Laskujen käsittelijän lisätoiminnallisuudet

Laskun syöttö - näkymä

Lisää/poista liite - toiminto

Kun laskulla ei ole liitettä, klikkaus tuo esiin "Lisää" toiminnon jolla voit lisätä laskulle kohdalla näkyvän liitteen.

Kun laskulla on liite, klikkaus tuo esiin "Poista" toiminnon jolla voit poistaa kohdalla näkyvän liitteen.

Huom. Mikäli kyseessä on lasku joka tehty "Kopioi lasku" toiminnolla, laskun liitteen poisto tulee tehdä alkuperäisen laskun kohdalla ja jolloin liite poistetaan automaattisesti kaikista laskun kopioista.

Kun Laskulista-näkymässä on napsautettu jotain laskua ja siirrytään käsittelemään laskua, käsittelynäkymän alareunassa näkyvät seuraavat painikkeet ainoastaan silloin, kun lasku on itsellä käsittelyssä.

Laskun kommentointi

Laskulle voidaan lisätä vapaamuotoinen kommentti napsauttamalla jompaa kumpaa näkymän Kommentoi -painiketta.

Tämän jälkeen avautuu ikkuna, johon kommentti kirjoitetaan.

Kommentilla on lisävalinta Tärkeä kommentti. Jos tämä on valittuna, kommentti näkyy kierrätyksessä oranssina vaihetietojen yläosassa kun vaihetiedot ovat suljettuna, ja askeleella kun vaihetiedot ovat avattuna. Normaali kommentti näkyy harmaalla ja vain vaihetiedoissa.

Näytä kaikki kommentit -toiminto tuo myös normaalit kommentit näkyviin.

Palauta/siirrä

Palauta/siirrä -toiminnolla laskun voi palauttaa edelliselle askeleelle toisen käsittelijän hyväksyttäväksi. Ensin valitaan käsittelijä ja sen jälkeen napsautetaan Palauta/siirrä.

HYVÄ TIETÄÄ:  Tämän toiminnon avulla laskua ei ole mahdollista siirtää toiselle käsittelijälle askeleen sisällä. Tämä toiminnallisuus onnistuu ohjeen myöhemmässä kohdassa 4.7.5.4 Laskun tilapäiset askelkohtaiset muutokset.

Vaihda ryhmää / poista

Vaihda ryhmää / poista -toiminnolla lasku voidaan poistaa kierrosta tai siirtää toiseen kierrätysryhmään. Painikkeen napsautuksen jälkeen tulee syöttää kommentti, jossa kerrotaan miksi laskun kierrätykseen tehdään muutos.

Kun kommentti on kirjoitettu, napsautetaan Tallenna kommentti -painiketta, jolloin lasku poistetaan tästä kierrätysryhmästä ja toiminnon onnistuttua näytetään ”Lasku hylätty!” -varmistusikkuna. Tämän jälkeen lasku löytyy laskulistalta hakemalla tilassa palautetut olevia laskuja. Lasku voidaan laittaa käsittelyyn toiseen kierrätysryhmään vaihtamalla kierrätysryhmä ja klikkaamalla lähetä kiertoon tai poistaa kierrätyksestä kokonaan Lisää toimintoja painikkeen alta löytyvällä Poista lasku valinnalla.

Tallenna muutokset

Kun lasku on käsiteltävänä kierrätyksessä muussa kuin Laskun syöttö -tilassa, laskun kenttiin ja tiliöinteihin tehdyt muutokset voidaan tallentaa napsauttamalla Tallenna muutokset -painiketta.