Tämä ohje koskee vain niitä yrityksiä, joilla on yrityksiä useammassa kuin yhdessä kantaryhmässä. Visma Fivaldin pankkiyhteys toimii kantaryhmien yli, eli yksi pankkiyhteyden perustaminen riittää. Pääyrityksen Pankkiyhteyden sopimukselta pitää kuitenkin löytyä jokaista kantaryhmää kohti yksi jakelijayritys. Katso myös ohje Aineistojen määrittäminen pankkitileille. Kaikki saapuvat aineistot jaellaan siis aina yhteen pääyritykseen per kantaryhmä. Kantasiirron yhteydessä uuden asiakasyrityksen kantaryhmään luodaan myös jakelijayritys, mikäli sellaista ei kyseisessä kantaryhmässä ole. Silloin tämä jakelijayritys merkitään pääkantaryhmän Pankkiyhteyden sopimuksella tuon kyseisen kantaryhmän jakelijaksi, eli yritykselle laitetaan Pankkiyhteydessä sopimukselle "Jaellaan tähän yritykseen"-täpät.

Kunkin kantaryhmän jakelija jakelee myös SEPA-palautteet.

Jotta eri kantaryhmän yritykset löytyvät Pankkiyhteyden Perustiedoissa ja aineistot saadaan valittua, tulee oikeudet sekä kyseisen asiakasyrityksen että kantaryhmäkohtaisen jakelijayrityksen aineistoihin olla Pankkiyhteyden käyttäjällä Palvelunhallinnassa kunnossa. Katso myös ohjeet Palvelunhallinta (Pankkiyhteys) ja Käyttöoikeudet sovelluksittain. Ostolaskujen suhteen pitää toki muistaa myös laskujen syöttöoikeudet kyseisissä yrityksissä kussakin kantaryhmässä.

Tiliotteille ja viitteille tulee valita pääyritys Tiliotteiden ja Viitesiirtojen luvun Perustiedoissa per kantaryhmä. Kantasiirron mukanaan tuoman yrityksen jakeluasetuksissa tulee siis määrittää esimerkiksi Tiliotteiden perustiedoissa pääyhtiöksi tuo kyseisen kantaryhmän jakelijayritys. Kaikki aineistot kulkevat automaattisesti kantaryhmien yli paitsi saapuvat viitemaksut.

HUOM! Edellä olevista poiketen saapuvien verkkolaskujen yhteydessä jakelua ei määritetä kantaryhmäkohtaisesti. Saapuvien Finvoice-aineistojen jakelutäppä tulee siis olla päällä vain Pankkiyhteyden pääjakelijalla, ei kantaryhmäkohtaisilla jakelijoilla.

Saapuvat viitemaksut

Saapuvat viitemaksut tulee eri kantaryhmässä kohdistaa aina manuaalisesti Viitesiirtojen luvun "Lue ja kohdista"-toiminnolla. Eli vaikka Pankkiyhteyden asetuksissa on valittuna “Käynnistä viitesuoritusten luku-apuohjelma heti siirron jälkeen" ja asiakkailla viitesuoritusten kohdistus pääyritykseen asetettuna, tiedot eivät kohdistu toiseen kantaryhmään ja Fivaldi kehottaa käynnistämään viitesuoritusten apuohjelman toisessa kantaryhmässä. Siirry silloin toiseen kantaryhmään viitesiirtojen lukuun ja kohdista saapuneet viitesuoritukset napsauttamalla "Lue ja kohdista".Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.