Tulorekisterin tietojen korjaaminen: Muutos perustiedoissa

Tässä luvussa kuvattu toiminta sopii seuraaviin tapauksiin:

• Väärän tulolajin ilmoittaminen, linkitysvirhe Visma Fivaldissa.
    • Tässä tapauksessa maksetun suorituksen määrä on oikein, mutta se on ilmoitettu tulorekisteriin väärällä tulolajilla.
  • Palvelusuhdetietojen korjaaminen.
    • Tässä tapauksessa tietoja on ilmoitettu muuten oikein, mutta on huomattu virheitä palvelusuhdetiedoissa.

Tässä esimerkkinä käydään läpi tulolajin linkitysvirhe. Palvelusuhdetietojen virheiden osalta toimitaan vastaavasti.

1. Huomaat, että tulonsaajalle on ilmoitettu helmikuussa 500 € tulolajilla ”Aloitepalkkio”, vaikka se olisi pitänyt ilmoittaa tulolajilla ”Työkorvaus”.
  2. Tee vaadittavat korjaukset tulolajin linkitykseen tai palvelusuhdetietoihin.
    1. Poista palkkalaji 1800 tulolajilta Aloitepalkkio.
    2. Lisää palkkalaji 1800 tulolajille Työkorvaus.
  3. Kun korjaus on tehty, palaa Palkkatietoilmoitus tulorekisteriin -sovellukseen ja siirry siellä palkkatietoilmoitukselle, jolla tieto oli ilmoitettu väärin. Napsauta Korvaa ilmoitus -painiketta.
  4. Fivaldi kysyy varmistuksen korvaamiselle.
  5. Kun napsautat varmistusikkunan Korvaa ilmoitus ‑painiketta, Fivaldi muodostaa ilmoituksesta uuden version, jossa tulolajilinkitys on korjattu. (Peruuta-painike sulkee varmistusikkunan tekemättä mitään muutoksia.)

6. Tarkista esikatselunäkymässä, että tiedot ovat oikein.

Korvaavan ilmoituksen lähettämisen peruuttaminen

Kun ilmoitus on korvattu uudella, mutta sitä ei vielä ole lähetetty, ikkunan oikeaan alareunaan tulee näkyviin Peruuta ilmoituksen lähetys -painike. Jos et haluakaan lähettää ilmoitusta, voit perua lähetyksen napsauttamalla tätä painiketta. Fivaldi kysyy vielä varmistuksen lähetyksen peruutukselle. (Peruutuksen voi tehdä vain ennen kuin korvaava ilmoitus on lähetetty.)

Kyllä-painikkeen napsauttaminen varmistusikkunassa peruuttaa lähetyksen, eli ilmoitus poistetaan lähetysjonosta. Peruuta-painike sulkee varmistusikkunan tekemättä mitään muutoksia (eli ilmoituksen lähetys jää edelleen voimaan).

Korvaavan ilmoituksen lähettäminen

Kun olet valmis lähettämään odottamassa olevat korvaavat (ja/tai uudet) ilmoitukset, napsauta vasemman alareunan Lähetä uudet / Korvaavat ilmoitukset -painiketta. Kun viet hiiren osoittimen tämän painikkeen päälle, näkyviin tulee vihjeteksti, joka näyttää lähetettävänä olevan ilmoituksen palkkakauden sekä henkilön.

Lähetä uudet / Korvaavat ilmoitukset -painikkeen napsautuksen jälkeen ilmoitusten tila on Lähdössä ja ilmoitukset lähtevät tulorekisteriin ajastetusti pienellä viiveellä.

HUOM! Vain virheettömät ilmoitukset lähtevät tulorekisteriin, muut jäävät odottamaan korjausta.

Onnistuneen tulorekisterin käsittelyn jälkeen ilmoituksen tila on Hyväksytty. Korvaavan ilmoituksen lähettäminen on suoritettu onnistuneesti.