Vuokrareskontran palautukset

Kun osakkaalle/asukkaalle pitää palauttaa liikaa maksettuja vastikkeita tai vuokria, tehdään palautus ensin vuokrareskontran puolella ja sen jälkeen tehdään ostolasku/kassamaksu
ja tämän jälkeen tehdään palautuksen maksatuserä joka siirretään pankkiyhteyteen lähetettäväksi eteenpäin.

Palautuksen tekeminen vuokrareskontrassa

Siirry vuokrareskontran puolelle ja hae henkilö, jolle palautus tehdään. Valitse Näytä maksut.

Siirry rivin päälle, jossa näkyy ennakko. Napsauta hiiren oikeaa ja valitse Tee palautus.

Avautuvassa Palautus-ikkunassa kirjoita saajan pankkitilin tiedot. Muuta tarvittaessa Summaa. Tulosta kuitti tarvittaessa. Kun palautuksen tiedot on annettu, napsauta Tee palautus.

Kun palautus on tehty, poistuu ennakko huoneistolta.
Kirjanpidossa  palautus kirjautuu vuokraennakoiden debettiin ja kreditkirjaus on yrityksen perustiedoissa pankkitietoihin määritelty tili, yleensä vuokrareskontran välitili 1708.

Palautuksen  maksaminen

Vuokrareskontran puolelta palautustosite ei siirry automaattisesti maksatukseen.

Palautuksen maksatuserä ja maksatus on hyvä tehdä samana päivänä kuin se kirjataan reskontraan.

Palautus voidaan tehdä kassamaksuna tai ostolaskuna.
Kassamaksuna tehty palautus ei siirry ostovelkatilille. Kassamaksun tiliöintiä ei pääse jälkikäteen muuttamaan eikä kassamaksulle voi lisätä liitteitä.
Ostolaskulle voidaan lisätä liitteitä ja sen tiliöintiä pääsee jälkikäteen muuttamaan. Tarkemmat ohjeet ostolaskun tallentamisesta löydät ohjeesta Ostolaskun tallentaminen.

Kun palautuksen ostolasku tiliöidään, käytä kulutilinä samaa tiliä kuin on pankkitilin takana yrityksen perustiedoissa on määritelty, yleensä vuokrareskontran välitili 1708. Mikäli teet palautusta ensimmäisen kerran, varmista tilikartalta, että välitili on ostojen käytössä.

Kun ostolasku/kassamaksu on tallennettu, tee maksatuserä ja lähetä pankkiohjelmaan maksua varten. Katso tarkempi ohje Maksatuserien luominen.

Palautuksia varten voi yritysrekisteriin perustaa asiakkaan Palautukset ja kun maksua tehdään valitaan ko. Yritystunnus Palautukset ja vaihdetaan vain nimi kenttään osakkaan/asiakkaan nimi ja annetaan osakkaan/asiakkaan pankkitilitiedot. Palautukset -asiakkaan yritystietoihin voi myös halutessa valmiiksi määritellä Pankkisiirron viestityypiksi Viesti ja ostoreskontran perustietoihin voi luoda valmiiksi palautuksille oman tiliöintikoodin jonka voi sitten valita Palautukset asiakkaan tiliöintikoodiksi. Tiliöintikoodeista lisää Ostoreskontran perustietojen ohjeessa Laskujen tiliöinti.

Mallikuva palautuksen ostolaskusta:

 



Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.