Alla olevissa artikkeleissa käydään läpi kiinteistöhallinnan myyntilaskutuksen oletusasetuksia. Asetukset ja tiliöinnit ovat tilanteeseen, kun halutaan tehdä taloyhtiöissä edelleen laskutusta myynninhallinnan kautta. Tiliöinnit tulee tehdä oman tilikartan mukaisesti. Edelleen laskutuksen laskun tekoon Myynninhallinnan puolelta löytyy ohje Laskun luonti.

Huomioithan siis mm. tiliöinnit ja alv-määritykset, mikäli teet sopimuslaskutusta esim. isännöintiyrityksen kautta.

Määritykset saat tehtyä myyntireskontran perustiedoissa, sovellusikkunassa valitse välilehdeltä Myynti > Myyntireskontra ja ylhäältä uudelleen Myyntireskontra > Perustiedot 

Tilaukset

Mikäli teet asetuksia alvittomalle kiinteistölle, poista ruksi kentästä Yritys alv-velvollinen, alvillisen kohteen ollessa kyseessä tarkista, että rasti on ko. kohdassa.

Asiakirjat

Mikäli haluat, että laskussa näytetään viivakoodi ja kehykset, laita ruksi molempiin kenttiin.

Muokkaa laskun alalaitaan tulostuvaa ohjausta, esim. poista Fax tiedot, mikäli tarpeeton.

Myyjät

Määrittele halutessasi laskulle Tyyppi, myyjä tai työnsuorittaja. Huomioi, että vain nimi tulostuu laskulle.

Laskutus

Määrittele mitä haluat laskulle tulostuvan, onko esim. Toimituspäivä, -tapa, -ehto ja -osoite tarpeellisia. Voit ottaa tarpeettomat ruksit pois.

Mikäli ohjelma herjaa puuttuvaa viitenumeroa (yleensä silloin kun on sekä myynti- että vuokrareskontra käytössä), määrittele tieto tällä sivulla.
Oletuksena  yleensä käytetty laskun numeron lopussa 88 kuvan mukaisesti.

Laskujen tiliöinti

Valitse tällä sivulla veron käsittelyksi BRUTTO = kiinteistöyhtiöiden oletus riippumatta onko yhtiö veroton, verollinen tai osittain verollinen. Tee valinta sen mukaan minkälaisesta yrityksestä on kyse.

Tiliöintiin määritellään Tiliöinnin selite, verokanta sekä tuotto/myyntitili.
Voit tehdä myös useamman riippuen käytetyistä tuotto/myyntitileistä. Tiliöintitieto kytketään perustettavan tuotteen taakse. Tällä ohjataan laskutetun tuotteen tiliöintiä kirjanpidossa oikealle tilille.

Taloyhtiön edelleen laskutuksissa, määrittele verokantaan Myynti Ei alv-käsittelyä 0% ja myyntitiliksi tili, jolle haluat laskujen tuloutuvan. Huomioi, että tili tulee olla myynnin käytössä tilikartalla.

Määrittele tiliöntiryhmän myyntisaamistili. Käytä tiliä, jota ei käytetä muuhun kuin taloyhtiön laskutussaataviin.

Suoritukset

Tällä välilehdellä määritellään suoritusten kirjautuminen. Anna koodi ja selite esim. pankkitieto, valitse pankkitilinumero joka tulostuu myyntilaskuille.
Rahatilinä käytetään samaa tiliä, joka on määritelty pankkitilin taakse. Myyntilaskutus käyttää taloyhtiöissä samaa välitiliä kuin kiinteistöhallinnassa..

Voit myös määritellä oikaisu/kulutilin sekä pyöristystilin.

 

Perintä

Määrittele korkolaskutuksen tiedot. Viivästyskorkoprosentti tulostuu laskulle. Korkojen myyntisaamistilinä voit käyttää samaa tiliä kuin laskuilla. Valitse korkotuottotili.

Myynninhallinta tukee perinnässä (saatavienhallinta)  ainoastaan ajokertojen mukaista perintää. Määrittele perintäkierrokset ja niiden tekstit.



Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.