Erillisilmoitusten massalähetys -välilehdellä olevan taulukon oikeassa reunassa näkyy yrityksen tällä kaudella viimeksi tehdyn ostolaskun tiedot: päivämäärä ja summa, joka on koko laskun summa (ALV + TAS), mikäli ostolasku on tehty Kausiverosovelluksen puolelta. Mikäli viimeksi tehty lasku ei ole tehty uusimmasta erillisilmoituksesta, tilakuvake on sininen ja kursorin siirto kuvakkeen päälle tuo esiin mistä versiosta ostolasku on tehty. Mikäli tilakuvake on vihreä, ostolasku on tehty viimeisestä hyväksytystä erillisilmoituksesta.

Hakukenttään voi syöttää hakusanaksi ’tästä’, mikäli haluaa näkyviin vain ne rivit joista on luotu tuore ostolasku. Mikäli vain ne rivit kiinnostavat joista on luotu aiemmin ostolasku, hakuun voi kirjoittaa ’aiemmasta’.

Erillisilmoitusten massalähetys -välilehdeltä voi tehdä ostolaskun työnantajasuorituksista ostolaskujen kierrätykseen hyväksytyistä (=vihreällä tilakuvakkeella merkityistä) ilmoituksista. Mikäli aiemmasta erillisilmoituksesta on jo muodostettu ostolasku Kausiverosovelluksen puolelta tai Erillisilmoituksen massalähetys -välilehdellä ja nyt ollaan tekemässä korvaavan erillisilmoituksen ostolaskua, Fivaldi pyrkii vähentämään aiemmin kierrätykseen viedyn osuuden nyt muodostettavasta ostolaskusta. Tällöin on kuitenkin syytä varmistaa, että muodostettu lasku on oikean summainen.

HUOMIOI:  Kausiverosovelluksen puolelta voi muodostaa ostolaskun ainoastaan ensimmäisestä erillisilmoitusversiosta, sen jälkeen ostolaskun teko pitää hoitaa Erillisilmoituksen massalähetys -välilehdellä. (ALV-ostolaskujen tekoa voidaan kuitenkin jatkaa Kausiverosovelluksen puolella, mikäli tarve vaatii.)

Valitse kausi -painikkeesta valitaan ilmoitettava kausi.

Napsautetaan Luo ostolaskuja -painiketta. (Luo ostolaskuja -painike näkyy vain, jos taulukossa on sellaisia rivejä, joista ostolasku voidaan tehdä.)

Avautuu ikkuna, jossa käyttäjä voi valita yritykset, joiden työnantajasuorituksista luodaan ostolaskut.

Kun yritykset on valittu, napsautetaan Luo ostolaskut -painiketta. Luonnin jälkeen käyttäjälle ilmoitetaan onnistuneet ja epäonnistuneet laskujen luonnit.

Tämän jälkeen lasku löytyy kyseisen yrityksen ostolaskujen kierrätyksestä. Laskulista-välilehden Lähde-valinnalla voi rajata näkyviä laskuja luontitavan mukaan (esimerkiksi ”Kausiveroilmoitus” tai ”Erillisilmoitus”).

Mikäli ostolaskua ei voitu luoda tai ostolasku luotiin, mutta sitä ei saatu siirrettyä käsittelyyn, sivun alussa näkyy virheilmoitus. Mikäli ostolasku jäi ”Syötetty”-tilaan, esimerkiksi puuttuvan kierrätysryhmän takia, asiakas voi lisätä puuttuvia tietoja kierrätyksessä ja siirtää laskuja käsittelyyn.

Mikäli laskun luonti kierrätykseen tuottaa alla olevassa kuvassa näkyvän virheen, lasku on luotu, mutta ei ole siirtynyt käsittelyyn. Tässä tilanteessa se kuitenkin näkyy massaerillisilmoitussivulla luotuna. Todennäköinen syy virheelle on kierrätysryhmän puuttuminen. Kierrätysryhmä kannattaa ottaa käyttöön Kausiverosovelluksen perustiedoissa.

Kierrätyksen laskun liitteeksi viedään raportti "Työnantajasuoritukset (Tulorekisteri)", jos Ostolaskut on otettu käyttöön arkistoasetuksissa.Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.