E-laskun laskutusaiheet | Kuluttajalaskutus

Fivaldin e-lasku palvelun käyttöönotossa annetut laskutusaiheen tiedot tuodaan automaattisesti tähän näkymään.

Muussa tapauksessa tiedot syötetään tällä ruudulla.

Yritys-lista

- Perustietojen kaikkien välilehtien Yritys-listalla näkyy se laskuttajayritys jonka tietoja juuri käsitellään.

- Voit valita listalta toisen yrityksen tiedot ja muokata niitä saman ruudun kautta.

- Kun yritystä vaihdetaan, kaikki perustietojen ruudut käsittelevät aina samaa yritystä yhtä aikaa.

Laskutusaiheen tunnus

- Laskuttajan laskutusaiheen identifioiva tunnus, jonka perusteella vastaanottaja valitsee oikean laskutusaiheen.

- Lähettäjä määrittelee itse laskutusaiheelle yksilöivän tunnuksen. Tunnuksen pituus saa olla maksimissaan 35 merkkiä ja samaa tunnusta ei voi antaa kuin yhdelle laskutusaiheelle per laskuttajayritys.

- Suositeltavaa on käyttää ensimmäisenä tunnuksena numeroa yksi ”1”.

- Laskutusaiheen tunnus mahdollistaa laskun automaattisen maksamisen ja sen on oltava sama kuin laskusanomalla annettava vastaava tieto.

- Muutokset tunnukseen (tai poisto) jälkikäteen on estetty, jos laskuttajailmoitus on lähetetty tai onnistunut.

Laskun aiheen nimi

- Laskutusaiheen tunnusta vastaava teksti, esimerkiksi ”Vuokra, vastike, muu käyttökorvaus”.

- Nimen pituus voi olla maksimissaan 35 merkkiä ja se on annettava vähintään suomenkielisenä (pakollinen tieto).

- Laskun aihe on selväkielinen tieto, jonka perusteella kuluttaja osaa valita oikean laskunaiheen tehdessään e-laskun vastaanottoilmoitusta verkkopankissa.

- Laskun aiheen nimi on hyvä antaa kaikilla kolmella kielellä (suomi, ruotsi ja englanti), jotta verkkopankkia käyttävälle kuluttajalle voidaan näyttää tieto hänen omalla palvelukielellään.

Kopioi laskutusaihe muille yrityksille -toiminto

- Halutessasi voit kopioida saman laskutusaiheen myös muille laskuttajayrityksille/yhtiöille.

Kopiointi ruudulla

- ”Valitse kaikki/poista kaikki valinnat”, ensimmäinen klikkaus valitsee kaikki yritykset/toinen klikkaus poistaa kaikki valinnat.

- Voit valita tarvittavat yritykset myös yksi kerrallaan.

Kopioi

- Kopioi-toiminto tekee kopioinnin kerralla kaikkiin valittuihin yrityksiin.

- Jos kopioitava tunnus löytyy jo yhdestäkin valitusta yrityksestä, kopiointi on estetty ja ohjelma ilmoittaa: ”Laskutusaiheen tunnus löytyy jo yrityksistä X. Et voi kopioida samaa tunnusta ko. yrityksille.” Tällöin kuittaa ilmoitus ja poista ko. yrityksistä valinta ja tee kopiointi uudelleen.

- Kun kopiointi on onnistunut, ko. laskutusaiheen tunnus ja sen nimet on perustettu valittuihin yrityksiin.

Poistu

- Poistuu ruudulta ilman kopiointia.