Yrityksen perustiedot

Yrityksen yleiset tiedot on määritelty yrityksen perustiedoissa (Visma Fivaldin sovellusikkunassa Taloushallinto > Yrityksen perustiedot) Yritys-välilehdellä.

Y-tunnus tulee syöttää heti yritystä perustettaessa. Siitä muodostetaan maksuliikenteelle välttämättömiä tunnisteita automaattisesti (maksajatunnus ja viitemaksutunnus). Pankkiyhteys ei toimi, jos maksajatunnus puuttuu.


Pankkitiedot

Reskontrien käytössä olevat pankkitiedot ja maksajatunnus on määritelty Pankkitiedot‑
välilehdellä. Maksajatunnus muodostuu automaattisesti y-tunnuksen perusteella, kun y-tunnus on tallennettu ennen tilin lisäämistä. Maksajatunnuksen voi tarpeen mukaan vaihtaa tai tallentaa manuaalisesti.

C2B XML -valinnalla muodostetaan SEPA-maksuaineistoa. SEPA-maksuaineisto voi olla myös ulkomaanmaksu. Valuuttamaksut-painikkeella aukeaa ikkuna, jossa määritellään muut kuin SEPA-alueen sisäiset euromääräiset maksuaineistot. Mikäli C2B XML -valinta on päällä, muodostetaan  ISO20022-standardin mukaista C2B (customer to bank) -aineistoa. Valuuttamaksuaineisto voi olla sekä SEPAn ulkopuolista että sisäistä maksuaineistoa, mutta kuitenkin aina muussa valuutassa kuin euro. (Esimerkiksi maksu Ruotsiin = SEPAn sisäinen, ei euromääräinen.)

Verokannat

Reskontrien käytössä olevat verokannat kirjanpidon tileineen on määritelty yrityksen perustiedoissa Alv-määritykset -välilehdellä. Yritykseen luettu tilikartta muodostaa alv-kannat sekä määrittelee alv-kantojen asetukset (esim. brutto-/nettokäsittely sekä kirjanpidon tilit).

Valuutat

Perustettaville valuutoille määritellään yrityksen perustiedoissa oletusvaluuttakurssi Valuutat-välilehdellä. Tapahtumat (laskut ja suoritukset) voidaan aina kirjata millä tahansa kurssilla. Uudet valuuttakurssit tulee aina perustaa, jonka jälkeen kurssit voidaan päivittää Visma Fivaldin Pankkiyhteys-sovelluksella (Maksuliikenne > Pankkiyhteys).

Maksuehdot

Reskontrien käytössä olevat maksuehdot on määritelty yrityksen perustietojen Maksuehdot-välilehdellä. Toimittajan taakse voidaan määritellä oletusmaksuehto.

Tilikartta

Yrityksen tilikartta, tilin oletusarvoinen ALV-käsittely ja tilin käyttö eri sovelluksissa on määritelty tilikartassa (Taloushallinto > Tilikartta).

Tilikartan seurantakohteet

Yrityksen käytössä olevat seurantakohteet on määritelty tilikartan Seurantakohteet-välilehdellä. Seurantakohteen valinta on mahdollista määritellä pakolliseksi. Seurantakohteille voidaan määritellä vyörytyksiä, joilla tietyn seurantakohteen kirjaukset saadaan vyörytettyä halutussa suhteessa muille seurantakohteille ja/tai kirjanpidon tileille esimerkiksi hallinnon kulut. Vyörytykset on kuvattu tarkemmin ohjeessa Seurantakohteet –välilehti.


Huom. Seurantakohdeiden tilikartassa näkyvällä ostojen oletus-parametrilla ei ole nykyversiossa toiminnallisuutta.


Seurantakohteen määrittäminen pakolliseksi

Kierrätys/ostoreskontra

Jos seurantakohdetaso on pakollinen ostojen puolella, ohjelma ilmoittaa, jos seurantakohde puuttuu tiliöintiriviltä kun ostolaskua tallennetaan ostoreskontraan.

Huom. jos käytössä Sopimuslaskutus: Sopimuslaskutuksen perustietojen parametria ”Seurantakohteiden haku tuoterekisteristä” ei voida käyttää yhdessä tämän valinnan kanssa. (Lisätietoja Sopimuslaskutuksen perustietojen ohjeessa.)

Seurantakohteiden tuonti laskuriville

Ostot 

  • Aineiston RowAccountDimensionText-arvo  

  • Ostoreskontran laskujen tiliöinnin seurantakohde

  • Ostotilauksen rivien poiminta - toiminnon kautta tuleva seurantakohde. (Ostotilaukselle voidaan seurantakohde tuoda ostajan tai tuotteen tiliöinnin kautta.)

  • Seurantakohde voidaan valita manuaalisesti
Seurantakohdeiden tilikartassa näkyvällä ostojen oletus-parametrilla ei ole nykyversiossa toiminnallisuutta.Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.