Aineistotyypit

Lähtevät Finvoice-laskut

Lähettää kaikkien välittäjien laskut, joille määritelty laskujen välityksessä ”Lähetys Fivaldi –pankkiyhteydellä”.

Lähtevät SEPA-maksut, Lähtevät valuuttamaksut

Kun maksujen selailussa rajataan pankkiyhteys, näytetään ne maksatuserät, jotka lähtevät automaattisesti Fivaldin pankkiyhteydellä. Aineiston muodostuminen ulkoiseen tiedostoon tai Fivaldin pankkiyhteyteen perustuu siihen, että kyseinen pankkitili on kytketty maksuliikennesopimukseen.

Lähtevät SEPA-maksut (palkat)

Palkka-aineisto kytketään pankkiyhteyteen asettamalla palkanlaskennan perustiedoissa pankkitilille Pankkiyhteys-tiedoksi ”Fivaldi, SEPA C2B”:

Kuluttajan e-lasku ja suoramaksu / vastaanottoilmoitukset

Vastaanottoilmoitukset kohdistuvat yritysrekisteriin tai henkilörekisteriin automaattisesti. Mikäli vastaanottoilmoitus ei kohdistu, voidaan se kohdistaa laskujen välityksen Vastaanottoilmoitukset-välilehdellä.

Saapuvat verkkolaskut

Laskut siirtyvät ostolaskujen kierrätykseen, laskut ovat ”Syötössä”-tilassa.

Saapuvat konekieliset tiliotteet

Tiliotteet jaellaan pääyrityskäsittelyn mukaisesti vastaanottaviin yrityksiin Tiliöimättömät-välilehdellä.

Saapuvat viitemaksut sekä rahoituksen viiteaineisto

Jos perustietojen Käynnistä viitesuoritusten luku -apuohjelma heti siirron jälkeen -valintaruutu on valittu, niin Viitesuoritusten luku -ruutu käynnistyy siirtojen jälkeen automaattisesti. Ruutu tulostaa ja kohdistaa automaattisesti saapuneet erät.

Tarkistea myös, että Viitesiirtojen luku -apuohjelmassa (sovellusikkuna > Maksuliikenne > Viitesiirtojen luku) on valittuna valintaruutu Tulosta saapuneet erät. Jos tätä valintaruutua ei ole valittu, viiteaineisto ei tulostu automaattisesti.

Saapuvat SEPA-maksun palautteet

SEPA-maksun palautteet on mahdollista lukea ostoreskontraan. Palaute mahdollistaa maksatusaineiston tilan seurannan ostoreskontrassa.

Erikseen pankista tilattava kolmannen tason SEPA-palaute (palaute saatava myös hyväksytyistä tapahtumista) mahdollistaa lähetetyn SEPA C2B maksatuserän automaattisen hyväksymisen ostoreskontrassa. Automatiikka ei ole tuettu Visma Fivaldissa kaikilla pankeilla. Ajantasaisen tiedon tuetuista pankeista saat asiakaspalvelun Visma Communityn asiakastukifoorumilta.

Seuraavissa tiloissa on maksuaineistosta saatu vähintään yksi SEPA-maksun palaute:

• ACTC: aineisto on siirretty pankkiin ja se on teknisesti oikeanlaista, menee jatkokäsittelyyn
  • ACCP: aineisto on läpäissyt lisätarkistuksia ja menee veloitukseen
  • ACSC, ACSP: erä on läpäissyt tarkistukset ja se on veloitettu, hyväksyy erän automaattisesti ostoreskontrassa
  • PART: osa aineiston tapahtumista hylättiin, osa veloitettiin. Katso ostoreskontran tapahtumat-välilehdeltä tapahtumakohtaiset tilat!
  • RJCT: erä on hylätty pankissa
  • PDNG: erä odottaa katetta pankissa, jonka jälkeen seuraava palaute on ACSC, PART tai RJCT
  • ACCR: erä on peruutettu

Hylätyt Finvoice-laskut

Lähetettyjen Finvoice-verkkolaskujen virhepalautteita voidaan tarkastella Laskujen välitys -sovelluksessa. Virheellinen erä ja lasku on merkitty punaisella värillä.

Saapuvat reaaliaikasaldot

Aineisto näytetään ruudulla, aineistoja voidaan tarkastella heti noudon jälkeen painamalla jakelutapahtuman ”i” (info) –nappia, tai myöhemmin siirtohistoriasta. Katso ohje siirtohistorian aineiston käsittelyn palautteen katsomisesta.

Pankkitilien näkyminen reaaliaikasaldo-raportilla perustuu käyttöoikeuksiin. Käyttäjä näkee niiden yrityksien tilien saldot joissa käyttöoikeus aineistoon "Saapuvat reaaliaikasaldot". Raportilla ei ole pankkiyrityspaikka-kohtaista rajausta.

Saapuvat tapahtumaotteet

Aineisto näytetään ruudulla, aineistoja voidaan tarkastella heti noudon jälkeen painamalla jakelutapahtuman ”i” (info) –nappia, tai myöhemmin siirtohistoriasta. Katso ohje siirtohistorian aineiston käsittelyn palautteen katsomisesta.

Saapuvat vakuuserittelyt

Aineisto näytetään ruudulla, aineistoja voidaan tarkastella heti noudon jälkeen painamalla jakelutapahtuman ”i” (info) –nappia, tai myöhemmin siirtohistoriasta. Katso ohje siirtohistorian aineiston käsittelyn palautteen katsomisesta.

Saapuvat vastuuerittelyt

Aineisto näytetään ruudulla, aineistoja voidaan tarkastella heti noudon jälkeen painamalla jakelutapahtuman ”i” (info) –nappia, tai myöhemmin siirtohistoriasta. Katso ohje siirtohistorian aineiston käsittelyn palautteen katsomisesta.

Saapuvat saldotodistukset

Aineisto näytetään ruudulla, aineistoja voidaan tarkastella heti noudon jälkeen painamalla jakelutapahtuman ”i” (info) –nappia, tai myöhemmin siirtohistoriasta. Katso ohje siirtohistorian aineiston käsittelyn palautteen katsomisesta.

Saapuvat valuuttakurssit

Valuuttakurssit päivittyvät yrityksen perustietojen Valuutat-välilehdelle. Valuuttoja ei lisätä, ainoastaan olemassa olevien kurssit päivitetään.