Mittareiden perustaminen

Mittarit luodaan massatoimintona rakennuksen/rakennuksien kaikkiin tarvittaviin huoneistoihin/tiloihin.

Valitse vasemmalta Luonti-painike jonka jälkeen avautuu oma ikkuna Mittareiden luonti.

Valitse rakennus tai kaikki rakennukset. Huomioithan, että ohjelma luo mittarit kaikille huoneistoille/tiloille, jotka on liitetty kyseiseen rakennukseen.

Valitse kulutuslaji esim. kylmävesi.

Ja tämän jälkeen Luo mittarit.

Ohjelma luo kaikille huoneistoille/tiloille mittarit valitulle kulutuslajille.
Tämä toistetaan, jos on luotava vielä toiset mittarit samoihin huoneistoihin/tiloihin esim. lämpimän veden mittarit.

Fivaldi luo mittarit huoneistolle määritellyn järjestysnumeron mukaiseen järjestykseen.

Mikäli mittarilaskutuksen alkutilanne Fivaldissa on niin, että vesiennakot on peritty aiemmin toisessa ohjelmassa, annetaan Lähtötilanteen ennakkojen alkupäiväksi esim. mistä alkaen ennakot otetaan huomioon seuraavassa tasauslaskutuksessa esim. 1.1.2023 ja annetaan Alku summa-kenttään ennakoiden määrä siltä ajalta kuin ne löytyvät edellisestä ohjelmasta, esim. ajalla 1.1.-31.10.2023 yhteensä 200€ (taloyhtiön aloitus Fivaldissa 1.11.2023)

Lähtötilanteen ennakot annetaan vain yhdelle kulutuslajille – sille kulutuslajille joka tullaan valitsemaan vesimaksuennakko-maksulajille.