Ohjeen Korkolaskutusajon käynnistys kuvassa oleva korkolasku on muodostettu kuvan reskontran ulkopuolisena laskuna. Kun korkolasku muodostetaan reskontran ulkopuolisena laskuna, korkolaskulle ei tule viitenumeroa. Kun asiakkaalle on ajettu korkolaskuajo reskontran ulkopuolisena ajona, asiakkaan Tiliote-välilehdelle ilmestyy uusi painike ”Asiakkaan korkolaskut”. Tämän painikkeen takaa avautuu seuraava näkymä, jossa korkolaskua voidaan käsitellä halutun menettelyn mukaisesti.

Korkolaskuehdotuksen numero on aina 3 – alkuinen. Voit tulostaa kopion ehdotuksesta tuplaklikkaamalla laskunumeroa.

Siirrä merkityt laskut reskontraan

-> voit valita ruksaamalla halutut laskut jotka siirretään reskontraan. ( esim. tilanne kun asiakas on maksanut koron tai korkolaskua halutaan karhuta ja/tai käsitellä reskontran laskuna).

Siirron jälkeen 3-alkuinen korkolaskuehdotus muuttuu 4-alkuiseksi korkolaskuksi ja näkyy asiakkaan avoimissa laskuissa normaalisti. Tämän jälkeen saat alkuperäisestä korkoehdotuksesta laskukopion vain raporttitulostimen kautta. Katso tilioteruudulta korkolaskun alkuperäinen numero ja tulosta tilaustenkäsittelyn laskuraporteilla tästä numerosta kopio.

Poista ja unohda merkityt laskut, uudelleenperintä

-> voit merkata korkolaskun poistettavaksi jolloin uuteen korkolaskuajoon saadaan uusi lasku rajausten mukaisesti.

Poista merkityt laskut, ei peritä uudestaan

-> poistetaan ja unohdetaan ko. korko lopullisesti. Eikä enää tulostu ko. ajan osalta uutta korkoa.

Tässä esimerkissä valitaan ”Poista ja unohda merkitys laskut, uudelleenperintä”, jotta voidaan muodostaa uusi korkolasku ja ajaa se suoraan myyntireskontraan. Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.