Tämän ohjeen sisältö on päivitetty lokakuussa 2019. Huomioithan, että Fivaldi on saattanut päivittyä toiminnallisuuden osalta ohjeen päivityksen jälkeen. Mikäli sinulla herää kysyttävää, olethan meihin yhteydessä.

Sähköinen viranomaisyhteys (TYVI)

Sähköinen viranomaisyhteys (TYVI) on mahdollista suoraan Fivaldi-ohjelmistosta, kun yrityksellä on hankittuna "TYVI-yhteys". Tämän voi tarvittaessa hankkia Visma Fivaldin myynnistä. Tällöin Kausiveroilmoitus-toiminnon ruudulla (Visma Fivaldin sovellusikkunassa Palkat > Kausiveroilmoitus) on Lähetä ilmoitus valituista -painike, joka muodostaa valituista yrityksistä lähetysaineiston (ALV-tiedot ja muut oma-aloitteiset verot) ja lähettää sen tunnistautumisen jälkeen verohallinnon käsittelyyn. Lähetyksestä saa samalla heti yrityskohtaiset kuittaukset lähetyksen onnistumisesta.

HYVÄ TIETÄÄ: TAS-tiedot eivät vuoden 2019 alun jälkeen lähde enää kausiverosovelluksesta, ne ilmoitetaan palkanmaksun maksetuksi merkinnän yhteydessä tulorekisteriin palkkatietoilmoituksella. Sairausvakuutusmaksu ilmoitetaan erikseen lähetettävällä erillisilmoituksella.

Jos yrityksellä ei ole ”TYVI-yhteys”-ohjelmaa hankittuna, Kausiveroilmoitus-toiminnon ruudulla on Lähetä ilmoitus valituista -painikkeen sijasta Merkitse ilmoitetuksi -painike, jolla lähetystä ei voi tehdä. Kausiveroilmoituksen voi tällöin ainoastaan muodostaa ja tulostaa.

Kausiveroilmoitus-toiminto lisätään Palvelunhallinnasta (Sovellustyyppi: Apuohjelmat) niille käyttäjille / yhtiöille, joille on haettu verotoimistosta verotilin käyttöön oikeuttavat tunnisteet. Lisäksi voidaan valtuuttaa henkilöitä luomaan, muuttamaan ja tulostamaan kausiveroilmoituksia ilman lähetysoikeutta.

Kausiveroilmoitus löytyy sekä Taloushallinnosta että Palkoista, kohdasta ”Ilmoitukset ja yhteydet”.