Kiinteistöhallinnan tontit, rakennukset ja huoneistot

Tämä vaihe koskee vain kiinteistöhallinnan yrityksiä.

Huom! Jos aiot tuoda taloyhtiön tiedot Huoneistotietojärjestelmästä, älä syötä yhtään tonttia, rakennusta tai huoneistoa tällä sivulla. Voit käynnistää taloyhtiön tietojen tuonnin alustuksen lopussa Yhteenveto-sivulta.

Tontin lisäys

Napsauta Lisää tontti -painiketta. Fivaldi avaa kentät, joihin voit syöttää tontin perustiedot.

Lukujen mahdollisena desiaalierottimena tulee käyttää pilkkua (ei pistettä).

Jos syötät tontin tiedot, sinun tulee antaa myös rakennuksen tiedot.

Jos tontteja on useampia, syötä jokaisen tontin tiedot erikseen.

Rakennuksen lisäys

Napsauta Tontti-osion oikean reunan Lisää rakennus -painiketta. Fivaldi avaa rakennuksen perustietojen syöttöikkunan. Syötä rakennuksen tiedot.

Huoneiston lisäys

Napsauta rakennustietojen ikkunan Lisää huoneisto -painiketta. Fivaldi avaa huoneistotietojen syöttöikkunan.

Huoneistosyötön pakollisia tietoja ovat huoneiston tyyppi (esim. 4h+k+s) ja huoneistolaatu.

Yhtiöissä, joissa on monta rakennusta, syötä Huoneiston tunnus -kenttään rakennuksen numero, muuten raporteissa on useita A1–huoneistoja jne. Muokkaa rakennuksen osoitetietoa siten, että tilisiirrolle tulostuva huoneiston osoite on järkevä.

Huoneiston järjestysnumero määrää missä järjestyksessä huoneistot esitetään osakeluettelossa. Järjestysnumeroa ei voi määrittää alustamisen aikana, vaan sitä voi muokata Kiinteistöhallinnan Huoneistot-rekisterissä.

Kerroksen kopiointi

Kerrostalohuoneistojen syöttöä nopeuttaa kerroksen kopiointi. Napsauta Kopioi kerros -painiketta.

Valitse avautuvassa valintaikkunassa se porras ja kerros, jonka pohjalta uusi kerros luodaan, ja napsauta Kopioi-painiketta. Fivaldi kopioi kyseiseen portaaseen ja kerrokseen syötetyt huoneistot uuteen kerrokseen.

Kopiointitoiminto jatkaa osakesarjan numerointia aloitetun kaavan mukaisesti. Fivaldi ehdottaa uutta huoneistotunnusta automaattisesti ja määrittää kerrosnumeroksi seuraavan vapaan numeron. Voit muokata kaikkia huoneistojen tietoja myös kopioinnin jälkeen.

Alustuksen jatkaminen

Kun olet syöttänyt tontit, rakennukset ja huoneistot, napsauta Seuraava-painiketta. Yhteenveto ja alustuksen vahvistus -sivu avautuu. Lue ohje Yhteenveto ja alustuksen vahvistus.