Ulosotto

Tästä ohjeesta löydät tietoa, miten ulosotto käsitellään Fivaldin palkanlaskennassa. Ulosoton maksu tehdään Fivaldista ostoreskontran kassamaksuna.

Ulosoton asetukset

Palkkalajin asetukset

Jos ulosotolle ei löydy palkkalajia valmiina Fivaldin Palkkalajit-rekisteristä, voit luoda sen itse. Myös olemassaolevaan ulosoton palkkalajiin voit tehdä tarvittaessa muutoksia. Ne palkkalajit, joita ei lasketa ulosoton perusteeseen, tulee määrittää palkkalajin poikkeuksiin:

  1. Napsauta ulosoton palkkalajia.
  2. Napsauta Poikkeukset-painiketta.
  3. Etsi Valitsematta-osiosta se palkkalaji, jota ei lasketa ulosoton perusteeseen ja napsauta sitä.
  4. Napsauta nuoli oikealle -painiketta (>), jolloin palkkalaji siirtyy Valittu-osioon.
    • Vastaavasti voit siirtää palkkalajin Valittu-laatikosta Valitsematta-laatikkoon napsauttamalla ensin siirrettävä palkkalajia ja sen jälkeen nuoli vasemmalle -painiketta (<). Valitsematta-osion palkkalajit lasketaan ulosoton perusteeseen.
  5. Lopuksi napsauta Sulje-painiketta.

Palkansaajakohtaiset ulosottotiedot

Kun tallennat ulosoton palkkalajin palkansaajalle Palkansaajat-rekisterissä olevalla Henkilön palkkalajit -välilehdelle, tulee se automaattisesti mukaan kyseisen palkansaajan palkkalaskelmalle.


Täydennä palkansaajakohtaiset ulosottotiedot kyseisen palkansaajan Luontoisedut ja ulosottotiedot -välilehdellä olevassa Ulosottotiedot-osiossa. Ulosottotilityksen viitenumero nousee Ulosoton tilisiirrot -raportille. Tallenna lopuksi.


Ulosoton laskeminen

Lisää palkanlaskennassa palkkalaskelmalle ulosoton palkkalaji, jos se ei tule automaattisesti henkilön palkkalajeista.


Voit muuttaa ulosoton määrän riville valitsemalla ensin Syöttö-valinnan aktiiviseksi ja muuttamalla sen jälkeen joko Määrä- tai Summa-kentän lukua.

Ulosoton määrän voit tarvittaessa laskea maksukieltolaskurilla. Maksu tehdään Fivaldista ostoreskontran kassamaksuna.

Fivaldista löytyvät seuraavat ulosoton raportit: Ulosottotilitys ja Ulosoton tilisiirrot. Jos raportit eivät näy, tarkista Palvelunhallinnasta oikeudet kyseisiin palkanlaskennan raportteihin.

Ilman suojaosuutta tehtävään 1/3 ulosmittaukseen ei ohjelmassa tällä hetkellä ole olemassa automatiikkaa. Laskennan voi kuitenkin tehdä antamalla Palkansaajat-rekisterissä työntekijän henkilökortin Luontoisedut ja ulosottotiedot -välilehdellä Ulosoton suojaosuus/pv -kenttään 0,00, tämän jälkeen valitse palkanlaskennassa Ulosotto-palkkalajille Syöttö-valinta aktiiviseksi ja anna määräksi 1, kertoimeksi 0,333 ja a-hinnaksi nettosumma.Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.