
 • Valittujen yritysten näkymiin
  • Valinnasta avautuu yrityslista, josta voit valita haluamasi yritykset. Tekemäsi muutokset koskevat valittuja yrityksiä.
 • Kaikkien yritystesi näkymiin
  • Muutos koskee kaikkia yrityksiä, joihin sinulla on käyttöoikeus.

Talousnäkymän widgetit

Widgettien päivitysaika ja päivittäminen

Näet kunkin widgetin oikeasta yläkulmasta, milloin Fivaldi on viimeksi päivittänyt kyseisen widgetin tiedot näkymään. Jos viet hiiren osoittimen päivitysajankohdan päälle, näet tarkan päivitysajan.

Widgettien tiedot päivittyvät automaattisesti yöajona, mutta tarvittaessa voit päivittää widgetin tiedot napsauttamalla sinistä päivitysnuolta.

Kriittiset ilmoitukset

Kriittiset ilmoitukset -widgetissä näet yritykseesi liittyviä tärkeitä ilmoituksia, jotka tyypillisesti vaativat huomiota tai toimenpiteitä. Kun napsautat ilmoitusta, ilmoituksen tiedot avautuvat sivupaneeliin, jossa saat tarkempaa tietoa ilmoituksesta. Sivupaneelissa voit myös kuitata ilmoituksen tehdyksi. Katso lisätietoa ilmoitusten käsittelystä ohjeesta Ilmoitusten lukeminen

Tiedoksi

Tiedoksi-widgetissä näet suosikkiyrityksiisi liittyviä ilmoituksia esimerkiksi onnistuneista tapahtumista tai myöhemmin toimenpiteitä vaativista asioista.  Kun napsautat ilmoitusta, ilmoituksen tiedot avautuvat sivupaneeliin, jossa saat tarkempaa tietoa ilmoituksesta. Sivupaneelissa voit myös kuitata ilmoituksen tehdyksi. Katso lisätietoa ilmoitusten käsittelystä ohjeesta Ilmoitusten lukeminen.

Avoimet tehtävät

Avoimet tehtävät -widgetissä näet ne ostolaskut, jotka odottavat sinun toimintaasi Ostolaskujen kierrätyksessä. Widgetissä näkyvät myös syötössä olevat laskut, jos sinulla on Laskujen syöttö -käyttöoikeus kyseiseen yritykseen.

Riviä napsauttamalla näet käsiteltävät ostolaskut Ostolaskujen kierrätyksessä.

Pankkitilit

Pankkitilit-widgetissä näet yrityksen pankkitilit, saldot, mahdollisen limiitin sekä tietojen päivitysajan.

Pankkitilit-widgetin asetukset

Avaa Pankkitilit-widgetin asetukset napsauttamalla widgetin oikeassa yläkulmassa olevaa Asetukset-painiketta.

AsetusSelite
Näytä widgetissäNäyttääkö Fivaldi kyseisen pankkitilin widgetissä?
Huomioi luottolimiittiHuomioiko Fivaldi kyseisen pankkitilin luottolimiitin widgetissä?

Kassavirtaennuste

Kassavirtaennuste-widgetissä voit seurata yrityksen rahavirtoja sekä kassavarojen riittävyyttä. Fivaldi hakee tietoja widgetille Fivaldin myyntisovelluksista (Myynninhallinta, Tilaustenkäsittely ja Sopimuslaskutus), ostosovelluksista (Ostolaskujen kierrätys ja Ostoreskontra) sekä Palkanlaskennasta. Fivaldi käyttää ennusteen laskemiseen Kassavirtaennuste-widgetin asetuksissa valittujen pankkitilien saldoja. Kassavirtaennusteen ostoissa näkyy sekä Ostoreskontrassa että Ostolaskujen kierrätyksessä olevat laskut, minkä vuoksi Kassavirtaennusteen ostojen summa voi erota Ostovelat-widgetin summasta (Ostovelat-widgetissä näytetään vain Ostoreskontrassa olevat ostolaskut).


Kassavirtaennuste huomioi vain ennusteella näkyvät tapahtumat sekä viimeisimmän saldon (joko tiliotteen saldosta tai reaaliaikasaldosta). Kassavirtaennusteen käytössä suositellaan päivätiliotetta, jolloin ennusteessa oleva data on ajantasaista. Fivaldi ei huomioi kassavirtaennusteelle kirjanpitoon vietyjä tositteita tai tiliotteen tapahtumia, mutta voit lisätä widgetille omia yksittäisiä tai toistuvia tapahtumia.


Huom. Omat tapahtumat poistuvat kuvaajasta maksupäivän jälkeen, minkä vuoksi historiassa oleva Käytettävissä-saldo ei välttämättä ole ajantasainen.

Kassavirtaennusteen ajantasaisuus näytetään ennusteen vasemmassa yläkulmassa.

Jos ennuste on ajan tasalla, tila näytetään vihreänä.

Jos ennuste ei ole ajan tasalla, tila näytetään punaisena. i-painiketta napsauttamalla näet miksi ennuste ei ole ajan tasalla ja mitä voit tehdä tilanteen ratkaisemiseksi.

Voit valita kuvaajan yläpuolella olevalla valitsimella, näyttääkö Fivaldi Kassavirtaennusteen kuvaajan päivän, viikon vai kuukauden tarkkuudella.

Voit siirtyä aikajanalla eteen- ja taaksepäin napsauttamalla kuvaajan yläpuolella olevia nuolipainikkeita.

Voit valita kuvaajassa näkyviä tapahtumia napsauttamalla kassavirtaennusteen alaosan painikkeita. Jos esimerkiksi haluat, että kassavirtaennusteessa ei näytetä omia tapahtumia, napsauta Omat tapahtumat -painiketta, jolloin omat tapahtumat häviävät kuvaajasta.

Huom! Muiden kuin omien tapahtumien piilottaminen ei vaikuta kassavirtaennusteen Käytettävissä-saldoon, vaan kaikki Myynti- Ostot- ja Palkat-tapahtumat lasketaan aina ennusteeseen mukaan.


Kassavirtaennuste-widgetin asetukset

Avaa Kassavirtaennuste-widgetin asetukset napsauttamalla widgetin oikeassa yläkulmassa olevaa Asetukset-painiketta.


AsetusSelite
TarkastelujaksoTarkastelujakso, joka näytetään widgetissä oletuksena.
Näytä historiatietojaKuinka monta päivää/viikkoa/kuukautta taaksepäin widgetti näyttää historiatietoja? Historiatietoa on mahdollista noutaa enintään 12 kuukautta taaksepäin.
Näytä ennuste tulevaisuuteenKuinka monta päivää/viikkoa/kuukautta tulevaisuuteen widgetti näyttää ennustetietoja? Ennuste tulevaisuuteen on mahdollista tehdä enintään 12 kk eteenpäin.
Huomioi omat tapahtumatOtetaanko omat tapahtumat huomioon kassavirtaennusteessa?

Huomioitavat pankkitilit: 

Huomioi kassavirtaennusteessa

Huomioiko Fivaldi kyseisen pankkitilin saldon kassavirtaennusteessa?

Huomioitavat pankkitilit: 

Huomioi luottolimiitti

Vaikuttaako kyseisen pankkitilin luottolimiitti kassavirtaennusteeseen?

Omat tapahtumat

Voit luoda kassavirtaennusteeseen omia tapahtumia ja tarkastella jo luotuja omia tapahtumia napsauttamalla Omat tapahtumat -painiketta.

Omat tapahtumat -taulukko avautuu. Näet taulukossa kaikki yritykselle luodut omat tapahtumat.

Voit etsiä tapahtumia kirjoittamalla hakusanan Etsi tapahtumia -kenttään. Voit määritellä taulukossa näkyvät sarakkeet napsauttamalla hakukentän oikealla puolella olevaa Näkyvät sarakkeet -painiketta. Voit muuttaa taulukon rivien järjestystä napsauttamalla sarakkeiden otsikoita. Voit valita taulukon yläpuolella olevalla valitsimella, näytetäänkö taulukossa Erääntyneet, Tulevat vai Kaikki omat tapahtumat.

Voit muokata tai poistaa omia tapahtumia napsauttamalla rivin lopussa olevaa kolmen pisteen painiketta.

Omat tapahtumat poistuvat kassavirtaennusteen kuvaajalta maksupäivän jälkeen.

Oman tapahtuman lisääminen

Lisää oma tapahtuma Omat tapahtumat -ikkunassa napsauttamalla Lisää tapahtuma -painiketta.

Lisää tapahtuma -ikkuna avautuu.

Määrittele tapahtuma.

 • Valitse luokka
  • Myynti
  • Ostot
  • Palkat
 • Tapahtumatyyppi
  • Tapahtumatyyppi-listan vaihtoehdot riippuvat edellä valitusta tapahtuman luokasta.
  • Myynti
   • Myyntilaskut
   • Myyntitilaukset
   • Suoritukset
   • Sopimuslaskut
  • Ostot
   • Ostolaskut
   • Maksut
  • Palkat
   • Palkat
 • Tapahtuman nimi
  • Tapahtuma näkyy tällä nimellä omissa tapahtumissa.
 • Summa
 • Päivämäärä
  • Tapahtuman ennustettu maksupäivä
 • Toista tapahtuma
  • Onko kyseessä kertaluonteinen tapahtuma vai toistuva tapahtuma? Mikäli kyseessä on toistuva tapahtuma, määritä myös seuraavat kohdat.
  • Toistuvuus
   • Päivittäin
   • Viikoittain
   • Kuukausittain
   • Kvartaaleittain
  • Toista
   • Kuinka monen päivän, viikon, kuukauden tai kvartaalin välein kyseinen tapahtuma toistetaan?
  • Toista asti
   • Mihin päivämäärään asti toistuvuus jatkuu?

Kassavirtaennusteen tietojen tarkastelu

Näet kunkin ajankohdan tarkat summat siirtämällä hiiren osoittimen ajankohdan kohdalle.

Pääset tarkastelemaan kaikkia ennusteen tietoja napsauttamalla joko Käytettävissä-saldon pallukkaa tai jotain kuvaajan palkeista. Ennusteeseen vaikuttavien tietojen taulukko avautuu.

Näet kassavirtaennusteen taulukossa eriteltyinä ennusteeseen vaikuttavat luokat.

 • Myynti
  • Myyntilaskut
  • Myyntitilaukset
  • Suoritukset
  • Factoring laskut
  • Sopimuslaskut
 • Ostot
  • Ostolaskut
  • Maksut
 • Palkat
  • Palkat

Kun myyntilasku on suoritettu, siirtyy lasku Suoritukset-kategoriaan maksupäivän mukaisesti ja poistuu Myyntilaskut-kategoriasta. Vastaavasti ostolasku siirtyy maksuaineiston muodostamisen jälkeen Ostolaskut-kategoriasta Maksut-kategoriaan.

Omien tapahtumien kohdalla taulukossa on + -merkki.

Näet tarkempia tietoja tapahtumista napsauttamalla haluamaasi summaa. Jos esimerkiksi haluat lisätietoja 02/2024 myyntilaskuista, näet summaa napsauttamalla myyntilaskut ja kyseiselle tapahtumatyypille tehdyt omat tapahtumat.

Kassavirtaennusteeseen sisältyvät tiedot

Kassavirtaennusteessa näkyvät summat koostuvat seuraavien periaatteiden mukaisesti.

Myyntilaskut
 • Myyntitapahtumien tiedot tuodaan Fivaldin myynnin sovelluksista kassavirtaennusteeseen.
 • Myyntilaskun summa näkyy tietyn kuukauden palkissa kaksi pankkipäivää myyntilaskun eräpäivän jälkeen. Kun eräpäivä on mennyt, myyntilaskun summa näkyy kuluvan kuukauden palkissa.
 • Hyvityslaskut eivät näy kassavirtaennusteella mikäli niitä ei ole kohdistettu hyvitettävään myyntilaskuun. Kun hyvityslasku on kohdistettu myyntilaskuun, kassavirtaennusteella ei näytetä enää kyseistä myyntilaskua eikä hyvityslaskua.
Myyntitilaukset
 • Tilaustenkäsittely
  • Avoimet myyntitilaukset (rivikohtainen käsittely)
  • Myyntitilauksen summa näkyy tietyn kuukauden palkissa tilauksen toimituspäivän mukaan.
  • Myyntitarjouksia ei huomioida kassavirrassa.
  • Kun tilaus laskutetaan, tilaus poistuu ja kassavirtaennusteeseen jää myyntilaskun summa.
   • Mikäli tilaus osalaskutetaan, eli jos myyntitilauksesta laskutetaan esim. yksi laskurivi, tämän laskurivin summa poistuu sen myyntitilauksen saldosta, joka huomioidaan kassavirtaennusteessa.
 • Myynninhallinta
  • Myyntilausten ja laskuluonnosten summat haetaan kassavirtaennusteeseen.
Suoritukset (myynti)
 • Suoritukset koostuvat viitemaksuina tulleista suorituksista.
 • Suorituksen tulee olla positiivinen.
  • Luottotappioita ei huomioida.
 • Kassavirtaennuste näyttää myös laskulle manuaalisesti tehdyt suoritukset.
Factoring-laskut
 • Factoring-laskuissa huomioidaan kaikki eri Fivaldin myyntisovellusten myynnit.
 • Factoring-laskujen summat näkyvät tietyn kuukauden palkissa kolme pankkipäivää laskupäivän jälkeen.
Sopimuslaskut
 • Kassavirtaennusteessa näkyvät Sopimuslaskutuksen kautta tehdyt sopimuslaskut.
 • Kassavirtaennusteessa näkyy vain hyväksyttyjen sopimusten tuleva laskutus (hyväksyttyjen tai voimassaolevien sopimusten tulevat veloitukset, joita ei ole vielä laskutettu)
 • Sopimuksen yhteensä-summan täytyy olla yli 0 €, että se näkyy kassavirtaennusteella.
Ostolaskut
 • Kassavirtaennusteessa näkyvät ostolaskujen kierrätyksessä Käsittely-tilassa olevien ostolaskujen ja ostoreskontraan syötettyjen ostolaskujen summat.
 • Ostolaskujen summat näkyvät tietyn kuukauden palkissa ostolaskun eräpäivän mukaan.
 • Jos ostolasku on viety reskontraan, huomioidaan vain ostoreskontra kyseisen laskun osalta.
Maksut
 • Jos ostolaskusta on tehty maksuaineisto, kyseisen ostolaskun saldo ei näy ennusteen Ostolaskut-kategoriassa, vaan Maksut-kategoriassa.
Palkat
 • Kassavirtaennusteessa näkyvät avoimet ja maksetut palkkakaudet ja palkkakauden nettosumma palkkakauden maksupäivän mukaisessa palkissa.
 • Kaikkien tallennettujen palkkalaskelmien nettopalkkojen summat näkyvät kassavirtaennusteessa, myös avoimet palkkakaudet huomioidaan.

Myyntisaamiset

Myyntisaamiset-widgetissä näet avointen myyntilaskujen yhteissumman ja mahdolliset maksuviiveet. Kuvaaja näytetään oletusarvoisesti pylväsmuodossa. Voit katsella myyntisaamisia piirakkakuvaajassa napsauttamalla oikean yläkulman piirakka-kuvaketta.

Kaikki myyntisaamiset

Näet kaikki avoimet myyntilaskut napsauttamalla Yhteensä-painiketta. Myyntisaamiset - Kaikki -taulukko avautuu.


Voit etsiä laskuja kirjoittamalla hakusanan Etsi laskuja -kenttään. Voit määritellä taulukossa näkyvät sarakkeet napsauttamalla hakukentän oikealla puolella olevaa Näkyvät sarakkeet -painiketta. Voit muuttaa taulukon rivien järjestystä napsauttamalla sarakkeiden otsikoita.

Jokaisen laskurivin lopussa on kolmen pisteen painike, jota napsauttamalla voit tulostaa laskun kuvan esikatseluun pdf-tiedostona.

Jos lasku on tehty Myynninhallinnassa, näet kyseisen laskun Myynninhallinnassa napsauttamalla laskun numeroa. Voit esimerkiksi muodostaa Myynninhallinnassa maksuhuomautuksen laskulle. Katso ohje Myynninhallinnan lasku-sivun toiminnot.

Voit tarkastella Tilaustenkäsittelyn ja Sopimuslaskutuksen kautta tehtyjä laskuja joko napsauttamalla laskun esikatselun rivin lopun kolmen pisteen painiketta tai avaamalla kyseisen sovelluksen sovellusikkunassa ja etsimällä laskun.

Voit viedä kaikkien myyntisaamisten taulukon tiedot Fivaldista csv-, excel-, json- ja tekstimuodossa napsauttamalla taulukon yläpuolella, oikeassa reunassa olevaa Lataa-painiketta.

Myyntisaamiset erääntymisen mukaan

Näet kaikki kyseiseen aikaryhmään kuuluvat myyntisaamiset napsauttamalla jotain Myyntisaamiset-widgetin palkeista.Voit etsiä laskuja kirjoittamalla hakusanan Etsi laskuja -kenttään. Voit määritellä taulukossa näkyvät sarakkeet napsauttamalla hakukentän oikealla puolella olevaa Näkyvät sarakkeet -painiketta. Voit muuttaa taulukon rivien järjestystä napsauttamalla sarakkeiden otsikoita.

Jos lasku on tehty Myynninhallinnassa, näet kyseisen laskun Myynninhallinnassa napsauttamalla laskun numeroa. Voit esimerkiksi muodostaa Myynninhallinnassa maksuhuomautuksen laskulle. Katso ohje Myynninhallinnan lasku-sivun toiminnot.

Voit tarkastella Tilaustenkäsittelyn ja Sopimuslaskutuksen kautta tehtyjä laskuja joko napsauttamalla laskun esikatselun rivin lopun kolmen pisteen painiketta tai avaamalla kyseisen sovelluksen sovellusikkunassa ja etsimällä laskun.

Voit viedä taulukon tiedot Fivaldista csv-, excel-, json- ja tekstimuodossa napsauttamalla taulukon yläpuolella, oikeassa reunassa olevaa Lataa-painiketta.

Ostovelat

Ostovelat-widgetissä näet yrityksen avoimien ostolaskujen yhteissumman ja maksuviiveet. Widgetissä näkyvät vain reskontraan siirretyt avoimet ostolaskut, ei Ostolaskujen kierrätyksessä olevia ostolaskuja, minkä vuoksi Ostovelat-widgetin summat voivat erota Kassavirtaennuste-widgetin ostojen summista (Kassavirtaennusteessa näytetään sekä Ostoreskontrassa että Ostolaskujen kierrätyksessä olevat laskut). Kuvaaja näytetään oletusarvoisesti pylväsmuodossa. Voit katsella ostovelkoja piirakkakuvaajassa napsauttamalla oikean yläkulman piirakka-kuvaketta. 

Kaikki avoimet ostolaskut

Näet kaikki avoimet ostolaskut napsauttamalla Yhteensä-painiketta. Ostovelat - Kaikki -taulukko avautuu.


Voit etsiä laskuja kirjoittamalla hakusanan Etsi laskuja -kenttään. Voit määritellä taulukossa näkyvät sarakkeet napsauttamalla hakukentän oikealla puolella olevaa Näkyvät sarakkeet -painiketta. Voit muuttaa taulukon rivien järjestystä napsauttamalla sarakkeiden otsikoita.

Jos lasku on tehty Ostolaskujen kierrätyksessä, näet kyseisen laskun tarkemmat tiedot napsauttamalla laskun tositteen numeroa.

Voit viedä kaikkien ostovelkojen taulukon tiedot Fivaldista csv-, excel-, json- ja tekstimuodossa napsauttamalla taulukon yläpuolella, oikeassa reunassa olevaa Lataa-painiketta.

Ostolaskut erääntymisen mukaan

Näet kaikki kyseiseen aikaryhmään kuuluvat ostolaskut napsauttamalla jotain Ostovelat-widgetin palkeista.Voit etsiä laskuja kirjoittamalla hakusanan Etsi laskuja -kenttään. Voit määritellä taulukossa näkyvät sarakkeet napsauttamalla hakukentän oikealla puolella olevaa Näkyvät sarakkeet -painiketta. Voit muuttaa taulukon rivien järjestystä napsauttamalla sarakkeiden otsikoita.

Jos lasku on tehty Ostolaskujen kierrätyksessä, näet kyseisen laskun Ostolaskujen kierrätyksessä napsauttamalla laskun tositteen numeroa.

Voit viedä taulukon tiedot Fivaldista csv-, excel-, json- ja tekstimuodossa napsauttamalla taulukon yläpuolella, oikeassa reunassa olevaa Lataa-painiketta.

Liikevaihto ja tulos

Liikevaihto ja tulos -widgetissä näet helposti ja nopeasti yrityksesi tuloksen ja liikevaihdon kehityksen kuukausittain.  Näet myös, kuinka tulos ja liikevaihto vertautuvat edellisen vuoden vastaavaan kuukauteen. Näet kuluvan tilikauden päivämäärät kuvaajan vasemmassa yläkulmassa.


Näet kuvaajan oikeasta yläkulmasta, milloin kuvaajan tiedot on päivitetty. Widgetin tiedot päivittyvät automaattisesti yöajona, mutta tarvittaessa voit päivittää widgetin tiedot napsauttamalla sinistä päivitysnuolta. 

Voit valita kuvaajassa näkyvät summat napsauttamalla widgetin alaosan painikkeita. Jos esimerkiksi haluat, että kuvaajassa ei näytetä edellisen vuoden tulosta, napsauta Tulos (Edellinen vuosi) -painiketta, jolloin edellisen vuoden tuloksen palkit häviävät kuvaajasta.


Widgetissä näkyvät liikevaihdon tilit

Fivaldi laskee Liikevaihto ja tulos -widgetin Liikevaihto-summiin ne tilikartan tilit, joiden tiliryhmälle on merkitty sovellusikkunan Tilikartta-sovelluksessa Ryhmäsumman nimi -kenttään nimeksi liikevaihto (sovellusikkuna > Taloushallinto > Tilikartta > Tiliryhmä-välilehti). Jos Liikevaihto-summat vaikuttavat vääriltä, tarkista kaikkien haluamiesi tiliryhmien ryhmäsumman nimet. Lue lisää tietoa Tili ja Tiliryhmä –välilehdet -ohjeesta.

Liikevaihto ja tulos -widgetin tietojen tarkastelu

Näet kunkin ajankohdan tarkat summat siirtämällä hiiren osoittimen ajankohdan kohdalle.


Pääset tarkastelemaan tapahtumia tarkemmin napsauttamalla jotain palkeista. Kirjanpidon selailu avautuu. Fivaldi on täyttänyt Kirjanpidon selailun kenttiin valmiiksi valitsemasi ajanjakson ja avannut pitkän tuloslaskelman. Jos haluat, voit valita lisää vaihtoehtoja valikoista tai vaihtaa kautta halutessasi. Lue lisää kirjanpidon selailusta ohjeesta Kirjanpidon selailu.  

 

Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.