Kiinteähintainen vapaaehtoinen työeläkevakuutusmaksu määritellään seuraavasti:

1. Perustetaan kuvan mukainen vakuutusmääritys vapaaehtoiselle TyEl-maksulle (näkymässä Palkat > Palkanlaskennan perustiedot, Sosiaalivakuutus- ym. maksut -välilehti).
  • Työntekijän % -kenttä jätetään tyhjäksi.
  • Työnantajan % -kentän arvoksi -100.
  • Tällä määrittelyllä TyEL-tieto tuodaan palkanlaskennan Lisätiedot-välilehdelle.

1. Perustetaan kuvan mukainen palkkalaji vapaaehtoiselle TyEL-maksulle (näkymässä Palkat > Palkkalajit).
  • Valitaan Palkkalajin tiliöinti -otsikon alle Kredit-tili.
  • Työnantajan maksun tiliöinti -otsikon alle ei valita mitään.
  • Syötetään Á-hinta -kenttään perittävä kiinteä euromäärä negatiivisena.
  • Syötetään Määrä-kentän arvoksi -1.
  • Napsautetaan Lisämääritykset-painiketta.

• Lisämääritykset-ikkuna avautuu.
  • Valitaan Palkkalajia ei näytetä raportissa.

1. Perustetaan kuvan mukainen palkkalaji vapaaehtoisen TyEL-maksun oikaisulle.
  • Valitaan Palkkalajin tiliöinti -otsikon alle Debet-tili.
  • Työnantajan maksun tiliöinti -otsikon alle ei valita mitään.
  • Syötetään Määrä-kentän arvoksi 1.
  • Valitaan Annettu prosentti ja syötetään prosentiksi 100.
  • Työntekijän/työnantajan maksu -kohta jätetään tyhjäksi.
  • Valitaan Valitut palkkalajit -kohdassa palkkalajiksi edellisessä kohdassa luotu vapaaehtoisen TyEL-maksun palkkalaji.
  • Napsautetaan Lisämääritykset-painiketta.

• Lisämääritykset-ikkuna avautuu.
  • Valitaan Palkkalajia ei näytetä raportissa.

1. Perustetaan kuvan mukainen palkkalaji vapaaehtoisen TyEL-maksun työantajaosuuden saamiseksi palkkalaskelmalle.
  • Palkkalajin tiliöinti -otsikon alle ei valita mitään.
  • Valitaan Työnantajan maksun tiliöinti -otsikon alle Debet- ja Kredit-tili.
  • Syötetään Määrä-kentän arvoksi 1.
  • Valitaan Työntekijän/työnantajan maksu -kohtaan kohdassa 1 perustettu maksuprosentti.
  • Valitaan Valitut palkkalajit -kohtaan kohdassa 2 luotu palkkalaji.
  • Napsautetaan Lisämääritykset-painiketta.

• Lisämääritykset-ikkuna avautuu.
  • Valitaan Palkkalajia ei näytetä raportissa.
  • Mikäli palkkalajin maksuja halutaan katsoa Eläkevakuutusmaksutilitys-raportilla, valitaan Palkkalajin lisämääritys -kohtaan ”Eläkevakuutusmaksu (listataan vakuutusmaksutilityksen valinnoissa)”.

1. Luodut palkkalajit linkitetään tulorekisterin tulolajeihin.

Vapaaehtoinen TyEL -palkkalaji linkitetään tulolajiin 418.

Oikaisupalkkalaji sekä työnantajan osuus palkkalaji linkitetään tulolajiin ”palkkalajia ei ilmoiteta tulorekisteriin”.

1. Palkkalaskelmalla palkkalajit näkyvät seuraavasti.

Palkkalaskelma-välilehti:

Lisätiedot-välilehti:

1. Palkkatietojen esikatselussa (Visma Fivaldin Web-puoli, Palkat > Palkkatietoilmoitus tulorekisteriin -näkymä, Henkilö-välilehti) tiedot näkyvät näin: