Tietyissä tilanteissa erillisilmoituksen jo lähetettyjen tietojen muuttamiseen ei riitä korvaavan ilmoituksen lähettäminen, vaan ensin vaaditaan lähetetyn ilmoituksen mitätöinti ja sen jälkeen uuden ilmoituksen lähettäminen. Ajantasaiset tilanteet, joissa mitätöintiä tulee käyttää, voit tarkistaa verottajan ohjeesta: Tietojen mitätöinti > Mitätöi työnantajan erillisilmoitus.

  1. Mitätöi erillisilmoitus Fivaldissa napsauttamalla sen kohdalla olevaa Mitätöi erillisilmoitus -painiketta.


  1. Napsauta seuraavassa näkymässä Lähetä mitätöinti -painiketta.


  1. Lähetetystä mitätöinti-ilmoituksesta ilmestyy oma rivinsä esikatseluun.


  1. Onnistuneen käsittelyn jälkeen mitätöinti-ilmoitus näkyy hyväksyttynä.

Uuden ilmoituksen lähettäminen mitätöinnin jälkeen

Mitätöinnin jälkeinen uusi ilmoitus luodaan seuraavasti:

  1. Napsautetaan mitätöidyn ilmoituksen Luo uusi erillisilmoitus -painiketta.

  1. Näkymä muuttuu alla olevan kuvan kaltaiseksi. Tämän jälkeen valitaan joko ”Palkat maksetaan” tai ”Ei palkanmaksua” sekä tarvittaessa muutetaan ilmoitettavia summia numerokentissä. Kun erillisilmoitus on valmis lähetettäväksi, napsautetaan Lähetä erillisilmoitus -painiketta.

  1. Varmistusikkuna avautuu. Varmistusikkunassa näytetään ilmoitettavat summat sekä ilmoituksen versio, joka mitätöinnin jälkeen on aina versio 1. Napsautetaan Lähetä mitätöinti -painiketta, jolloin ilmoitus asetetaan lähetysjonoon.

  1. Ilmoitus lähtee jonosta noin 15 minuutin sisällä.

 

  1. Onnistuneen käsittelyn jälkeen ilmoitus näkyy hyväksyttynä.

Tarkista, että Tulorekisteri hyväksyy lähetetyn erillisilmoituksen. Onnistuneen käsittelyn jälkeen ilmoitus näkyy Erillisilmoitus-välilehdellä hyväksyttynä. Jos Tulorekisteri hylkää erillisilmoituksen, katso ohje: Hylätyn erillisilmoituksen uudelleen lähetys.Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.