1. Luo uusi lasku ja valitse asiakas joko asiakasrekisteristä tai YTJ:stä.
  2. Valitse laskun valuutta kohdassa Laskun tiedot.
    • Mikäli yritykselle on määritelty oletusvaluutta, tulee se oletuksena laskulle. Voit halutessasi muuttaa valuuttaa alasvetovalikosta.

1. Laskuluonnoksella näytetään valuutan taakse määritetty kurssi, mutta voit tarpeen mukaan muuttaa kurssia manuaalisesti Kurssi -kentässä.
    • Tässä tehty muutos kurssiin on laskukohtainen eikä päivity perustietoihin.
    • Käytettävät oletuskurssit määritellään Yrityksen perustiedoissa.
    • Valuuttakurssit saat päivitettyä myös hakemalla Fivaldin pankkiyhteydellä Valuuttakurssit- aineiston.
  1. Kun valuutta on valittu voit lisätä tuoterivejä.
    • Tuoterivin summat näkyvät valitsemassasi valuutassa.
    • ALV-erittely ja laskun loppusummat näkyvät sekä yrityksen valuutassa (euroissa) että laskulle valitsemassasi ulkomaan valuutassa.
    • Mikäli vaihdat laskuluonnoksella valuuttaa tai kurssia, sekä laskurivien summat että ALV-erittely päivittyvät automaattisesti.

1. Valuuttalaskun esikatselussa on euromääräiseen laskuun verrattuna uusia tietoja:
    • Laskun valuutta
    • Käytetty valuuttakurssi suhteessa euroon
    • Kaikki laskun summat käytetyssä valuutassa
  2. Myynninhallinnan laskulistauksessa löytyy laskun summille (yhteensä verollinen ja veroton, avoin saldo) sarakkeet sekä euroissa että käytetyssä valuutassa
    • Lisää sarake laskulistauksen oikeasta reunasta valitsemalla näytettävät sarakkeet
    • Mikäli et käytä valuuttalaskutusta voit piilottaa valuuttasarakkeet.

1. Valuuttalaskut näkyvät myyntireskontran puolella valuutassa ja kirjanpidossa euroissa.