Kun asiakas on valittu suoritukselle, Fivaldi listaa asiakkaan avoimet laskut taulukkoon suoritus-osion alapuolelle.

Jokaisen laskun kohdalla näkyy tiedot laskusta ja suoritettava-summa kenttä, johon annetaan tälle laskulle tuleva osuus suorituksesta. Suoritettava summa -kenttä on muokattavissa vain laskuilla, joiden valuutta on sama kuin itse suoritukselle määritelty valuutta.

Rivin laajentaminen

Taulukon rivin painaminen laajentaa kyseisen laskun osion. Avautuvassa osassa näkyy laskulle jo mahdollisesti kohdistetut aiemman suoritukset ja niiden sisältö. Avautuvassa osassa voidaan kohdistaa laskulle alennusta sekä oikaisua.

Alennuksen syöttö laskulle

Avautuvassa osiossa annetaan alennuksen määrä laskulle. Jos kyseessä on valuuttasuoritus, näkyy tässä sekä valuuttasumma että EUR summa. Valuuttasuorituksessa määrä voidaan asettaa kumpaan kenttään tahansa ja ohjelma laskee vastaavan valuutta tai EUR -määrän suorituksen kurssin perusteella.

Syötetty alennus näkyy päärivillä informatiivisena tietona, jos se on avautuvassa osiossa annettu.

Oikaisun syöttö laskulle

Avautuvassa osiossa asetetaan mahdollinen oikaisun summa laskulle. Jos kyseessä on valuuttasuoritus, näkyy tässä sekä valuuttasumma että EUR summa. Valuuttasuorituksessa määrä voidaan asettaa kumpaan kenttään tahansa ja ohjelma laskee vastaavan valuutta / EUR-määrän suorituksen kurssin perusteella.

Oikaisutili määritellään oletuksena valitun tiliöintiryhmän asetuksista. Sen voi halutessaan vaihtaa.

Jos tilille on määritelty tilikartassa verokäsittely, asettaa ohjelma tilille tallennetun verokoodin verokäsittely kentän arvoksi. Sen voi halutessaan vaihtaa. Jos Fivaldi yritys on määritelty bruttokäsittely-yritykseksi Myyntireskontran perustiedoissa, ei verokäsittelyvalintaa näytetä. Jos yritys on nettokäsittely-yritys ja verokäsittelykenttä jätetään tyhjäksi, muodostuu veroton kulukirjaus suoritustositteelle.

Jos yrityksellä on tilikarttassa määritelty seurantakohdetasoja myynnin käyttöön, näkyvät tasot tässä. Ensimmäisen seurantakohdetason arvo kulukirjaukselle voidaan määritellä tiliöintikoodin asetuksissa, ja jos se on asetettu, asettaa ohjelma valinnaksi määritellyn arvon. Kaikkia seurantakohdearvoja voi muuttaa halutessaan.

Avoimien laskujen rivillä näkyy laskukohtaisesti tieto kuinka paljon yhteensä ollaan kirjaamassa suoritusta laskulle.

Kun kaikkiin haluttuihin laskuihin kirjattu suoritettava summa täsmää suorituksen kokonaissumman kanssa, muuttuu Kirjaa suoritus -painike aktiiviseksi.

Taulukon alareunassa näkyy informatiivinen teksti kuinka paljon suoritusta on kirjaamatta. Voit aina peruuttaa suorituksen kirjauksen napsauttamalla Peruuta-painiketta.

Kun olet tyytyväinen suorituksen määrityksiin, kirjaa suoritus napsauttamalla Kirjaa suoritus -painiketta.

Suoritustositteen tiedot

Kun suorituksen kirjaaminen onnistuu, sivun yläreunaan tulee ilmoitus onnistuneesta suorituksesta, jossa näkyy suoritustositteen numero.

Saat ilmoituksen auki ja kiinni napsauttamalla ilmoitusta hiiren vasemmalla painikkeella. Avautuvassa suoritustositteessa näkyvät kaikki suoritukselle tulleet kirjaukset. Tämä ilmoitus pysyy näkyvillä niin kauan kuin pysyt välilehdellä ja et ole kirjannut uutta suoritusta. Kun kirjaat uuden suorituksen, siitä tulee uusi ilmoitus seuraavasta onnistuneesta suoritustositteesta edellisen ilmoituksen tilalle.