Video hyvityslaskun kohdistamisesta

Katso video hyvityslaskun kohdistamisesta. Videolla näytetään myös veloituslaskun ja hyvityslaskun luominen. Hyvityslaskun kohdistamista koskeva osio alkaa kohdassa 1:45.

Ohjeet hyvityslaskun kohdistamiseen

Voit kohdistaa hyvityslaskun myyntilaskulle Myyntireskontrassa seuraavasti.

1. Avaa Myyntireskontra (sovellusikkuna > Myynti > Myyntireskontra).
  2. Avaa Suoritukset-välilehti.
  3. Valitse Yritystunnus-kentässä se asiakas, jonka hyvityslaskun haluat kohdistaa. Fivaldi täyttää välilehden muut kentät asiakkaalle määritellyillä tiedoilla. Ruudun alaosassa näkyvät asiakkaan avoimet laskut (sekä veloituslaskut että hyvistyslaskut).
    Jos Fivaldi antaa asiakasta valitessasi virheilmoituksen Suorituksen tiliöintiä ei ole perustettu tai valittu kirjaukseen, suoritusten tiliöintejä ei ole määritelty asiakkaalle. Määrittele tiliöinnit ohjeen Suoritukset mukaisesti.
  4. Valitse laskulistasta se hyvityslasku, jonka haluat kohdistaa.
  5. Napsauta Valitse hyvityslasku -painiketta. Painike muuttuu Hyvitä laskua -painikkeeksi ja sen alle tulevat hyvityslaskun tiedot.

6. Valitse se veloituslasku, johon haluat kohdistaa hyvityslaskun.
  7. Napsauta Hyvitä laskua -painiketta.
  8. Hyvityslasku on nyt kohdistettu veloituslaskuun. Jos hyvityslaskun summa oli sama kuin veloituslaskussa, niiden laskurivit poistuvat tältä ruudulta (sekä avoimista laskuista).
  9. Tiliote-välilehdellä molemmat laskut näkyvät nollasaldoisina ja suoritustosite on molemmilla laskuilla sama numero.

mp4