Vahvista valitut maksuun… -painikkeen toiminnallisuus on seuraava:

• Painikkeesta avautuu listaus kaikista valituista maksuista.
  • Maksukelpoiset ja -kelvottomat maksut ovat eritelty toisistaan. Maksukelvottomille ei tehdä mitään, joten listalta voi poimia mitä laskuja tahansa.
  • Avautuneessa ikkunassa voidaan valita maksamiseen liittyviä tarkentavia parametreja:
    • pankkitili saldotietoineen
    • maksupäivävaihtoehdot.
      • Et voi valita mennyttä päivämäärää maksupäiväksi. Jos laskun eräpäivä on menneisyydessä, Fivaldi ehdottaa maksupäiväksi automaattisesti kuluvaa päivää.
  • Maksurivillä voidaan muuttaa:
    • maksun summaa ja eräpäivää
    • maksu voidaan myös poistaa maksatuserästä.
  • Vahvista maksuun -painike lähettää maksut Pankkiyhteyteen. Tämän jälkeen sinun pitää vielä käydä lähettämässä maksut normaalisti Pankkiyhteydestä. Jätä vahvistamatta -painike peruu toiminnon ja sulkee ikkunan tai siirtyy seuraavan yrityksen kohdalle.

HUOMIOI:  Saman yrityksen samalle eräpäivälle osuvat maksut yhdistetään kaikki samaan maksuerään, jos maksuilla on sama maksutili.

Mikäli ostolaskujen kierrätyksessä on valittu laskulle maksutili, joka poikkeaa maksuikkunaan valitusta tilistä, tulee maksamisvaiheessa vielä huomautus poikkeavista maksutileistä.

Huomautuksessa on valinta, jonka avulla voi halutessaan muuttaa aiemmin kierrätyksessä valitun poikkeavan maksutilin maksuikkunassa valittuun tiliin. Tämä tapahtuu valitsemalla kohta Maksuikkunassa valitulta maksutililtä ja tämän jälkeen vahvistamalla maksut. Mikäli maksut halutaan tehdä kierrätyksessä valituilta maksutileiltä, valitaan kohta Aiemmin määritellyiltä maksutileiltä.

Yrityksellä eri tili Asiakasrekisterissä

Jos jollakin laskulla on maksutili, joka eroaa asiakkaalle Asiakasrekisterissä tallennettuun tiliin, Fivaldi näyttää sinulle siitä huomautuksen kyseisen laskun kohdalla. Voit näin käydä tarkistamassa ja päivittämässä asiakkaan tilitiedot Asiakasrekisteriin.

Eri tili asiakasrekisterissä ei estä laskun maksamista, vaan Fivaldin antama huomautus on vain informatiivinen.

Hyvityslaskun kohdistaminen

Mikäli laskun on miinusmerkkinen (hyvityslasku), Fivaldi ehdottaa hyvityksen kohdistamista, kun olet napsauttanut Vahvista valitut maksuun -painiketta.

Jos haluat kohdistaa hyvityksen maksatuksen yhteydessä, napsauta Kohdista hyvitys -painiketta. Fivaldi avaa Kohdista hyvityslasku -ikkunan. Ikkunassa näet mihin laskuun hyvityslasku kohdistetaan sekä jäljellä olevan hyvityksen määrän.

Tarkista, että kohdistettava lasku on oikein ja napsauta Kohdista-painiketta. Näet hyvitettävän summan ja mahdollisen yli jäävän jäljellä olevan hyvityksen määrän. Vahvista vielä hyvitys napsauttamalla Kohdista hyvitykset -painiketta.

Valitse vielä tili, jolta maksu maksetaan. Tilin valinnan jälkeen vahvista maksu napsauttamalla Vahvista maksuun -painiketta.