Ylläpitäjä tekee migraatiotyökalulla käyttäjien migraation Visma Connectiin

Migraatiotyökalussa on kolme vaihetta: Varmista tiedot, Yhteenveto ja Valmis.

Sivun yläosan tilapalkista nähdään, missä vaiheessa kulloinkin ollaan.

Migraatiotyökalun ensimmäisellä eli Varmista tiedot -sivulla listataan ylläpitäjän asiakasympäristöt ja niiden käyttäjät. Listan ensimmäisenä on pääasiakasympäristö ja sen alla mahdolliset ala-asiakasympäristöt.

Klikkaamalla palkissa näkyvää ympäristön nimeä, ruudulle listataan kaikki kyseisen ympäristön käyttäjät.

Varmista tiedot -sivulla ylläpitäjä tarkastaa ja muokkaa käyttäjien tiedot ja lähettää Visma Connectiin käyttäjätunnusten luontia varten ne käyttäjät, joilla on Siirrä/Siirretty Connectiin -ruksi valittuna.

• Etsi-kentässä voidaan rajata avoinna olevalla listalla näytettäviä tietoja. ”Harri” näyttää rivit, joissa esiintyy merkkijono ”Harri”.
  • Kaikki- ja Huomiota vaativat –painikkeet rajaavat listaa niin, että ruudulla näytetään joko kaikki ympäristöt ja käyttäjät tai pelkästään ylläpitäjän toimenpiteitä vaativat ympäristöt ja käyttäjät.
  • Huomiota vaativat kentät, joissa on Visma Connect -käyttäjätunnuksen luomisen estävä virhe, on ympyröity punaisella kehyksellä ja kentän alla on selitetty varsinainen virheen syy.
  • Jos sukunimikentässä oleva nimen muoto vaatii huomiota, mutta ei estä tunnuksen luomista, on se ympyröity keltaisella kehyksellä.

• Vihreä kuvake rivin alussa kertoo, että käyttäjälle on jo luotu Visma Connect – käyttäjätunnus. Käyttäjän tiedot ovat kunnossa ja vain katseltavissa.
  • Rivit, joissa on tyhjiä tai värillä ympyröityjä kenttiä, tulee ylläpitäjän tarkastaa ja muokata käyttäjän tiedot etunimen, sukunimen ja sähköpostiosoitteen osalta ajan tasalle
    • Jos käyttäjän tiedoissa on ylläpitäjän toimenpiteitä vaativia puutteita, kyseiset kentät näkyvät punaisella reunuksella ympyröitynä ja kentän alla on virheen seliteteksti.
    • Käyttäjän etu- ja sukunimi ovat pakollisia uutta tunnusta varten.
    • Koko nimi tieto on pakollinen Fivaldia varten
    • Jokaisella käyttäjällä tulee olla asiakasympäristökohtaisesti yksilöllinen sähköpostiosoite.
    • Käyttäjätietorivin lopussa olevalla Siirrä/Siirretty Connectiin -valinnalla valitaan käyttäjät, joille halutaan luoda Visma Connect -käyttäjätunnus. Oletusarvoisesti käyttäjiä ei ole valittu.
    • Salli omatoimimigraatio –valinnalla ylläpitäjä asettaa käyttäjälle omatoimisen migraation päälle. Tällöin ylläpitäjä ei tee käyttäjän migraatiota vaan käyttäjä itse.
      • Otsikkorivillä olevalla Siirrä/Siirretty Connectiin -valinnalla saat valittua tai poistettua valinnat koko ympäristöstä yhdellä kertaa. Toiminto koskee muokattavissa olevia käyttäjiä.
      • Otsikkorivillä olevalla Salli omatoimimigraatio -valinnalla saat valittua tai poistettua valinnat koko ympäristöstä yhdellä kertaa. Toiminto koskee muokattavissa olevia käyttäjiä.

Kun käyttäjien tiedot ovat kunnossa siirrytään sivun alaosan Yhteenveto-painiketta painamalla eteenpäin listaamaan käyttäjät, joille ollaan luomassa Visma Connect –käyttäjätunnusta.

HYVÄ TIETÄÄ: Jos jostain syystä sama sähköpostiosoite on käytössä ympäristön sisällä useammalla käyttäjällä, voidaan käyttää +-loppuliitettä käyttäjien sähköpostiosoitteissa yksilöllisten käyttäjätunnusten luomiseksi.

Esimerkki: Sähköpostiosoitteita tilintarkastaja+rauma@yritys.fi ja tilintarkastaja+pori@yritys.fi käsitellään samoin kuin osoitetta tilintarkastaja@yritys.fi, mutta näistä luodut käyttäjätunnukset ovat Visma Connectin näkökulmasta yksilöllisiä. Eli osoitteeseen tilintarkastaja+rauma@yritys.fi lähetetty sähköposti menee osoitteeseen tilintarkastaja@yritys.fi.

+ -loppuliitteellisen sähköpostiosoitteen toimivuus tulee testata varmistamalla, että osoitteeseen lähetetty viesti tulee perille pääosoitteeseen, ennen tällaisella osoitteella luotavan käyttäjätilin luontia! Osa sähköpostipalvelimista ei tue tätä ominaisuutta, vaikka se on standardissa määritelty.

HUOMIOI: Visma Connect Migraatiotyökalu saattaa avautua hitaasti, mikäli asiakasympäristön käyttäjämäärä on suuri, esimerkiksi useita satoja käyttäjiä.

Yhteenveto -sivulla listataan käyttäjät, joiden tiedot ovat kunnossa uuden tunnuksen luomista varten ja joita ei vielä ole synkronoitu Visma Connectiin.

• Otsikkopalkissa kerrotaan, että tehtyjä muutoksia ei ole vielä tallennettu mihinkään. Samalla kerrotaan yleistilanne käyttäjistä, joiden tiedot eivät vielä ole Visma Connectin vaatimalla tasolla.
  • Sisältöalueella näytetään ne käyttäjät, joille luodaan uusi tunnus, jos tältä sivulta jatketaan Valmis-painikkeella viimeiseen Valmis-vaiheeseen. Lisäksi omassa ryhmässä näytetään käyttäjät, joille on annettu tai poistettu omatoimisen migraation mahdollisuus.
  • Tältä sivulta voidaan vielä siirtyä takaisin Varmista tiedot –sivulle muokkaamaan käyttäjien tietoja.

Valmis-sivulle tultaessa tietojen ylläpitäjä näkee infotekstin

Yhteenveto-sivun listassa olleet käyttäjätiedot käsitellään 30 sekunnin välein ajettavalla tausta-ajolla, joka luo uudet Visma Connect -käyttäjätunnukset. Kun tunnukset on luotu, uusien Visma Connect -käyttäjien sähköposteihin lähetetään käyttäjätilien vahvistussanomat, joiden avulla käyttäjä luo oman henkilökohtaisen salasanan. Viestin otsikkona on ” Vahvista Visma Fivaldi -käyttäjätunnuksesi” ja se on lähetetty osoitteesta do.not.reply@platform.visma.com.

Osalla käyttäjistä saattaa olla Visma Connect -käyttäjätunnus jo entuudestaan. Näille tunnuksille lisätään migraation yhteydessä oikeus Fivaldin käyttöä varten ja käyttäjät pääsevät kirjautumaan Fivaldiin heti omalla salasanallaan.  Käyttäjät saavat sähköpostiinsa viestin, jonka otsikko on ”Visma Fivaldissa siirrytään käyttämään Visma Connect -palvelua”. Viesti on lähetetty osoitteesta do.not.reply@platform.visma.com.

Käyttäjätiedot käsitelleen ylläpitäjän tulee varmistaa, että käyttäjät pääsevät kirjautumaan Fivaldiin Visma Connect -käyttäjätunnuksella.

Visma Connect –käyttäjätunnuksella tehty ensimmäinen kirjautuminen Fivaldiin tyhjentää käyttäjän vanhanmallisen tunnuksen Fivaldi-salasanan, jonka jälkeen vanhanmallisella Fivaldi-tunnuksella ei enää pääse kirjautumaan vaan kirjautuminen tapahtuu uudella kirjautumissivulla pelkästään Visma Connect –käyttäjätunnusta käyttämällä.