Jos otat yrityksen käyttöön ilman alustusta, Fivaldi tuo yritykseen valmiiksi muutaman vakioyksikön. Jos luot malliyritystä, jota aiotaan käyttää muiden yritysten alustusyrityksenä, sinun pitää säilyttää kaikki oletusarvot sellaisenaan. Luomisen jälkeen niissä yrityksissä, joita ei käytetä alustuksessa, voit muokata yksiköitä vapaasti yrityskohtaisten tarpeiden mukaisesti.

Yksiköillä on yhteys seuraaviin Fivaldi-sovelluksiin:

• Kiinteistöhallinnan sovellukset
  • Myynninhallinta
  • Ostotilaukset
  • Sopimuslaskutus
  • Tehtävienhallinta
  • Tilaustenkäsittely
  • Tuoterekisteri
  • Varastonhallinta

Lisää yksikkö

Aloita uuden yksikön perustaminen napsauttamalla Lisää yksikkö -painiketta. Syötä tarvittavat tiedot yksikön kenttiin ja napsauta Tallenna-painiketta tallentaaksesi uuden yksikön.

Poista (Roskakori-kuvake)

Poista yksikkö napsauttamalla roskakoripainiketta ja napsauttamalla sen jälkeen Tallenna-painiketta. Poisto on estetty, jos kyseinen yksikkö on tallennettu Tuoterekisterissä tuotteen oletusyksiköksi tai jos yksikkö on varasto- tai kiinteistöhallintasovellusten käytössä.

Yksikön tiedot

Napsauta yksikön riviä, niin yksikön tiedot avautuvat muokattaviksi. Voit sulkea yksikön tiedot napsauttamalla yksikön nimen riviä uudestaan.

Yksikkö

Kieli (suomi, englanti, ruotsi)

Sinun on syötettävä Yksikkö vähintään yrityksen kielen mukaiselle kielikoodille. Voit tallentaa selitteet myös kahdella muulla kielellä.

Jos tulostat laskuja kieliversioina, syötä jokaiselle käytössä olevalle toimitustavalle yksikkö jokaiselle käytetylle kielelle. Esimerkiksi, jos laskuttajayrityksen kieli on suomi ja laskutusasiakkaan kieli on englanti, Fivaldi tulostaa asiakkaan laskut englanninkielisinä. Jos asiakkaan kielen mukaista yksikköä ei löydy, laskulla näytetään yrityksen kielen mukainen yksikkö.

Yksikkö

Syötä Yksikkö-kenttään haluamasi kielikohtainen yksikkö.

Esimerkki:

• Laskun kieli suomi = Kpl
  • Laskun kieli ruotsi = St
  • Laskun kieli englanti = Pc

Verkkolaskuilla yksikön sallittu enimmäispituus on 14 merkkiä. Myynninhallinnassa et voi tallentaa laskuriviä, jos yksikkö on pidempi kuin 14 merkkiä. Voit kuitenkin tallentaa Yksikkö-kenttään historiatietojen vuoksi enintään 20 merkkiä.

Vinkki, jos käytössäsi on pitkiä yksiköitä:

Yksikölle varattu tila on laskutulosteilla rajallinen. Laskutulosteella näkyvä merkkien tarkka määrä riippuu eri määrityksistä, mutta yleisesti ottaen samalle riville mahtuu neljä merkkiä. Fivaldi katkaisee tätä pidemmät yksiköt tulostettavalla laskulla usealle riville. Voit vaikuttaa asiaan mm. pienentämällä tuoterivien fonttikokoa laskulla myynnin perustiedoissa (sovellusikkuna > Myyntireskontra > ylävalikon Myyntireskontra > Perustiedot > Asiakirjat-välilehti > Tuoterivien kirjasinkoko).

Selite

Voit syöttää Selite-kenttään yksikköön liittyvää sisäistä tietoa. Selite ei näy tulosteilla.

Lisää selite

Napsauta Lisää selite -painiketta lisätäksesi uuden kieliversion yksikölle.

Poista (Roskakori-kuvake)

Poista yksikön kieliversion napsauttamalla roskakoripainiketta ja napsauttamalla sen jälkeen Tallenna-painiketta. Yrityksen kielellä luotu yksikkö on pakollinen, joten et voi poistaa sitä.

EU-normin mukainen yksikön koodi

Syötä EU-normin mukainen yksikön koodi -kenttään yksikön EU-koodi. Kenttään syötetty arvo siirtyy Finvoice-aineistoon, mutta ei vaikuta laskun PDF-tulosteeseen.

Mikäli laskun vastaanottaja vaatii laskun yksikölle EU-koodin, tämä on semanttisen mallin mukaan pakollinen tieto. Tarkista tarvittaessa yksiköiden EU-koodi sitä pyytäneeltä taholta. Muussa tapauksessa sinun ei tarvitse täyttää kenttää.

EU-koodi saa olla kaikilla laskuilla, vaikka laskun saaja ei olisikaan sitä erikseen vaatinut.

Syötetyn arvon tallennuksessa on oikeellisuustarkistus: [A-Z0-9]{2,3}. Fivaldi hyväksyy kenttään vain isoja kirjaimia väliltä A-Z (Fivaldi muuttaa pienen kirjaimen automaattisesti isoksi) ja/tai numeroita. Syötetyn arvon pituus voi olla 2 tai 3 merkkiä.

Esimerkki Finvoice-aineiston elementeistä, kun yksikön EU-koodi on annettu:

<DeliveredQuantity QuantityUnitCode="kpl" QuantityUnitCodeUN="EA">1</DeliveredQuantity>

<InvoicedQuantity QuantityUnitCode="kpl" QuantityUnitCodeUN="EA">1</InvoicedQuantity>

Tallenna

Napsauta Tallenna-painiketta tallentaaksesi kaikki tekemäsi muutokset.

Peruuta

Napsauta Peruuta-painiketta peruuttaaksesi kaikki muutokset, joita ei ole vielä tallennettu.