Osakeluetteloiden siirto huoneistotietojärjestelmään -sovelluksen avaaminen

Osakeluetteloiden siirto huoneistotietojärjestelmään -sovellus löytyy kohdasta Kiinteistöhallinta > Ilmoitukset / yhteydet > Osakeluetteloiden siirto huoneistotietojärjestelmään.

Siirtotiedoston luonti

1. Tarkista siirrettävän taloyhtiön tiedot napsauttamalla taloyhtiön riviä tai valitsemalla Toiminnot > Näytä aineisto.
  2. Päivitä puuttuvat tai virheelliset tiedot Fivaldin rekistereihin ja päivitä aineisto.
  3. Lataa siirtotiedosto tietokoneellesi napsauttamalla Toiminnot > Lataa aineisto.

Listaus-sivu

Kun avaat sovelluksen, näet listaus-sivun. Listaus-sivun taulukossa ovat lueteltuina kaikki ne taloyhtiöt, joihin sinulla on Osakeluetteloiden siirto huoneistotietojärjestelmään -käyttöoikeus Fivaldissa.

Voit hakea taulukosta tiettyä taloyhtiötä kirjoittamalla hakusanan Etsi taloyhtiötä -kenttään. Kenttä hakee kaikkien taulukossa näytettyjen tietojen perusteella.

Voit valita taulukon yläpuolella olevilla painikkeilla, näkyvätkö taulukossa

• Kaikki = Kaikki sinulle saatavilla olevat taloyhtiöt
  • Siirtämättömät = Ne taloyhtiöt, joiden siirron tila on Siirtämättä
  • Siirretyt = Ne taloyhtiöt, joiden siirron tila on joko Siirretty tai Siirretty manuaalisesti

Taloyhtiö

Taloyhtiö-sarakkeessa näet jokaisen taloyhtiön Fivaldi-tunnuksen ja nimen.

Siirron tila

Siirron tila -sarakkeessa näet, onko kyseisen taloyhtiön osakeluettelo siirretty Huoneistotietojärjestelmään.

• Siirtämättä = Taloyhtiön perustiedoissa Osakehuoneistorekisteri käytössä -kohtaa ei ole merkitty (joko manuaalisesti tai tuomalla osakeryhmätunnus).
  • Siirretty manuaalisesti = Taloyhtiön perustiedoissa Osakehuoneistorekisteri käytössä -kohta on merkitty manuaalisesti.
  • Siirretty =  Taloyhtiölle on tuotu osakeryhmätunnus HTJ:stä Tuo osakeryhmätunnukset -painikkeella.

Merkitsijä

Merkitsijä-sarakkeessa näet, kuka on tuonut taloyhtiön osakeryhmätunnukset Tuo osakeryhmätunnukset -painikkeella. Jos Osakehuoneistorekisteri käytössä -kohta on merkitty manuaalisesti, sarakkeeseen ei tule tietoa merkitsijästä.

Merkitty siirretyksi

Merkitty siirretyksi -sarakkeessa näet, milloin osakeryhmätunnukset on tuotu Fivaldiin Tuo osakeryhmätunnukset -painikkeella. Jos Osakehuoneistorekisteri käytössä -kohta on merkitty manuaalisesti, sarakkeeseen ei tule tietoa ajasta.

Aineiston tila

Aineiston tila -sarakkeessa näet, onko taloyhtiön aineistosta mahdollista luoda siirtotiedosto.

• Jos taloyhtiön tiedoista puuttuu jokin pakollinen tieto tai jokin tieto on väärässä muodossa, näet sarakkeessa tekstin Ongelmia aineistossa ja päivämäärän, jolloin aineisto on muodostettu tai päivitetty .
  • Jos taloyhtiön aineisto on teknisesti valmiina siirrettäväksi, näet sarakkeessa tekstin Aineisto kunnossa ja päivämäärän, jolloin aineisto on muodostettu tai päivitetty . Muista kuitenkin tarkistaa, että aineisto on ajantasainen ja vastaa taloyhtiön yhtiöjärjestystä.
  • Jos taloyhtiöllä ei ole vielä vuokrareskontrassa tapahtumia, näet sarakkeessa tekstin Aineistoa ei muodostettu. Voit muodostaa taloyhtiön aineiston napsauttamalla taloyhtiön riviä tai valitsemalla Toiminnot-painikkeen ja sitten Näytä aineisto

Liitetty valtuutusavaimeen

Liitetty valtuutusavaimeen -sarakkeessa näet, onko kyseistä taloyhtiötä liitetty Kiinteistöhallinnan asetuksissa määriteltyyn valtuutusavaimeen. Katso ohjeet valtuutusavaimen määrittelemisestä ja taloyhtiöiden liittämisestä valtuutusavaimeen.

Rajoituksia

Rajoituksia-sarakkeessa näet, jos kyseisellä taloyhtiöllä on rajoituksia. Näet rajoitusten yksityiskohdat valitsemalla Toiminnot > Näytä rajoitukset.

Toiminnot

Näytä aineisto

Kun napsautat Näytä aineisto -toimintoa, Fivaldi avaa kyseisen taloyhtiön tiedot tarkasteluun. Näet taloyhtiön aineiston myös napsauttamalla taloyhtiön riviä taulukossa. Taloyhtiön aineistossa näet kaikki Huoneistotietojärjestelmään siirrettävät tiedot.  Tarkista, että tiedot ovat ajan tasalla ja vastaavat yhtiöjärjestystä.

Aineistossa näkyvät vain ne huoneistot, jotka ovat voimassa aineiston luontihetkellä. Tarkista huoneistojen voimassaolo Huoneistot-rekisteristä (Kiinteistöhallinta > Huoneistot > napsauta listasta huoneiston riviä).

Fivaldi näyttää huomautuksen, jos jokin taloyhtiön tiedoista on väärässä muodossa tai puutteellinen. Korjaa puutteelliset/virheelliset tiedot Fivaldin Kiinteistöhallinnan rekistereissä.

Huom! Tarkista kaikki tiedot, vaikka Fivaldi ei huomauttaisikaan virheellisistä tai puutteellisista tiedoista! Huoneistotietojärjestelmään tulee viedä vain ajantasaisia tietoja.

Kun olet korjannut puutteelliset/virheelliset tiedot, napsauta Päivitä taloyhtiön aineisto -painiketta joko huomautuksessa tai ruudun alareunassa. Fivaldi päivittää aineiston, ja näet onko aineisto nyt valmiina ladattavaksi.

Taloyhtiön aineistoa ei ole muodostettu

Jos taloyhtiöllä ei ole vuokrareskontrassa tapahtumia (uusi taloyhtiö), Fivaldiin ei ole muodostettu HTJ-siirtoaineistoa. Fivaldi antaa silloin sinulle huomautuksen. Muodosta taloyhtiön aineisto napsauttamalla Muodosta taloyhtiön aineisto -painiketta.

Lataa aineisto

Jos taloyhtiön aineisto on kunnossa ladattavaksi, voit ladata aineiston napsauttamalla Lataa aineisto -toimintoa. Fivaldi avaa Lataa aineisto -ikkunan.

Huoneistotietojärjestelmä käsittelee aina yhtä tiedostoa per taloyhtiö. Et voi viedä Huoneistotietojärjestelmään useamman taloyhtiön tietoja kerralla.

Ikkunassa voit valita, haluatko ladata aineiston joko

• JSON-tiedostona vietäväksi Huoneistotietojärjestelmään
  • PDF-tiedostona taloyhtiön tarkastelua varten

Taloyhtiön hallitukselle tarkoitetussa PDF-tiedostossa on kaikki samat tiedot kuin Huoneistotietojärjestelmään vietävässä siirtotiedostossa. PDF-tiedostossa tiedot ovat helpommin ihmisten luettavassa muodossa.

Huom! Taloyhtiön hallituksen pitää hyväksyä osakeluettelon vienti Huoneistotietojärjestelmään ennen kuin viet siirtotiedoston Huoneistotietojärjestelmään.

Kun olet ladannut siirtotiedoston Huoneistotietojärjestelmään siirtoa varten omalle tietokoneellesi, voit ladata sen Huoneistotietojärjestelmän siirtopalveluun. Katso ohje HTJ - Osakeluettelon lataus Huoneistotietojärjestelmään

Näytä rajoitukset

Rajoituksia ei ole mahdollista viedä Huoneistotietojärjestelmään osakeluettelon siirtotiedoston avulla. Ne pitää syöttää itse käsin osakeryhmäkohtaisesti HTJ:n osakeluettelon siirtopalvelussa. Voit käyttää Näytä rajoitukset -toimintoa hyväksesi, kun syötät rajoituksia siirtopalveluun.

Napsauta Toiminnot > Näytä rajoitukset, niin Fivaldi avaa kaikki taloyhtiöön liittyvät rajoitukset nähtäväksesi:

• Taloyhtiön rajoitukset
  • Hallinnointikohteiden rajoitukset

Kun olet ladannut osakeluettelon siirtotiedoston HTJ:ään ja tuonut osakeryhmätunnukset HTJ:sta Fivaldiin ohjeen HTJ - Osakeryhmätunnusten tuonti Fivaldiin mukaisesti, saat aina ilmoituksen, jos taloyhtiötä koskevat rajoitukset ovat muuttuneet HTJ:ssä. Katso myös ohje HTJ - Ilmoitus muuttuneista rajoituksista.

Tuo osakeryhmätunnukset

Kun taloyhtiön osakeluettelo on viety Huoneistotietojärjestelmään, voit ladata Huoneistotietojärjestelmästä osakeryhmätunnukset, jotka voit tuoda Fivaldiin. Voit tuoda osakeryhmätunnukset joko napsauttamalla Toiminnot > Tuo osakeryhmätunnukset listaussivulla tai Tuo osakeryhmätunnukset -painiketta taloyhtiön tietojen sivulla. Osakeryhmätunnuksien tuominen -ikkuna avautuu. Katso ohje HTJ - Osakeryhmätunnusten tuonti Fivaldiin.

Päivitä aineisto

Kun olet päivittänyt taloyhtiön tietoja, napsauta Toiminnot > Päivitä aineisto listaussivulla tai Päivitä taloyhtiön aineisto -painiketta taloyhtiön tietojen sivulla. Fivaldi päivittää muutokset taloyhtiön siirtoaineistoon, ja näet Aineiston tila -sarakkeesta, onko aineisto teknisesti valmiina siirrettäväksi Huoneistotietojärjestelmään.