Huoneiston vuokra

Huoneiston vuokran maksulaji perustetaan samalla tavalla kuin muutkin maksulajit, paria poikkeusta lukuunottamatta mm. vuokratalokohteiden osalta.

Määrän peruste -  Annettu määrä, jolloin maksulajin hintatiedossa kerrotaan kuukausivuokran määrä.

Tai määrän perusteena voi olla Huoneiston muuttuva määrä, jolloin Maksulajin hintatietoon ei anneta kuukausivuokran määrää, vaan se määritellään Huoneiston tiedoissa.
Mikäli käytetään VT-ryhmää, tulee määrän perusteena olla Huoneiston muuttuva määrä.

Huoneiston asetukset

Ositettavissa - Jos ositettavissa on valittuna, osaa ohjelma laskea vuokran päivätasolla, eli jos vuokrasuhde päättyy kesken kuukauden, ohjelma laskee oikean vuokran määrän päättymiskuukaudelle.

VT-ryhmä (vuokrantuottoryhmä) - Vuokratalokohteissa vuokra-maksulajille annetaan usein vuokrantuottoryhmä, joka on määritelty Yhtiön ohjaustiedoissa > Ohjaustiedot II -välilehdellä sekä Huoneiston                                                               tiedoissa

Yhtiön ohjaustiedot > Ohjaustiedot II

Huoneiston tiedot

Seurantakohde - Vuokratalokohteissa usein annetaan seurantakohde, joka määritellään Tilikartan asetuksissa.

Usein vuokrakohteissa asumistuet tulevat suoraan vuokranantajan tilille ja tätä varten tulee  tehdä erillinen Asumistuki-maksulaji (kts. Asumistuki -ohje)