Tämän ohjeen sisältö on päivitetty lokakuussa 2019. Huomioithan, että Fivaldi on saattanut päivittyä toiminnallisuuden osalta ohjeen päivityksen jälkeen. Mikäli sinulla herää kysyttävää, olethan meihin yhteydessä.

Sähköposti-lähetystavan käyttö loppui 25.04.2019. Mahdollisesti tulonsaajille jääneet Sähköposti-välitystavat on nyt muutettu Tulostus-välitystavaksi. Sähköpostin verkkopalkaksi muuttamista varten näkymässä oli aiemmin Vaihda palkansaajien sähköpostilähetystavat verkkopalkkaan -painike. Se on nyt muutettu Vaihda palkansaajien tulostuslähetystavat verkkopalkkaan -painikkeeksi. Painike löytyy palkanlaskennan perustiedoista Tulosteiden ohjaustiedot -välilehdeltä, Oletuslähetystapa-valikon alapuolelta.

Painike toimii seuraavasti.

• Painikkeen napsauttaminen käynnistää palkansaajan palkkalaskelman välitystavan muutoksen. Se tekee seuraavat asiat:
    • Yrityksen palkkalaskelmien oletuslähetystapa muutetaan Visma Verkkopalkaksi.
    • Yritykselle kytketään päälle SMS-viestien lähetys verkkopalkkalaisille.
    • Yritykselle lisätään oletusarvoinen SMS-viestin lähettäjä -tieto sekä Verkkopalkan SMS-viesti -kentän teksti. Tietoja voi muuttaa.
    • Palkansaajille, joille on valittu Henkilön perustiedot -välilehdellä palkkalaskelmien välitystavaksi oletuslähetystavasta poiketen Tulostus tai Poistettu (entinen Sähköposti) ja joiden työsuhde ja pakolliset tiedot ovat kunnossa, vaihdetaan palkkalaskelmien oletuslähetystavasta poikkeavaksi lähetystavaksi Visma Verkkopalkka.
    • Palkansaajille, joilta löytyy Henkilön perustiedot -välilehdellä puhelinnumero ilman SMS-valintaa, kytketään SMS-valinta päälle (jotta järjestelmä voi lähettää tekstiviestin saapuneesta verkkopalkkalaskelmasta).
  • Muutokset tehdään palkansaajille, joilla on voimassa oleva työsuhde tai työsuhde alkaa tulevaisuudessa, ja joilla on lisäksi perustiedoissaan osoitetiedot, IBAN-tilinumero, sekä syntymäaika ja suomalaisen henkilötunnuksen loppuosa.
  • Ennen kuin muutos aloitetaan, tulee varmistaa että selaimen istunto ei ole vanhentunut. Tämä mahdollistaa virheraportin tulostamisen.
HUOMIOI:  Vaikka Vaihda palkansaajien tulostuslähetystavat verkkopalkkaan -painike muuttaa myös palkkalaskelmien sähköisen jakelun yrityskohtaisen oletuslähetystavan Visma Verkkopalkaksi, se ei tarkista onko oletuslähetystapaa käyttävillä palkansaajilla Visma Verkkopalkan vaatimat tiedot perustiedoissa. Tarkistus tehdään vain palkansaajille joiden palkansaajakohtainen lähetystapa on ollut sähköposti.
HYVÄ TIETÄÄ:  Selaimen istunnon voimassaolon voi varmistaa esimerkiksi painamalla F5 ja kirjautumalla uudelleen sisään mikäli istunto oli vanhentunut.
HYVÄ TIETÄÄ:  Jotta verkkopalkkalaskelmat voidaan toimittaa onnistuneesti perille, verkkopankkitunnuksiin tulee olla liitetty sama henkilötunnus kuin millä verkkopalkkalaskelma toimitetaan pankin ylläpitopalveluun.

Varmistus palkansaajakohtaisten lähetystapojen muuttamisesta

Vaihda palkansaajien tulostuslähetystavat verkkopalkkaan -painikkeen napsauttamisen jälkeen näyttöön avautuu valintaikkuna. Ikkunassa kerrotaan, kuinka monella palkansaajalla on valittu palkansaajakohtaiseksi palkkalaskelmien lähetystavaksi Tulostus tai Poistettu. Lukemassa huomioidaan vain palkansaajat, joilla on voimassa oleva työsuhde tai työsuhde alkaa tulevaisuudessa. Ikkunassa voi valita, otetaanko verkkopalkka ja SMS-viestien lähetys käyttöön näille palkansaajille.

• Mikäli haluat peruuttaa muutoksen, valitse Peruuta. Muutos perutaan eikä mitään tietoja muuteta.
  • Mikäli haluat edetä muutoksen kanssa, valitse Tee muutos.

Tee muutos -painikkeen napsauttamisen jälkeen ohjelma alkaa toteuttaa lähetystavan vaihdosta.

Ilmoitus tehdyistä muutoksista

Kun lähetystavan vaihtaminen on suoritettu loppuun, näyttöön aukeaa ilmoitusikkuna. Ilmoituksessa kerrotaan kuinka monelle palkansaajalle muutos tehtiin ja kuinka monelle muutos jäi tekemättä. Samalla selaimeen aukeaa listaus henkilöistä, joilla palkansaajakohtainen palkkalaskelman lähetystapa oli “Tulostus” tai “Poistettu” ja joille yritettiin vaihtaa uudeksi lähetystavaksi Visma Verkkopalkka, mutta palkansaajan tiedot olivat verkkopalkan käyttöönoton kannalta puutteelliset. Ohjelma tarkisti seuraavat asiat palkansaajakohtaisen lähetystavan vaihtamisen yhteydessä:

• Palkansaajan työsuhde on voimassa tai alkaa tulevaisuudessa. (Tätä ehtoa täyttämättömiä palkansaajia ei huomioida lainkaan.)
  • Palkansaajan tiedoissa on syntymäpäivä ja suomalaisen henkilötunnuksen loppuosa.
  • Palkansaajan tiedoissa on IBAN-tilinumero.
  • Palkansaajalla on osoitetiedot.

HYVÄ TIETÄÄ:  Listausnäkymä aukeaa selaimeen vain, mikäli puutteellisia tietoja löytyi.

Tee tarvittavat päivitykset listattujen palkansaajien tietoihin ja tee sen jälkeen heillekin tulostusvälitystavan muuttaminen verkkopalkaksi tämän luvun ohjeiden mukaisesti. Oikean reunan painikkeesta näkymän tiedot voidaan siirtää Exceliin.

Yrityskohtainen SMS-viestien lähetyksen poistaminen

Kun palkkalaskelmien lähetystapa muutetaan Tulostus- tai Poistettu-lähetystavoista Visma Verkkopalkkaan Vaihda palkansaajien tulostuslähetystavat verkkopalkkaan -painikkeen avulla, optionaalinen yrityskohtainen SMS-viestien lähetys toimitetuista verkkopalkoista kytkeytyy päälle.

Jos haluat kytkeä sen pois päältä, toimi seuraavasti:

1. Siirry Palkanlaskennan perustietoihin Tulosteiden ohjaustiedot -välilehdelle.
  2. Poista valinta SMS-viesti lähetetään verkkopalkkalaisille ja tallenna.
  3. Muut SMS-viestiin liittyvät tiedot voi halutessaan jättää poistamatta.

Palkansaajakohtainen SMS-viestien lähetyksen poistaminen

Kun palkkalaskelmien lähetystapa muutetaan Tulostus- tai Poistettu-lähetystavoista Visma Verkkopalkkaan Vaihda palkansaajien tulostuslähetystavat verkkopalkkaan -painikkeen avulla, optionaalinen SMS-viestin lähetys toimitetusta verkkopalkasta kytkeytyy päälle palkansaajille, joilta löytyy puhelinnumero ilman SMS-valintaa.

Jos haluat kytkeä sen pois päältä, toimi seuraavasti:

1. Siirry palkansaajan perustietoihin Henkilön perustiedot -välilehdelle.
  2. Poista SMS-valinta matkapuhelinnumeron perästä. Tallenna tiedot.