Kuluttajalaskutus | Palvelunhallinta ja käyttöoikeudet

Pääkäyttäjän tulee tarkistaa, että muiden tarvittavien laskutussovelluksiin liittyvien oikeuksien lisäksi vähintään seuraavat käyttöoikeudet on aktivoitu Palvelunhallinnassa.

Laskuttajalla tulee olla laskutussovellusten lisäksi seuraavat käyttöoikeudet

Laskuttajayrityksessä

• Apuohjelmat | Laskujen välitys (lähetysten ja vastaanottoilmoitusten hallinta)
  • Apuohjelmat | Viestijono (lähetysten seuranta)
  • Web-sovellukset | Arkistointi*) (vähintään käyttöoikeus)
  • Raportit | Myynti | Lasku, Tilisiirroton lasku

*) = Lisäksi jos laskuttaja EI ole arkiston pääkäyttäjä ja välitystapana on AutoInvoice, katso myös seuraava kohta.

Fivaldi PDF-laskun kuvan siirtyminen Maventa-tilille vaatii oikeuden arkiston myyntilaskut-aineistoon

• Jotta Fivaldi PDF-laskun kuva siirtyy Visma Autoinvoice tilille/lähetyksiin, tulee laskuttajan olla arkiston pääkäyttäjä TAI hänellä pitää olla erikseen annettu oikeus arkistossa Myyntilaskut-aineistoon.

• Tämä vaatimus koskee sekä Web-laskutuksen laskujen liitteitä, että yleisesti myös Fivaldi PDF-laskun kuvaa.

• Jos myyntilaskut-aineiston oikeus on puuttunut laskuttajalta (ei koske koskaan arkiston pääkäyttäjää), Visma Maventa-tilille luodaan näissä tapauksissa operaattorin oma laskupohja laskun PDF-kuvaksi.

Oikeuksien määrittely Myyntilaskut-aineistolle arkistossa: Arkistointi | Perustiedot | Aineistot

• Siirry vasemmalla Myyntilaskut-aineiston kohdalle ja valitse oikealta ”Vaihda tallennuskohdetta”.

• Klikkaa ruudun alaosassa näkyvästä Oikeudet-kohdasta ”Määritä oikeudet”.

• Valitse laskuttajan tunnus tai käyttäjäryhmä kohdasta "Lisää käyttäjä/käyttäjäryhmä".

• Määrittele käyttöoikeusruksit (vähintään dokumenttien käsittely ja dokumenttien lukuoikeus) ja tallenna muutokset.

Fivaldi Pankkiyhteydestä vastaavan henkilön käyttöoikeudet

Laskuttajayrityksessä

• Apuohjelmat | Laskujen välitys (vastaanottoilmoitusten jakelu/hallinta)
  • Apuohjelmat | Pankkiyhteys:
    • Lähtevien aineistojen tarkastelu
    • Lähtevät Finvoice-laskut
    • Lähtevät laskuttajailmoitukset
    • Saapuvat hylätyt Finvoicet
    • Saapuvat vastaanottoilmoitukset

Pankkiyhteyden pääyrityksessä (saapuvien aineistojen jakeleva yritys)

• Apuohjelmat | Pankkiyhteys:
    • Saapuvat hylätyt Finvoicet
    • Saapuvat vastaanottoilmoitukset

AutoInvoice-palvelun rekisteröinneistä vastaavan henkilön käyttöoikeudet

Laskuttajayrityksessä

• Web-sovellukset | AutoInvoice-palvelu