Erillisilmoitukseen laskettavan summan määritys

Erillisilmoitukselle nousevaan summaan vaikuttaa seuraava Kausiveroilmoitus-sovelluksen perustiedoissa tehty määritys (Visma Fivaldin sovellusikkunassa Palkat > Kausiveroilmoitus, ylävalikosta Kausiveroilmoitus > Perustiedot):

Tämä valinta vaikuttaa seuraavasti:

• Jos on valittu “Maksetut palkat”, erillisilmoitukselle nousevat vain maksetuksi merkittyjen palkkakausien tiedot (vain ne ennakonpidätykset ja sava-maksut, jotka ovat "Hyväksytty tulorekisterissä" -tilassa).
  • Jos on valittu “Maksetut ja ei maksetut palkat”, erillisilmoitukselle nousevat myös niiden palkkakausien tiedot, joita ei ole merkitty maksetuksi (kaikki ennakonpidätykset ja sava-maksut, joille on luotu palkkatietoilmoitus ja erillisilmoitus).

Muuta huomioitavaa: Jos henkilö on Alv- tai Tas-ilmoitusvelvollinen, pitää lisäksi olla kausivalinta ja (ainakin) alkupäivä josta velvollisuus alkoi (ja päätöspäivä aiemmille kausille, jos sellaisia on). TIetojen oikeellisuus on tärkeää tarkistaa; jos Alv- ja/tai Tas-kausi ei ole voimassa, ei kausiveroilmoitukselle tuoda Alv ja/tai Tas-tietoja.

Palkkakauden poistaminen kausiveroilmoitukselta

Jos palkanlaskennassa palkkakauden perustiedoissa (sovellusikkuna > Palkat > Palkanlaskenta > ylävalikon Palkanlaskenta > Perustiedot > Palkkakaudet-välilehti) on valittu valintaruutu Palkkakautta ei ilmoiteta tulorekisteriin, kyseisen kauden ennakonpidätykset ja sava-maksut eivät nouse kausiveroilmoituksen sarakkeelle Tulorekisteri (Maksuun) eivätkä myöskään kausiveroilmoituksesta luotavalle ostolaskulle.

Palkkatietoilmoitus asiointipalvelun kautta

Jos haluat tehdä palkkatietoilmoituksen asiointipalvelun kautta, valitse palkansaajan tiedoissa Työsuhteet-välilehdellä (sovellusikkuna > Palkat > Palkansaajat > Työsuhteet-välilehti) valintaruutu Palkkatietoilmoitus ilmoitetaan asiointipalvelusta. Sen jälkeen kun palkkatietoilmoitus on manuaalisesti hyväksytty, voit tyhjentää valintaruudun, jos kyseisen palkansaajan palkkatietoilmoitus halutaan jatkossa ilmoittaa suoraan Visma Fivaldin palkanlaskennasta tulorekisteriin.

Erillisilmoituksella sairausvakuutusmaksun arvona nolla

Fivaldi tuo erillisilmoituksen Sairausvakuutusmaksu-kenttään oletuksena Visma Fivaldista laskettu ilmoitettavan kuukauden palkkakausien sairausvakuutusmaksujen yhteissumma. Fivaldi hakee luvun käyttäen olemassa olevaa tilastoryhmää ”610 (507) Työnantajan st-maksu”.

Mikäli Fivaldi tuo sairausvakuutusmaksun arvoksi nollan tai tyhjän tiedon, vaikka maksettavaa olisi, tarkista Palkkalajit-rekisteristä Tilastoryhmät-välilehdellä (sovellusikkuna > Palkat > Palkkalajit > Tilastoryhmät-välilehti) tilastoryhmän 610 (507) Työnantajan st-maksu asetus valitsemalla Ilmoitus jonka kentät näytetään alla -valikosta Tulorekisteri: Erillisilmoitus. Tälle ilmoitukselle pitää olla valittuna kentäksi 610 Maksettava ta:n st-maksu.

Tarkista myös, että sotumaksun palkkalaji on valittuna kyseiselle tilastoryhmälle Valitut palkkalajit -ikkunassa.

Erillisilmoituksen sairausvakuutusmaksuun vaikuttaa myös Kausiveroilmoituksen Perustietojen tiedot. Tarkista siis tarvittaessa myös, että on TA-kausi voimassa, ja mikäli asetuksissa on valittu kausiveroilmoitukselle tuleviin palkkoihin pelkästään maksetut palkat, niin ko. kauden palkat tulee olla myös erillisilmoituksen kannalta merkitty maksetuiksi.