Vuokrankorotussääntö - indeksikorotus

Luodaan ensin indeksitaulut. Valitaan Kiinteistöhallinta > Vuokrankorotus ja uudestaan ylhäältä Vuokrankorotus - Indeksitaulut.

Valitse Luo uusi indeksitaulu ja anna indeksitaululle nimi. Anna alkuindeksi (mallikuvassa 04.2023) ja tarkistusindeksi (mallikuvassa 07.2023)

 

Tämän jälkeen luodaan sääntö.

Annetaan nimi ja valitaan:

  • Korotetaan: sidoksia.
  • Tarkistusehto: indeksi
  • Indeksitaulut: valitaan korotukseen sopiva indeksitaulu
  • Kerroin: 1
  • Tarkistusajankohdat: määrittele tarkastusajankohta (kk jolle korotus ajetaan, esim. elokuu) ja indeksi jota käytetään(ed. kk indeksi, eli korotus elokuulle niin tarkistusindeksi on heinäkuu)
  • Maksulaji: valitse maksulaji jonka hintaa korotetaan
  • Tallenna

Sidos - indeksikorotus

Tarkista, että sidoksella on Vuokran maksulaji ja lisää juuri tehty Vuokrankorotussääntö ja Ensimmäinen tarkistus kk. Valitse seuraavaksi perusindeksi.

Vuokrankorotuksen ajo - indeksikorotus

Kun Vuokrankorotussääntö on valmis ja sidokset on kunnossa, niin valitaan Kiinteistöhallinta > Vuokrankorotus ja klikataan yläpalkista Vuokrankorotukset > Vuokrankorotusajo ja valitaan ajettava yhtiö, sääntö ja ajokuukausi. Kun nämä on täydennetty, klikataan Suorita.

Tämän jälkeen ohjelma kertoo missä yhtiössä ja kuinka paljon maksulajia korotettiin. Vanha Vuokran maksulaji päättyy ajoa edeltävälle kuukaudelle ja alkaa uusi Maksulaji ajokuukauden ensimmäisestä päivästä uudella hinnalla. Tämän jälkeen klikataan Tee vuokrankorotus.

Sidoksella näkyy tämän jälkeen korotettu vuokra.

Uusi vuokra on vielä ajettava reskontraan tavoitteiden ajon kautta.

 

 



Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.